Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J43i44ř73í 91L20i84b22e91r

6. 11. 2015 12:14

Tady není potřeba, aby rozhodoval stát. Rozhodnou sami lidi. Pokud o svátcích nebudou chodit do obchodů, pak se nevyplatí je mít otevřené a platit v ty dny zaměstnance. Co jiného k tomu napsat... :-)

0 0
možnosti
MP

Taky se přidám s komentářem. Tady vůbec nejde o nakupování, tady jde o zaměstnance řetězců, aby nebyli nuceni chodit do práce o svátcích a mohli si užít volno. Když pominu fakt, že by asi nikdo neměl mluvit soukromým obchodníkům do toho, kdy mají mít otevřeno, a fakt, že když se pracuje ve směnných cyklech, tak mají tito zaměstnanci volno zase třeba naopak v pondělí a úterý, tak se nabízí otázka, proč jen zaměstnanci velkých obchodů. Existuje i spousta jiných zaměstnání, která jsou vykonávána nepřetržitě, nebo alespoň každodenně. Co třeba řidiči MHD, taxikáři, policie, hasiči, záchranáři, co muzea, galerie, kina, divadla, hospody, restaurace, zábavní parky, zoo, co koupaliště, plovárny, fitcentra, co nádraží, letiště..., všichni zaměstnanci v těchto oblastech nemají právo požadovat také volno ve svátek? Proč jen prodavači?

3 0
možnosti

Nesmyslný nápad.  Pokud se tím sleduje "dobro" zaměstnanců ve velkých prodejnách, nelze si nepoložit otázku, jaký je rozdíl mezi zaměstnanci jinými ? Třeba hlídači, řidiči, prodavači menších obchůdků, či restaurací a další spoustou zaměstnanců, kteří pracovat musejí i o svátcích, ve dne i v noci.  Já v tom žádný rozdíl nevidím, a podobné nesmysly vymýšlejí umínění a zakomplexovaní lidé, kterým zřejmě dělá dobře, když mohou jiné řídit a neustále buzerovat. Rv ;-€

3 0
možnosti
KB

K13a14r17e75l 97B42o89k

6. 11. 2015 9:52

Známá skutečnost, socialisti, komunisti a odboráři musí organizovat a řídit vše.

1 0
možnosti
MT

No to je ale neštěstí, ve svátek nebudeme moci nakupovat, kam to ta naše "svoboda" dotáhla??? Zřejmě někteří z nás nedokáží udělat nákup na 3-4 dny, což bych považoval za vrchol neschopnosti !

3 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MP

Uz jen to, ze jsou z Velikonoc a Vanoc statni svatky je trochu podivne. Kdyz se k tomu ale prida tenhle zakaz s jeho zduvodnenim ("aby mohly matky prodavacky travit svatky se svymi rodinami"), tak mi to dost zavani porusovanim nabozenske svobody.

0 0
možnosti
Foto

Pokud se necháme okrádat o svobodu vlastními politiky, pak si nezasloužíme nic jiného, než aby nás ovládl někdo jiný. Zřejmě ten islám potřebujeme jak prase drbání, abychom se zase naučili vážit si svobody.

3 0
možnosti
PL

P52e81t80r 69L70a48n61g97e62r

5. 11. 2015 21:32

I když o svátcích nenakupuji, zákaz prodeje ze strany státu považuji za nesmysl. Nechme rozhodnutí na majitelích a na nabídce a poptávce.

8 1
možnosti
MB

Asi to bude spíše lobbistický zájem aby menší prodejny měly šanci přežívat.

Osobně proti tomu nic nemám. Lidé alespoň budou mít příležitost si vzpomenout, že volné dny lze trávit také jinak, nežli jen bloumáním po nákupních pasážích..

2 6
možnosti
KK

A není to každého věc, jak bude trávit volný den? ...

7 0
možnosti
Foto

Tak to mě vůbec netrápí, protože svátky trávím určitě zajímavěji než nákupem v obchodních centrech.

6 2
možnosti

bez jediné výjimky za celý rok?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik