Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nevím, zda něco vyřeší zákon. Jen nevím, proč proti němu bojujete nesmyslem.   Sto rozdrobených malých dodavatelů jednomu řetěci  n e n í   konkurenceschopnou silou. Nemůže tedy vytvářet přijatelnou rovnováhu.  (Obdobně jednotliví zaměstnanci nemohou nic zmoci proti zaměstnavateli.)

0 0
možnosti
ZH

Nevim co a jak ten zákon vyřeší, myslím že moc nepomůže. Zminil jste uvažované zavření krámů o svátcich, mluvilo se i o neděli. Já to vidim tak, že když si brambory nekoupim v neděli, tak je prostě koupím v sobotu. Obchod neprodělá ani pětník. Lidi prostě utratí přesně tolik, kolik si můžou dovolit. Jestli budou utrácet 7 dní v týdnu, nebo 6, nehraje roli. Já bych proti molochům asi zkusil něco jiného. Nějaký zákon, který by postavil všechny na stejnou úroveň. Například zákaz rabatu pro obchodníky. Například pekárna by nesměla prodávat supermarketu rohlík za jinou cenu, než maloprodejci. Prostě vždy všem prodávat za stejnou cenu.

0 0
možnosti
VJ

Pane Hlásný, ty rohlíky je třeba do obchodu dopravit. To auto najede stejný počet kilometrů i když veze 50 košů rohlíků do supermarketu, nebo 1 koš do malého obchůdku. Když má pekař smlouvu s marketem, dokáže (nebo měl by dokázat) vyrobit rohlík s menšími náklady, než když peče pár rohlíků pro několik obchůdků. Výkonnější technologií, lepší organizací práce a pod. To jsou jen dva příklady, které ilustrují proč jsou výrobní náklady rozdílné. Potom ovšem, má supermarket důvod žádat po pekaři nižší cenu a naopak pekař má důvod mu ji poskytnout. Tohle nechápete? Nevěřím, že to neví ani ta socialistická vláda, která je teď u moci a tváří se, že zjedná nápravu nějakým zákonem. Je to tak, jako kdybych se někoho zeptal, dáš si kafe? Uvařím ti. On řekne, já kafe nepiju. A já si pomyslím, vím o tom, ale aspoň vypadám jako dobrák. 

A ještě k tomu vašemu. Dělník v teplárně by si mohl také říct, když nedodám to teplo v neděli, aspoň zbude víc na pondělí. Jak by se vám to líbilo? Vy mudrlante. Ten pan Kounovský o kus dál, to je jako vy v bleděmodrém. Na něj už ani nemám náladu.

0 0
možnosti
AK

Regulace vznikly jako poučení z krize 30. let a dvou světových válek.

Měly vždy sloužit ochraně slabšího před silnějším - vojensky, ekonomicky, fyzicky.

Od 70. let jsme svědky jejich neustálého odbourávání a volání po naprosté deregulaci.

Taková deregulace ovšem existuje třeba v každém rybníku. A co myslíte, sežerou velké ryby ty malé, nebo to bude naopak?

0 0
možnosti
Foto

Ona je taky dost podstatná otázka, proč jsou nakupující nuceni k nákupům za co nejnižší cenu - tedy trendy pracovního trhu: snaha vyplácení co nejnižší mzdy a s důchodem si člověk taky moc vyskakovat nemůže...:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 27,02
  • Průměrná čtenost 2124x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik