Chorobný strach z chorob II.

(pokračování ze včerejška)Pan Radana tedy rychle zapomněl na riziko tuberkulózy a odložil plynovou masku do skříně a sebe zpět na společné manželské lože. Ovšem ač již se nebál toho, že by jeho žena mohla být potenciální přenašečkou TBC, nebylo to už s jejich společným spaním jako dřív. Protože to víte…

Náš hypochondr pan Radana se totiž začal na základě jednoho článku v novinách obávat, že by jeho choť mohla potenciálně být přenašečkou smrtícího viru nesoucího dávno známé označení HIV. Pojal k ní notnou dávku nedůvěry, ač mu všichni v jeho okolí tvrdili, že se nemá čeho bát. Protože paní Radanová zrovna příliš krásy nepobrala a mužští se za ní neotáčeli ani zamlada, natož pak nyní, kdy jí již táhlo na šedesátku, a to neznámo z jaké strany. Ač se manželka dušovala, že svému choti nebyla těch několik desetiletí jejich společného života nikdy nevěrná, nedůvěřoval jí. Nejprve omezil jejich sexuální soužití z jednoho nevalného pokusu za kvartál na nulu a poté počal činit další opatření, jež měla potenciální nebezpečí nákazy eliminovat. Počal se zachumlávat do peřiny natolik, aby v ní nebyl k nalezení, a to i uprostřed právě panujícího parného léta, kdy teploty v ložnici přesahovaly třicítku a on si tak připadal ve spánku jako v sauně, pořídil si vlastní nedobytný pás cudnosti, od kterého vzápětí po nasoukání se do něj zahodil jediný klíček, odmítal sdílet s manželkou holicí strojek s odkazem na možný přenos infekce krví a odmítal pracovat v kuchyni s tím, že kdyby se třeba škrábnul o konzervu, zemřel by na AIDS.
V zájmu svého zdraví byl vyhozen ze zaměstnání, kde odmítal používat dílenské náčiní s tím, že kdyby si přivodil krvácivé zranění, byla by to sebevražda, neboť jeho spolupracovníci byli známí chlíváci, kteří nedali jediné sukni (té šéfovy mladé sekretářky) pokoj, a kdyby se tak dotkl škrábancem infikované krve cizí, byl by s ním ámen.
Počal docházet na Úřad práce, ovšem byť bylo ještě před krizí, ne a ne najít si vhodné uplatnění. Protože to víte… Krve je všude tolik!!! A když se nakonec přece jenom podařilo najít uplatnění zcela nekrvavé, a to na postu výstupního kontrolora v továrně na molitan do matrací, odmítl též, s odvoláním na to, že je fabrika vedle parku obydleného pouličními kněžkami lásky a kdyby ho některá v noci po šichtě cestou domů… Hrůza domyslet!
A tak pan Radana celé dny vysedával doma, stranil se všech včetně své rodiny a preventivně odmítal sledovat i erotické filmy. Protože co vy víte! Nikdo nikdy neprokázal, že je sklo televizní obrazovky stoprocentní ochranou před přenosem smrtelné choroby od obnažených herců. A znáte ty bohémy, že… Aby tak pan Radana platil koncesionářský poplatek a ještě kvůli tomu zemřel…
(pokračování zítra)

Autor: Viktor Pondělík | neděle 26.4.2015 8:00 | karma článku: 6,15 | přečteno: 179x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Dosáhnou Češi „komunismu“?

Problémy týkající se toho, co dnes plní zpravodajství především, tedy infekce koronavirem, už se dotýkají i ekonomických záležitostí.

22.4.2020 v 11:40 | Karma: 0 | Přečteno: 33x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Jak tohle skončí?

České školství má další z celé řady problémů. Aktuálně ten související s virem, který se šíří po vlastech českých stejně rychle jako zvěsti, fámy a jiné zaručené i rádoby zaručené informace.

22.3.2020 v 9:50 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Už jsem se bál, že ministr myslí

Ministr zdravotnictví České republiky se blýsknul, a to na rozdíl od tradice, jež v naší vysoké politice panuje, nápadem více než rozumným. On a jeho ministerstvo navrhli...

22.2.2020 v 10:19 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Máte smůlu, nejste stát

Jak by se vám zamlouvalo, kdybyste měli možnost vyhrát v prakticky kterékoliv provozované loterii nemalou částku, a to vždy a dokonce bez nutnosti vsadit byť i jen jednu jedinou korunu?

22.1.2020 v 9:30 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Mají to, co (jim podobní) chtěli

To bylo za rozdávačných levicových vlád v předchozích letech slávy! Čeští politici nechávali tisknout peníze a rozdávali je ve své zemi pomalu na potkání ve snaze zalíbit se svým voličům a získat si ve volbách jejich přízeň.

22.12.2019 v 8:15 | Karma: 0 | Přečteno: 22x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik