Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To není kvas, ale kvásek. Kvas je něco úplně jinýho. Už z toho je vidět, jakej jste na věc asi odborník.

0 0
možnosti

S poslední větou naprosto souhlasím. Já si doma peču kváskový chléb, vůbec netuším, jestli je dvou, nebo tří a je mi to jedno. Není pro mne ani důležité, zada si lepší chuť jen namlouvá. Důležitý je ten pocit a to že mě to baví.

Chutná mi podstatně více, obzvláště ve chvíli kdy je čerstvý a navíc při pokusu plesnivosti mi vydržel čtyři týdny za stejných podmínek jako kupovaný, který zplesnivěl za 6 dní.

3 0
možnosti
PK

jo jo měli testovat ne čerstvě upečený chleba, ale aspoň chleba na druhý den. U nás jíme oba dva chleby, jak kupovaný, tak doma pečený kváskový, kvásek si pěstuju, používám a když upeču žitný chleba, tak je prostě žitný, když celozrnný, tak vím, že jsem do něj dala pouze celozrnnou mouku a nikoli obarvenou hladkou pšeničnou :-D. Myslím, že to ani není o tom, že je kváskový, ale o tom, že suroviny, které jsem použila jsou kvalitní a není to nějaká e-čková náhražka. Vždyť když upečete celozrnný chleba v pekárně s droždím, taky je většinou chutnější než kupovaný. Ale ne vše co je kupované, je špatné. Jsou výrobci, kteří pečou chleby výborné a navzdory tomu, že peču doma, jejich chleba s radostí na svém stole uvítám.

4 0
možnosti