Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Aktivní odpočinek vleže

Je vcelku známo, že člověk si může odpočinout třeba tak, že se natáhne na postel. A pak je známo též to, že si člověk může odpočinout, aniž by přitom lenil, tedy že si může dopřát odpočinek aktivní.

Zdálo by se, že tyto dva typy odpočinku nelze skloubit, že jeden tak jaksi automaticky vylučuje ten druhý. Opak je však pravdou.
Protože člověk může aktivně odpočívat a přitom se válet. Chce to mít jen jedno jediné. A sice mít se s kým válet. Máme-li někoho takového, lze si dopřát i aktivní odpočinek vleže, jemuž se od nepaměti říká sex.
K této formě odpočinku je toho třeba vlastně přímo překvapivě málo a tento je tudíž dostupným nejširším společenským vrstvám, bez ohledu na profesi, rasu či vyznání, bez ohledu na denní či noční dobu a velikost a typ prostor, v nichž je takový pár nucen se zdržovat. Jediným, na co je třeba minimálně zčásti ohled brát, je pouze to, aby byly obě této relaxace se účastnící osoby pohlaví opačného, popřípadě stejného; každému co jeho jest. A též je záhodno, aby tyto osoby nebyly navzájem se odpuzujícími, aby tu neplatilo, že jeden pro druhého nehne ani brvou. Protože tady je třeba pohnout, a to nejen brvou. Přitažlivost zemská tu totiž musí být slabší než přitažlivost ženská, má-li být dosaženo toho, oč tu jde především.
Jak tento typ relaxace probíhá, to snad podrobněji popisovat netřeba. Známe to všichni, a pokud to snad neznáte, doporučuji posečkat do dosažení přiměřeného věku nebo se vrhnout na odbornou literaturu, od Kámasútry přes tiskoviny „pro pány“ až po to dost možná nejhojnější, co skýtá internet a z čeho bez dosažení poznání neprolistujete ani pranepatrný zlomeček. Protože pojem sex nalezne třeba google v mžiku na bezmála dvou miliardách stránek a je s tím hotový za zlomek vteřiny, zatímco vám to potrvá přece jenom déle.
Sex lze považovat za relaxaci povětšinou příjemnou. A je to vcelku logické, neboť kdyby takovou nebyl, zřejmě bychom tu nebyli. Protože by se lidstvo věnovalo činnostem příjemnějším a zákonitě by vyhynulo.
Ovšem stejně jako všechno má i tato kratochvíle svůj háček. A to ten, že ač se jedná o relaxaci, věnujeme-li se této opravdu svědomitě, nebudeme z lože vstávat tak svěží jako po vydatném spánku. Ba právě naopak může tato relaxace způsobit, že budeme vstávat z lůžka v ještě žalostnější tělesné kondici, než jsme do tohoto uléhali.
Každému však co jeho jest. A tak chce-li si někdo odpočinout tím, že si neodpočine, proč by ne? Klidně se i urelaxujte k smrti, chcete-li, a vězte, že to bude smrt z těch nejpříjemnějších. Protože dostat se do nebe tím, že se dostáváme do sedmého nebe… Co si přát více?
Ovšem každopádně je třeba „odpočívat“ s rozumem. Protože jak praví třeba již dlouho známý vtip, není těhotenství zrovna nejlepším způsobem, jak si ukrátit nedělní odpoledne. A rovněž sice platí, že je lepší umilovat se v mládí k smrti, než ve stáří vzpomínat v domově důchodců na pracovní úspěchy, ovšem neuškodí, vezmeme-li v potaz i to, že viry vládnou světu. A že chytíme-li při této relaxaci ten neblaze nejproslulejší, už toho tímto způsobem mnoho nenaodpočíváme.

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 7.5.2015 8:00 | karma článku: 6,43 | přečteno: 253x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Dosáhnou Češi „komunismu“?

Problémy týkající se toho, co dnes plní zpravodajství především, tedy infekce koronavirem, už se dotýkají i ekonomických záležitostí.

22.4.2020 v 11:40 | Karma: 0 | Přečteno: 33x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Jak tohle skončí?

České školství má další z celé řady problémů. Aktuálně ten související s virem, který se šíří po vlastech českých stejně rychle jako zvěsti, fámy a jiné zaručené i rádoby zaručené informace.

22.3.2020 v 9:50 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Už jsem se bál, že ministr myslí

Ministr zdravotnictví České republiky se blýsknul, a to na rozdíl od tradice, jež v naší vysoké politice panuje, nápadem více než rozumným. On a jeho ministerstvo navrhli...

22.2.2020 v 10:19 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Máte smůlu, nejste stát

Jak by se vám zamlouvalo, kdybyste měli možnost vyhrát v prakticky kterékoliv provozované loterii nemalou částku, a to vždy a dokonce bez nutnosti vsadit byť i jen jednu jedinou korunu?

22.1.2020 v 9:30 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Mají to, co (jim podobní) chtěli

To bylo za rozdávačných levicových vlád v předchozích letech slávy! Čeští politici nechávali tisknout peníze a rozdávali je ve své zemi pomalu na potkání ve snaze zalíbit se svým voličům a získat si ve volbách jejich přízeň.

22.12.2019 v 8:15 | Karma: 0 | Přečteno: 22x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik