Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P11e44t69r 89B80u49r90i54a75n

22. 3. 2021 20:06

Nemáte pravdu v tom, že pan velkostatkář jen tu a tam založí nějakou firmu a dotace k ní připlují automaticky ze zákona bez jeho ovlivnění.

On s dotacemi účelově čachruje, z pozice své moci si je přihrává a to mnohdy i protiprávně. To ostatně konstatovalo i hloubkové šetření EU a mnohé dotace pro něj byly pro ČR zastaveny.

Několik auditů EU hovoří jasně a to přímo v rozporu s tím, co nám tady tvrdíte.

A to, že mu jsou mu dotace i přes jejich pozastavení u nás stále propláceny na vrub daňových poplatníků, je naopak křiklavým příkladem jeho mocenského střetu zájmů.

2 0
možnosti
JP

Nerozumím zmínce o rozporu auditů EU s tím, co tvrdím. Z textu je zřejmé, že považuji jakoukoliv dotaci soukromému podnikatelskému subjektu v tržním prostředí za narušení hospodářské soutěže.

1 0
možnosti
JP

Největším svinstvem je situace, že na dotaci má nárok například devět firem. Všechny splňují veškeré podmínky, všechny vyplnily žádosti. Jenže dotaci dostanou třeba jen tři, ostatním se řekne, že "dotační titul vyčerpal své zdroje". Co to pro praxi znamená? Dejme tomu, že to byly pekárny (ať nechodíme daleko, zrovna Babiš dostal "pouhých" 100 mega na zakoupení linky. Ty peníze jsou ovšem NEVRATNÉ! Tudíž babišova firma si de facto !zadarmo" koupila linku, ostatní na ni musely vydělat, neb dotaci nedostaly. Babiš tudíž může své chleby prodávat levněji, protože nemusí odkládat zdroje na zakoupení té linky. V důsledku toho může své konkurenty zlikvidovat, protože on může např. na půl roku snížit cenu na SVOU nákladovou cenu, což ovšem ty malé pekárny nevydrží a položí se. A Babiš klidně zvedne cenu, neb konkurence je na lopatkách. A to je to největší svinstvo.

3 0
možnosti
JP

Pokračování: Víte, kolik lidí z celého státu například nedostalo kotlíkové dotace, protože "dotační titul byl vyčerpán"? 3. výzva např. pro Jihočeský kraj byla vyhlášena 16.8.2019. Žádosti se přijímaly od 23.9.2019 v 6:00 hod. Alokace byla 302 053 224,- Kč. To kolo mělo být poslední. Tudíž se začalo hlásit hodně žadatelů. Následně web zkolaboval, takže některé žádosti tam byly vícekrát, protože žadatel nedostal zprávu, že systém jeho žádost přijal. Což ovšem nevadí, protože žádost elektronická se páruje s tou papírovou, tudíž kdo by podal žádost elektronicky a nedodal papíry, byl následně při párování vyřazen (viz: Reakce na článek MF Dnes „Kotlíkové dotace si rozebrali roboti“ | http://www.kraj-jihocesky.cz (kraj-jihocesky.cz). Potud je ale všechno v pořádku. Protože ale v předchozích dvou kolech se na všechny nedostalo a NEBYLI DO 3.KOLA ZAŘAZENI AUTOMATICKY, ale museli znovu žádat (děsně prima, když znovu žádáte po několika letech o totéž a ty podklady už na kraji leží, že), stalo se, že ve 3. a údajně posledním kole bylo těch žadatelů opravdu hodně. Následně byly žádosti postupně zpracovávány. 20.2.2020 byla ale alokace vyčerpána. Příliv žádostí ale neustále pokračoval, proto byla výzva dne 30.4.2020 předčasně ukončena. Dne 29.4.2020 dostal Jihočeský kraj dalších 119,7 milionu korun. Dne 30.7.2020 byl z neuspokojených žádostí vytvořen tzv. zásobník, který má být použit v budoucnu, kdy by byla případně vyhlášena další výzva. V zásobníku je "pouhých" 575 neuspokojených žadatelů, na pokrytí požadavků by bylo třeba dalších cca 58 miliard Kč. Kdy by to případně mohlo být? Toť ve hvězdách, neb přišla korona.

1 0
možnosti

S textem by se dalo dalo souhlasit, nebýt okolnosti, že Babiš není jen úspěšným (a všeho) schopným podnikatelem a majitelem významných médií, ale současně i premiérem této země. To je to, co mu opozice hlavně vyčítá. Na to autor tak nějak pozapomněl.:-)

7 0
možnosti
Foto

Dotace je zlo, křivící tržní prostředí, kazící charaktery lidí a příležitost pro korupci. Největším poskytovatelem dotací je EU. Dokud se budou dotovat firmy v ostatních evropských zemích, nezbývá nám,dělat to samé. Babiš patří mezi největší příjemce dotací, protože má velké množství zemědělských firem, které čerpají dotace na hektary a dobytek. V těch desítkách miliard, které se ročně vyplatí zemědělcům, jsou jeho 2-3 miliardy zanedbatelné.

3 0
možnosti
JK

U těch miliard pro Andyho vám chybí nula.

3 0
možnosti
JK

Chudák Andrej, oni mu všichni servilně cpou dotace a jemu nezbývá než je neurazit a vzít si je. On asi vyzařuje auru, před kterou všechny úřady včetně ÚHOSu jihnou, jsou jak beránci a odsouhlasí vše pokud velký Andy řekne, že je vše v pořádku. A my občané může ho jen oslavovat, že takové dary přijme, protože, kdyby si naše peníze nevzal, tak by to celý národ mrzelo.

Tak jsem doufal, že předvolební propaganda začne zlehka, ale on byl hned nasazen těžký kalibr, asi test.

Samostatně myslící bytost tohle nevyplodí, jak může někdo absolutně ignorovat důkazy o aroganci a sprosťárnách ve všech rolích, jako otec, konkurent, partner i premiér.

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
Foto

Takže za vše mohou dotace a ne ten kdo je zneužívá a porušuje pravidla pro jejich čerpání...tak jste nám to vysvětlil.

3 0
možnosti
JP

Ten text je o tom, že kdyby se důsledně hlídalo zneužívání pravidel a chránila hospodářská soutěž, protekční a podvodní čerpači dotací by měli smůlu...

1 0
možnosti
Foto

Nu, jsme přeci země neomezených možností. Kam se hrabe ta kdysi zaslíbená Amerika. Konečně jsem ji předehnali.

1 0
možnosti
MB

Tak je nám konečně lépe a bác ho ! Už zase otravuje, drzý ing. M. Kala, se svým NKÚ ! Vyvrtal Státní zakázky pandemie ! Nedá pokoj ! Ještě, že naše soudnictví drží pořádek kolem těch dotací ! Jsou uhnízděny a lebedí si. Chvála ministerstvu financí, že nevymáhá nevyplacené dotace od neznámého koncernu! Linka Penam je všelidová - Já třeba daněmi, přispěl na ten červený čudl ! ...

Pořád se ukazuje to stejné - ČR je země zaslíbená ! Pro lháře Bureše - "Všeho je dost!" = Zdravotní, sklady prázdné. Pro velklořetězce - malý obchůdek OSVČ zahyne, aby zisky mohly jít ze země lépe ven ! I ruská mafie, osůbky s.r.o, rudé svetry, přátelé Činy si přijdou na své ! Mnou si ruce, "Hle ti blbci, i na letiště běží děkovat" ! Za naše předražené a nekvalitní šunty ! Zásobování Rezerv naftou, bez výběrového řízení - Opět !, zcela neznámým koncernem I o tom budou volby 10/2021 !

Rath, upocený Kocourek, odklaněč peněz od manželky, nebohý Gross s trapnou igelitkou - Asi dnes čučí a bijí se do hlavy ! Je super žít v této zemi - Je bohatá, strdím dotacemi, šmelinou a mlékem oplývající ! Jó a ten med ? ANO, je taky - mazán na naše huby ! .. :-)

0 0
možnosti
AM

A34d35a91m 39M28a13l91ý

22. 3. 2021 9:26

Babiš je v pozici, kdy tento pro něj výhodný stav (čerpání dotací) aktivně silově udržuje a brání změně. On pomocí své politické moci zajišťuje sobě finanční prospěch na úkor státu.

3 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. Není POUHÝM příjemcem, je podvodným příjemcem a je protekčním příjemcem. To je velký rozdíl. Na POUHÉ příjemce se díky němu mnohdy nedostane.

4 6
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 27,02
  • Průměrná čtenost 2119x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik