Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Jo, a k tomu strašení jadernou válkou. Ty materiály jsem neviděl, jen pár účelových a kusých informací v televizi a na internetu. Nicméně, pokud by k něčemu takovému došlo, a tahle "nehoda" zasáhla celé území ČR, je otázkou, jestli by vůbec se měl kdo vydat na takovou cestu, případně, zda by někdo došel až do toho jejich Peacelandu.

Určitě je potřeba dětem vysvětlit, že tohle riziko nikdy nezmizelo, ani po roce 1989. Jaderné zbraně jsou pořád hrozbou. Naše jaderné elektrárny by zase nejspíš nezamořily celé území ČR, nemluvě o tom, že to není tak snadný, jako v Černobylu. A taky bysme se určitě nesunuli na východ, ale spíš na západ, k nám blízké kultuře. Takže ten materiál pro školy jen šíří opravdu bubáka, aby nám účelově sděloval, co by bylo, kdyby jsme my museli uprchnout. Akorát že z těch migrantů, co přichází do Evropy, jich mnoho prchat nemusí. Rozhodně ne až do Evropy.

Další část těch materiálů vsugerovává školám, aby učily děti tolerantnosti a solidaritě. OK, to je v pořádku, ale to snad učí drtivá většina jejich rodičů. Aspoň předpokládám. Ale také se děti učí obezřetnosti. Takže to asi nebudou děti, které mají zcela cizím lidem pomáhat, když je učíme, aby se s cizími nebavily. Takže proč zrovna takhle účelově sestavené materiály doslova útočí na dětskou duši? Proč ony se mají v tomhle věku starat, bát se, pomáhat uprchlíkům...

1 0
možnosti
LC

Ono je to pořád stahováno na pana premiéra. Nevím, proč má potřebu být tak sebestředný, když otázka se sice týkala premiéra, ale odpověď pana prezidenta byla obecná zahrnující všechny politiky, prezidenta nevyjímaje. Takže opět selektivní vidění několika jedinců, kteří čtou pouze titulky... asi stejně, jako pan Sobotka.

1 0
možnosti
Foto

K34a59r96e41l 17R69a78d56a

28. 1. 2016 4:17

Bohouše víc vyděsily ty demokratické volby. S kalachem přijdou až později jeho musulmanští přátelé.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik