Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

A co je horsi, existuji media placena verejnymi penezi, ktera si svou propagandu vesele siri...jen stoji na opacne strane

2 0
možnosti
JB

J81a86n 72B76o11h32a84t80ý

4. 6. 2016 3:55

No, Vážený pane. Všichni ti zásadoví a charakterní redaktoři před Vámi se už pravděpodobně rozhodli odejít, jak píšete. A pro nás může být jen útěchou, že pracujete pouze ve sportovním magazínu, jehož společenský dopad je nulový, pane dělníku. Zpravodajství není výroba šroubků nebo aut. Má velký vliv na veřejné mínění, proto by jej měli dělat lidé, kteří mají nějaké zásady a jsou to osobnosti. Ne nějaká vystrašená štěňata, co se bojí o svoji výplatu. To, že je někdo majitelem televize, neznamená, že může legálně určovat, jak bude zpravodajství interpretovat dění. To je naprosto nepřípustné! Tady došlo k porušení zákona a státní zástupce by měl jednat. Zaměstnavatel vás nemůže nutit porušovat zákon. Redaktor zpravodajství MUSÍ ze zákona psát nestranně a nepromítat do zpravodajství ŽÁDNÉ svoje názory, ani názory kohokoli jiného, ani majitele! Pokud se budeme všichni ohýbat jako proutky, bude z nás za chvíli armáda nesvéprávných poskoků. A soudě podle vašeho komentáře si nejsem jistý, jestli ta chvíle už nenastala.

1 6
možnosti
JK

Pak ale porušují zákon zřejmě všechna média a je namístě otázka, zda není chyba právě v tom zákoně.

0 0
možnosti
JH

J68a13n 56H42a36v22r70d73a

3. 6. 2016 20:42

K tomu odsouzení televize PRIMA. Pusťte si 20 minut s Radiožurnálem ze středy, 1.6. a nestačíte se divit, jak se dělá útok na demokracii. Hostem byl Ivan Krejčí, předseda Rady pro rozhlas. a tv. vysílání. Na agresivní otázky a tlačení někam od moderátorky odpovídal relativně soudně, jako že RADA je demokratický orgán a že každý z členů může hlasovat či nehlasovat. Že Rada neřeší, co se děje za zavřenými dveřmi v televizi ale posuzuje pouze samotné vysílání.

Výsledek 20 minutového "grilování" bylo, že na konci rozhovoru I. Krejčí uznal, že by vedení televize Prima by mělo být odvoláno. Krásné vítězství manipulativního vysílání Českého rozhlasu. A demonstrace nikde.

10 0
možnosti
JH

J27a45n 39H63a67v48r66d28a

3. 6. 2016 19:24

S duchem vašeho blogu souhlasím, ovšem informace podáváte zkresleně. Zřejmě čerpáte pouze z mainstreamových titulků nebo z České televize. Z doloženého zvukového záznamu je patrné, že k nátlaku vedení zpravodajství na redaktory vůbec nedošlo. Proto to není skandál. Ne ale proto, že by vedení TV tlačilo redaktory do určitého vyznění (jako že asi i může), jak se snažil lživě přesvědčovat hlídací pes.org.

9 0
možnosti
JB

J56a33n 32B70o83h52a14t18ý

4. 6. 2016 4:14

K nátlaku nedošlo : )) Vám v práci asi běžně nadřízený hrozí na poradách vyhazovem a nutí Vás k porušování zákona, to je úplně normální. Jen tohle samotné je na paragraf!!! To už z nás opravdu nadělali ty vyděšené králíky, kteří se při příchodu do práce třesou strachy, co si zase ten negramotný "manažer" dnes vymyslí? Dodržujete svědomitě firemní zásady pro práci s počítačovou myší? Máte správně nastavený spořič obrazovky, jak se včera domluvilo na poradě? Jestli ne, tak bych si raději dvě hodiny přivstal a dal to do pořádku. Člověk nikdy neví!

0 0
možnosti
AB

Vždyť je to jednoduché. Krajně neobjektivní jsou vždy provládní média, která prostě musí informovat tím jediným povoleným způsobem. V případě nezávislých je to samozřejmě o osobě majitele a celkovém nastavení jejich směřování, což se těm vládním prostě nemusí vždycky hodit do krámu.

7 0
možnosti
KC

Celá ta kauza kolem Primy je tajfunem v misce vody. Většina těch, kteří jsou v této potrhlé době ještě při smyslech, ví nebo aspoň má představu, jak to dnes všude chodí, pokládá celou věc za další pokus o umlčení někoho, kdo podle nich zpívá jinak, než by měl. To jsou žabomyší spory, kterými se lidé, kteří se umí dostat nad věc, nezabývají. Prima se žádného neřádu nedopustila, starejme se tedy o věci, v nichž o něco zásadního jde. Máme jich nad hlavu.

10 0
možnosti
FB

Co může být horšího, než když novinář otevřeně přizná, že novinářská etika neexistuje a novinář musí psát tak, jak mu nadřízený nařizuje? Děsí mě ta ohromná spousta lidí racionalizujících naprosto průkazný faul z hlediska novinářské etiky, nechápajících ten problém, ba dokonce chválících Primu za "nezávislost" a "odvahu"... A když vidím, že na tuto stupidní obranu dokázaných manipulací a lží se berou i jména jako Peroutka, tak se mi chce z intelektuální a morální úrovně některých lidí zvracet. Mravnost prohrává na plné čáře s "vyšší školou života" a "zdravým rozumem".

2 16
možnosti
TB

ale to jste trochu vedle....každé médium má nějaký směr (idnes, ČT, NOVA, Haló noviny,...) a je logické, že tomu odpovídá i zpravodajství. Skandální by bylo, pokud by byly reportáže PRIMY nepravdivé, kdy by třeba odvysílali reportáž o tom, že uprchlíci znásilnili x žen a ono se ukázalo, že je to lež...Ale nic takového se nestalo..... To, že se Vám nelíbí, že si PRIMA dovolí vysílat i negativní věci ohledně fenoménu migrační krize, je jen Váš problém a nemusíte se na to dívat ;-)

21 0
možnosti
JS

Hezky řečeno ale kam se chudák novinář má vrtnout když ho potom nikde nevemou i když musím uznat že někteří novináři by klidně snesli označení " hyeny "

0 0
možnosti
EK

A kam se mají vrtnout jiné profese? Novinář je povolání jako každé jiné.

2 0
možnosti
JR

J13a18n 89R69á91ž

3. 6. 2016 10:49

Až mi někdo dokáže, že existuje někde objektivní a názorově vyvážené zpravodajství, do kterého není zakomponován subjektivní názor jejího tvůrce, může se pozastavovat nad jednáním vedení TV Prima.

Obzinová řekla, že předmětem zmíněné porady bylo, aby se do zpravodajství nepromitaly subjektivní názory těch redaktorů, kteří jsou příznivci multikulturního vývoje Evropy a že vedení TV Prima chce, aby její zpravodajství vypovídalo pravdivě o problémech, které migrace vyvolává. A já jí věřím.

Samozřejmě se takový "zásah" do chimérní novinářské svobody nelíbil těm, kdo považují za etalon zpravodajské objektivity a vyváženosti, jak je zpravodajství realizováno v ČT. Nevím, jak Vy dopadl redaktor, který by cpv ČT chtěl v hlavní zpravodajské relaci poukazovat na zasadni bezpečnostní rizika spojená s přílivem migrantů, informoval ve zpravodajství na ČT24 o počtech teroristů, kteří k nám, dle informací tajných služeb proudí, popřípadě uváděl, jak klesá popularita madam Merkel , či jak stoupají preference antimigrantských stran nebo co by mu řekl vedoucí zpravodajství ČT, když by odmítl označovat FPÖ, AfD, či FN jako extremistické populistické, či xenofobní strany, protože podle jeho názoru takové nejsou..

P.S. Chtít vyvážené zpravodajství, do kterého by nezasahovaly subjektivní pocity toho, kdo zprávu prezentuje, je stejně naivní, jako chtít aby se sportovní zpravodaj vyvaroval "fandění" českému týmu při mezinárodním zápasu.

24 1
možnosti
TB

Přesně tak R^ Za skandál bych považoval, pokud by ty reportáže byly nepravdivé, ale to nebyly. Jádro pudla tkví v tom, že určité neziskovky chtějí určovat, co se smí nebo nesmí vysílat.....

30 0
možnosti