- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Miluju čerstvej českej chleba...A i těch 14 dní, co jsem v létě v Chorvatsku mi chybí...s máslem, se sádlem a škvarkama, s máslem a paštikou nebo šunkou...ňami. Nejlepčejší snídaně. Zkouším různé české chleby, a čerstvé a měkké mi chutnají všechny a je mi jedno, jaký chleba si dělají v Německu. Mě chutná ten náš. Byla jsem tři měsíce za oceánem a chleba nikde. Jen různé pečivo, toastovej ( kterej je opravdu jako molitan) a placky....O chlebu se mi i zdálo.
Mám to blízko, tak kupují chleba v Německu od malého pekaře. Každý bochník je sice trošku jiný, některý víc, některý míň připálený, ale celkově je to prostě pohádka. Samozřejmě tam kupují i bílé pečivo
V nedaleké vesnici Stupno býval privátní pekař a pekl chleba jako dort....jenže už nepeče ale zase dělá med a ten je taky žůžo,prostě dobrý pracant se pozná. No od té doby trochu žehrám,ale kvalitní chleba se dá sehnat...
Kvalita chleba není výborná. Zákazníci jsou spokojení, protože nic jiného neznají. Asi ani vy.
Dobrý den, pane Neugebauere, v pekárenském oboru se pohybuji již více než šestnáct let, chleba jsem ochutnal v 49 zemích na pěti kontinentech, takže asi něco o chlebu vím. Český chleba je výborný a osobně nemám problém najít v obchodech chleba, který má křupavou kůrku, zvoní na poklep a při jeho řezání od něj odlétají krásně "piliny". JP
Chléb má mít křupavou kůrku a hutnou střídu, o tom hovoří Hana Michopulu. V regálech se sice nabízejí desítky druhů, ale všechny jsou na jedno brdo bez ohledu na složení a příměsi. Chlebu neodpovídá víceméně žádný, ani ten, který už v názvu má "křupák" nekřupe.
Když chci "křupák", tak si ho upeču. Ale ne vždycky na to mám čas a náladu. Ale mám vytipováno pár pekáren, kde prodávají žitný kváskový, a ten mi vyhovuje.