Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

USA, 2016: velké vítězství v boji proti diskriminaci Afroamerické populace. První černoch šéfem Ku-Klux-Klanu...

Zdroj: http://prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=455965

1 0
možnosti
BG

Trapné.

Zajímalo by mě, jaká jiná ptákovina by Vás musela rozčílit tak, abyste napsal další článek o ničem.

"Musí to být krásná práce šéfovat městu, které nemá jiné problémy než řešit změnu pohlaví hrdiny pohádky pro dospělé." A panu Pompovi nezbývá nic jiného, než se k tomuto tématu vyjádřit. Chováte se, člověče, stejně jako ten Váš proklínaný londýnský starosta. Prostě na ptákovinu reagujete další ptákovinou. Asi nemáte moc co na práci...

Další pomatený dotaz je ten, že proč nikomu nevadí slečna Marplová. A proč by měla? Snaží se snad někdo z Hercula Poirota, mimochodem též hrdiny Agathy Christie, udělat ženu? Proboha, není to diskriminace žen, že je jeden ze slavných detektivů mužem?? Ne. A pokud by chtěl, tak zcela jistě by inovované hrdince přisoudil typicky ženské vlastnosti, čili by stvořil v podstatě další klon Marplové, která už existuje.

Dokonce existuje i ženská varianta Jamese Bonda, byť je to spíše komedie než pořádný akční film. Charlieho andílky zná snad každý - tři ženské jako nepřemožitelné agentky.

Já opravdu nevím, s čím máte problém. Bonda jste Vy nevymyslel a tvůrci si do jeho postavy mohou dosadit, koho chtějí. Ostatně, dr. Who už taky během seriálu několikrát změnil podobu.

A ty Vaše brutální překombinované hybridní osobnosti s transsexuály a muslimy raději komentovat nebudu. Ale nedivím se, tímhle bezúčelným fantazírováním se už nakazilo dost lidí. Ještě byste mohl připsat, že litujete toho, že jste bílý pracující heterosexuál a bylo by to kompletní. Raději si zjistěte relevantní informace, než napíšete další takový pamflet, a nevycházejte z názorů Novy a Blesku.

2 8
možnosti
JP

Vážený pane Gabryši,

vrozená slušnost mi velí zareagovat na Vaše slova.

Trapné: ok, každý máme rozdílné vidění světa a jiný smysl pro humor. Rozčilení: není startérem pro psaní, jsem velice klidný člověk.

Proč píšete o "proklínaném londýnském starostovi" netuším, vždyť zatím ještě neměl šanci se historicky znemožnit. Že nemám co na práci: jak to víte, my se známe? Ad slečna Marplová: pouhá nadsázka, nic víc. Ta dáma je úžasná.

Charlieho andílci: ano, znám. Krásné sexy holky, neměnit! Ad Bond: nehlásím se k jeho autorství. Ian Fleming je mrtvý a může se jen obracet v hrobě nad tím, jak by někteří lidé rádi přepsali jeho hrdinu v duchu politické, rasové či genderové korektnosti a prosazovaných kvót na všechno. Brutální překombinované hybridní osobnosti: pouhá nadsázka, nic víc. Ad relevantní informace: nevycházím z názorů Novy a Blesku, bulvár nemám rád. Nevycházím ani z názorů bruselských byrokratů. Sázím na zdravý selský rozum.

Ten Bond je v podstatě v blogu úplně podružný. Jde o to, že novodobí cenzoři v duchu pochybné korektnosti mění staleté názvy obrazů (viz Říšské muzeum v Amsterdamu), chtějí vymazat staleté názvy sportovních klubů (Chicago Blackhawks, Washington Redskins), zakazují nám používat slova jako černoch (korektní Afro-American je pitomost, americký černoch nemá s Afrikou nic společného), cikán, mohamedán, dirigují nám, jak máme myslet, co smíme jíst, že nesmíme kouřit, koho si máme pozvat domů...

Blbost kvete, a obávám se, že ani Bond, byť zůstane bílým heterosexuálním chlapem, nic nezmůže. Držme si alespoň svůj český smysl pro humor. Budeme ho určitě potřebovat.

J. P.

6 0
možnosti
JB

Kdysi - určitě v minulém století - jsem četla nějaký paperback od Edgara Wallacea, název veledíla si už nepamatuji ;-). Nicméně, utkvělo mi v paměti, že se tam pojednávalo o jistých křížencích, a to mezi černochy - smí se to ještě napsat? - a číňany. Říkalo se jim čínoši, a komentář zněl, že jde o nejbezohlednější a nejproradnější lidské plemeno ze všech. No , takhle bych si Bonda nepředstavovala. To už raději ta Scullyová ;-D.

0 0
možnosti

Nicméně, Scullyová taky umí zahrát pěkně macho sexistické role.

2 0
možnosti
DP

Příšerná představa !!!!! Radši článek stáhněte, než se toho někdo ujme.

2 0
možnosti
JP

Já navrhuji aby změnili i pohlaví Krakonoše, je to také silně sexisticky nevyvážené :-):-):-)

2 0
možnosti
JP

Nebo aspoň ať je to hermafrodit ;-)

1 0
možnosti
VV

A jinak si myslim, ze James Bond se uz okoukal. Dalsim dilem bude V.V.P 001 a bude bojovat na vsech frontach proti agentum poradne EU i agentum CIA, hlavnevtem uvedenym v rocence z roku 1969.

1 0
možnosti
JK

Nemám s vaším pojetím Bonda problém, pokud si slečna Conchita Wurst oholí plnovous.

0 0
možnosti
VV

Pane Kuthane dovolil bych si vas upozornit ze vyraz slecna je urazejici, oslovujte prosim Conchitu Wurst PANI.

0 0
možnosti
VV

Ano, bude to Jane Bond! Mate neco proti tomu?

3 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 27,02
  • Průměrná čtenost 2124x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik