Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Pana Kejvala osobně na rozdíl od Vás neznám, ale tentokrát bych podepsala komentáře diskutujících, tedy stručně "jakým právem?" a proč za naše peníze? Mám Vás v oblíbených, ale teď jsem Vás naprosto nepochopila, možná protože nejsem sportovec a olympiády a podobné orgie sportovců a reklamních agentur považuju za čistě komerční záležitost a dnes už i zpolitizovanou!!!, která se na jinak chvályhodnou činnost jako je sport přilepila...

0 0
možnosti
JP

Proč za naše peníze a jakým právem? To je správná otázka a také mě trápí. Osobně dotace považuji za největší zlo (proč má být dotován miliardář ročně sumou 1,5 miliardy?). V případě nové hymny jde o drobné, které navíc neskončily v kapse soukromé osoby, jako je to ve většině případů, ale byly investovány do veřejného díla a veřejně prezentovány s cílem vyvolat diskuzi. A to se povedlo.

0 0
možnosti
SN

:-).......Víte, co mi na Kejvalovi vadí? "kejval" v balhobytném životě Hušákovi, zlikvidovali SAzku a nyní....předseda ČOV. Na jeho místě bych se styděl ! !!

0 1
možnosti
JP

Pan Kejval neměl s panem Hušákem a Sazkou nikdy nic společného, pravděpodobně si ho pletete s bývalý předsedou ČSTV panem Kořanem.

1 0
možnosti
MS

Více, než podoba hymny mě zajímá současná podoba státních volených orgánů. Můžete mi jako novinář sdělit, kdy se ČOV stal komorou parlamentu ČR, který může legálně upravovat státní symboly? Nezaregistroval jsem žádné celostátní referendum na toto téma. A pokud mi unikl fakt, že ČOV je nyní součástí zákonodárného demokratického pilíře, bude jeho personální obsazení výsledkem demokratických voleb jako u senátu a sněmovny?

Co se týče podpory sportu, tak já už jsem na pohádky velký. Stát tady nepodporuje sport a talent mládeže, ale obyčejné kšeftování se sportovci. Fotbalisti jako Rosický, Jankulovski, Neděd, které jste zmínil, byli do zahraničí prodáni v řádu desítek a stovek mld Kč. Divím se, že jim při prodeji neprohlíželi zuby. Po takovém příjmu do rozpočtu klubu je podezřelé, že klub není finančně soběstačný. Jenže místo toho, aby vychoval nové naše hráče ̈"lukrativní pro prodej v mld Kč", tak za miliardy nakoupí hráče ze zahraničí. Je zajímavé, že takové kšefty jsou v hokeji a kolektivních míčových sportech. Můžete mi jako sportovní novinář potvrdit jestli jsou za mld Kč prodáváni do a kupováni ze zahraničí atleti, bruslaři a lyžaři?

3 1
možnosti
JP

ČOV samozřejmě není komorou parlamentu ČR, ale proč by nemohl přijít s iniciativou týkající se státních symbolů? S nápadem může přijít i každý občan.

Není pravda, že stát kšeftuje s fotbalisty, s těmi kšeftují majitelé klubů, to platí o nákupech i prodejích. A že se neobchoduje s atlety, bruslaři a lyžaři? I zde platí zákon poptávky a nabídky. Jinak miliardy korun žádný český klub nikdy za hráče nedostal, nejvíce zbohatla Sparta na prodeji Rosického do Dortmundu za 504 milionů korun. Jasně, Nedvěd stál 1,6 miliardy, ale ty inkasovalo od Juventusu Lazio Řím, stejně jako miliardová suma za prodej Schicka do AS Řím putovala do Sampdorie Janov.

0 1
možnosti