Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Máte stoprocentní pravdu. Včetně toho ubožáka Neussera.

V neděli jsme šli s kamarádem po našem skvělém, travnatém hřišti kde se hraje B třída a vzpomínali na dobu, kdy jsme tam pobíhali my, po hrbolaté ploše, víc jak z poloviny vyrovnané škvárou, s mizernou trávou, často plnou "husinců". Nicméně hřiště bylo plné děcek prakticky každý den, fotbal musel umět hrát každý ogara, protože jinak by vypadal jak postižený a v mančaftu "za žáky" byla taková tlačenka, že mnozí to předem vzdali protože se jim nechtělo vysedávat rok i déle na lavce. Fotbal jsme mastili i na návsi mezi šutrákama, na asfaltě, prostě úplně všude. Mj., na turnaj dorosteneckých výběrů na "ligovém hřišti" ve Zlíně mne tata nepustil, protože byl v sobotu a moseli jsme sušit sena.

Dnes? Žákovské mužstvo dávají s bídou dohromady tři dědiny, o dorostu ani nemluvě a člověk je rád, když těch pár kluků od nás, kteří mají rádi fotbal tak jak kdysi my, doplní kamoši ze Zlína a okolí, aby dali dohromady mančaft a fotbal úplně neskončil. No a mnoho klubů to štěstí nemá a spousta jich to v poslední době zabalilo.

Zkrátka - nejen fotbal, ale sport vůbec už není dávno IN a někdy se mi zdá, že soutěživost a touha po vítězství se často potlačuje, aby se náhodou někdo necítil měněcenný, nebo ukřivděný. Děcka jsou méně odolné, rodiče úzkostliví, atd atd.

Pokud to člověk nemá v sobě, žádné peníze ho k vrcholným výsledkům nepřivedou. Ty jsou důležité až na té nejvyšší úrovni, když jde o setiny, centimetry nebo detaily v přípravě, které rozhodují. Ale jak říkáte - bez štěstí a třeba i jisté shodě okolností to prostě kolikrát nevyjde. Viz klika fotbalistů na EURU a skutečný obraz kvality nejen v dnešním pohárovém vystoupení našich klubů.

1 0
možnosti
Foto

Srovnávat podmínky šedesátých let s dnešními je nesmysl, svět sportu za tu dobu pokročil vpřed , jenom u nás ta mnohá sportoviště jsou letitá

0 0
možnosti
JJ

Myslím, že jste nikdy nesportoval. Sportovišť a hřišť jsou mraky, ale často zejí prázdnotou.

0 0
možnosti
JA

J11a74n 24A52b68r29t

10. 8. 2021 15:59

Nemáte pravdu s dostupností sportovišť především u škol pro veřejnost. Konkrétně u nás v Liberci je velký problém dostat se na hřiště vybudované z prostředků státu a EU. Argumentací je vandalismus a školy to nedokáží uhlídat a proto tam nepustí nikoho.

0 0
možnosti
JP

Já bydlím kousek od základní školy s krásným moderním sportovním areálem, který je otevřený pro veřejnost a správce zadarmo zájemcům půjčí i tenisové vybavení, fotbalové, basketbalové míče atd., zamyká se v 19 h. Problém v Liberci asi bude ve vedení školy.

0 0
možnosti
MB

Nekorektní úvaha z jednoho ruského webu:

Почему еще никто не додумался

собрать цыганскую сборную?

Ведь они бы взяли всё золото.

1 0
možnosti
PD

P54e13t50r 39D70r34a23p43a68l

10. 8. 2021 12:28

samozřejmě, že ta úměra víc peněz víc medailí platí v obecné rovině. Nebo si snad myslíte, že by Špotáková vyhrála kdy to, co vyhrála, kdyby se připravovala někde na škváře a o zimní přípravě v JAR by si mohla přečíst akorát v bedekru?

1 0
možnosti
JP

Netuším, kam by Špotáková musela odjet, aby našla škvárové hřiště. Ale Emil Zátopek se ze škváry a mrazů v Houšťce vypracoval v legendu a porážel celý svět, i běžce, kteří se připravovali v teple. Do JAR dnes jezdí trénovat v zimě celý oštěpařský svět (nejen) a Špotáková soupeřky porážela, takže to asi bude o něčem jiném.

1 0
možnosti
MB

M42i64l19a73n 44B39í12l12e35k

10. 8. 2021 11:59

"Ale sportovišť je dost, peněz taky a systém tu je. Když člověk běhá podél vodáckého kanálu v Tróji, střídají se tam děti, dorostenci i dospělí jak apoštolové na orloji, funguje to a výsledkem jsou světové i olympijské medaile."

No ale medaile jsou asi i právě proto, že tu ta Trója a nějaký systém je. Když si vezmete třeba dráhovou cyklistiku (potažmo silniční, tam je příprava na dráze taky potřebná), tak úspěchy nejsou - a s velkou pravděpodobností na to nějaký vliv bude mít i fakt, že u nás nemáme jediný trochu modernější velodrom...

0 0
možnosti
JP

Ano, ale jezdit se dá i na starých velodromech v Brně, na Třebešíně v Praze, v Plzni na Dynamu ZČE - a základna je minimální, protože dráhová cyklistika bolí a nemá mediální prostor. To není o absenci moderního velodromu, ale přístupu mladých ke sportu, motivaci, preferencích, stále širší konkurenci nových atraktivnějších sportů. Olympijský vítěz Jiří Daler (vyhrál v Tokiu 1964) je zapomenutý, stejně jako mistr světa a olympijský bronzový medailista Martin Penc, a Tomáš Bábek je známější v Japonsku než doma.

0 0
možnosti

Jasně, to už věděli soudruzi, když razili heslo "Za masovost, za rekordy." A měli stopro pravdu, a platí to i dnes.;-D Jen nevím, kde jste vzal tohle: "A v komentářích se opět píše o tom, že český sport potřebuje více peněz od státu, protože více peněz se rovná více medailí." Nemohl byste ocitovat aspoň jeden příklad takového komentáře? Pokud jsme byli tuším 18. v hodnocení států, tak jsme v počtu medailí na jednoho obyvatele včetně kojenců jistě dopadli dobře. Jinak novináře nepodceňujte, jistě vědí i oni, že rychlo hala by deset nových Sáblíkových nezajistila, stejně jako tuší, že v golfu ba i ve střelbě může o zlaté rozhodnout třeba poryv větru. Jinak máte v mnohém pravdu, ovšem zapomněl jste také na rozptylování mladých těma různýma internetama. Ovšem celkově by to bylo aspoň na velkou diplomku, téma je to rozsáhlé.

0 0
možnosti
JP

Prosím, alespoň jeden příklad citace (Seznam Zprávy): Z hlediska toho, jak bídně je český sport financován a zajištěn, jsou Lukáš Krpálek i všichni další olympijští medailisté vlastně pohádkovými postavami. Protože z hlediska zabezpečení a podpory sportu v zemi jejich úspěch vůbec nedává logiku. Díky bohu, jejich úsilí i umu trenérů a všech kolem nich za to, co se povedlo. Ale vzhledem k tomu, jak je český sport zanedbán, je to prostě zázrak.

Peněz je málo, systém schází úplně

1 0
možnosti
JN

Máte úplnou pravdu a podobně na to ukazuji i v mém blogu. Není to "český" úspěch. Je to sportovcův individuální úspěch. Nadšení nelze nahradit penězi. https://josefnovotnyjosef.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774205

2 0
možnosti

Trošku to český, ba i moravský úspěch ovšem jistě taky je. Třeba naši oštěpaři se v jisté fázi zdokonalovali u Jana Železného, a ne někde ve Finsku či v Rakousku atd. Ovšem na druhé straně to pěkně včera řekl Ondřej Neff, když se ptal 15leté vnučky co říká na tenis, a ona poznamenala, že je ráda, že vyhrála Benčičová. Poočkej ty jsi nefandila naší Vondroušové? Ne, mně je sympatičtější Benčičová, a navíc stejně hrála líp- To už 21. století podle Neffa;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 30,43
  • Průměrná čtenost 2141x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik