Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není to zdaleka poprvé, co čtu tyto lamentace na učitele občanské výchovy... dobře- takže takto ,pane autore, kterého jinak nečtu, ale dnes jsem se neopanovala. jděte do toho : vemte kvér, jděte někam do školy a řekněte řediteli, že je načase začít děti učit směrem k sáčkování, rasování, nesmiřitelnosti- čili překopejte  a postavte na hlavu vše, čím se OBČANSKÁ, nikoliv nějaká zvířecí výchova, vyznačuje. A já se obávám, že narozdíl od sluníčkářského pojetí autorky učebnice, či současné učitelky občanky , dětem neposkytnete ani to nejdůležitější - totiž prostor pro svobodnou diskuzi, tu, která jediná vede a učí děti kriticky přemýšlet a věci morálně  a racionálně vyhodnocovat. A nedělejte z dětí blbečky, prosím.

0 1
možnosti
Foto

E53v97a 40N52e17j25e25d57l87á

18. 10. 2015 13:50

Paní učitelka Slámová to jistě mysllí dobře, předkládá dětem obrázky děcek v náručí smutných matek a konkrétní příběhy rodin, které prchají před válkou ve své zemi. A děti - věk 8-15 svobodně reagují tak, jak reagují. Cítí soucit. Otázkou je, co by říkaly na zprávy a obrázky, kde hordy dobře živených mládenců v nejlepším věku, kteří místo aby bránili svou zem, lomcují hraniční bránou, házejí kameny, blokují dálnice aj. To je druhá str. mince a možná "paní učitelky Slámové" jen chtějí ušetřit naše zatím spokojené děti traumatu z toho, co se žene na Evropu, jinak si to neumím vysvětlit.

0 0
možnosti
MR

M15i91l27a19n 14R68a85d42e65k

17. 10. 2015 16:34

klidek, nas za sociku masirovali az hanba, a prd tim dokazali. O Cinanech nemluve, a jak jim ten dravy kapitalismus jde od ruky,co?

Lidi nelze prevychovat, to jsou opiove sny mocnych.

1 0
možnosti
KK

Každá totalita dbá na masáž mladých mozků.

Ať už to byl ten, co se po něm mládež jmenovala, nebo mládež rudé strany na východě.

Dnešní stav propagandy pro mládež jen potvrzuje opětovnou snahu státní moci o přetavení názorů mládeže do podob požadavků své nové ideologie.

5 1
možnosti
ZH

Když čtu ty "masáže" Radků, Pondělíků, Olšerů, nebo Petříků, tak je jen v pořádku, když dětem někdo ukáže, že je třeba používat i vlastní hlavu.:-)

3 2
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik