Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Náměstci jsou děleni na odborné a politické, těch může mít člen vlády nanejvýše dva. Politické může ministr takřka kdykoliv odvolat, většina odešla s Andrejem Babišem. Odborní náměstci ale spadají pod zákon o státní službě a jsou chráněni tzv. systemizací. Náměstci často pobírají plat přes 100 tisíc korun, navíc mají další benefity, jako je asistent nebo služební vůz.

;-)

0 0
možnosti
JF

Politický náměstek nebo politický komisař vsjo jédno. Soudruzi z PS PČR sobě.

1 0
možnosti
Foto

A o co konkrétně se jedná?

1 2
možnosti
ZZ

O neopodstatněnosti funkcí politických náměstků.

;-)

1 0
možnosti
LJ

Ideolog autor napsal hloupost. Ale ideologicky čistou.

1 4
možnosti
ZD

Podle dnešního pokračování toho kolotoče - iDnes - nemáte pravdu.

1 0
možnosti
KS

Vždyť vůbec netušíte, co to ten politický náměstek je a co je jeho úkolem. Jen plivnutí.

4 7
možnosti
ZD

Tak alespoň, že jste nám to všem srozumitelně a jasně vysvětlil.

10 0
možnosti
PS

Pán tomu asi nerozumí, možná je na vině ten název "politický náměstek ", což ho zavádí někam úplně jinam. Problém je v nemožnosti odvolávat úředníky díky zákonu a o státní službě !

5 8
možnosti
PP

Nemyslim. Ta funkce vznikla, aby partaj mela na ministerstvu, kde nema sveho ministra, cloveka, co ji to pohlídá (bude donášet). V tom smyslu je primer k polotukum poměrně trefný. Ze se z toho staly dobre placené pasaliky pro stranicke naboby je az hudba nove doby...

16 2
možnosti
IF

I45v48a31n 64F40u47č70í45k

4. 1. 2022 12:44

Přidal jsem karmu.

Jen z historie. V Rudé armádě měl Stalin také u každé jednotky politruky, kteří měli neomezenou pravomoc (a žádnou odpovědnost) veliteli do jeho velení kecat. Teprve když Stalinovi teklo do bot, tuhle duplicitu zrušil a zavedl nedílnou velitelskou pravomoc a odpovědnost. I to výrazně přispělo k tomu, že se zlepšila akceschopnost velení Rudé armády v následujících bojích.

10 0
možnosti
IS

Pozice politického zástupce ministra je pochopitelná. Co není až tak pochopitelné je znemožnění jeho hlasování na vládě. Protože se skutečně předpokládá, že půjde jen o politruka a navíc z konkurenční vládní strany.

3 0
možnosti
ZL

Proč jste to nekritizoval za Babiše, který zamořil ministerstva svými lokaji a zaměstnanci Agrofertu ?

11 9
možnosti
ZZ

nebylo za co jej kritizovat !

R^;-D

4 7
možnosti
  • Počet článků 124
  • Celková karma 30,02
  • Průměrná čtenost 2141x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik