Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Nezbývá nic jiného než vzpomínat na ty hezké fotbalové časy před x-lety

0 0
možnosti

Mně se naopak jeví jako "bezectný paskvil" tento váš blog. Tedy, ne že bych s mnohým z toho, co jste zde uvedl, nesouhlasil. Ale zavrhnout kvůli tomu celé EURO, potažmo fotbal, je stejně hloupé, jako to sundávání medailí anglickými hráči. S tím rozdílem, že oni jednali pod vlivem obrovského zklamání a vyhrocených emocí. Zatímco vy jste to zřejmě napsal v klidu, po zralé úvaze. Opravdu si myslíte, že celá Itálie považuje celý šampionát za "bezectný paskvil"? Že kupříkladu naše reprezentce na něj bude také vzpomínat podobně? Fotbal jen kopíruje soudobé dění ve společnosti. Všechno to divadýlko kolem rasizmu, licoměrnost, měření nestejným metrem atp. je pouze výsadou UEFY a fotbalu? Ha ha ha. Asi žijete ve vzduchoprázdnu.

Viděl jsem docela dost zápasů a většina z nich byla hodně zajímavá. Od osmifinále se to hraje opatrně skoro vždy a všude. No a tak bych mohl pokračovat dál a dál... Toto EURO bylo naopak asi jedním z nejlépe pískaných velkých turnajů, včetně mnohých vrcholných závěrečných pohárových bojů. Ta jedna "minela" v zápase mezi Dánskem a Anglií byla opravdu jen jedním z velmi mála přehmatů. Pokud jste se na zápas díval, byli v něm Angličané jasně lepší a vyhrát si zasloužili. Penalta byla možná nespravedlivá, ale ani já, ani vy jste na místě aktérů nebyl a nemůžeme vědět, do jaké míry byl kontakt fatální nebo ne. Viděl jsem za svůj život odpískat stovky daleko spornějších penalt.

Nicméně, i já jsem fandil Itálii a jsu rád, že titul vyhráli. Ale na druhé straně je mi těch anglických hráčů i líto. Protože většina z nich hrála opravdu dobře, v rámci pravidel a to jejich zklamání muselo být strašlivé. A fotbal? Fotbal je stejně furt ta nejlepší a nejzajímavější hra na světě!!!;-);-D

0 0
možnosti

Dobrý den, pane Jurčáku, děkuji za obšírnou reakci a dovolím si na ni zareagovat. Ve vzduchoprázdnu rozhodně nežiji, stačí si přečíst moje ostatní blogy. Toto Euro v sobě zkoncentrovalo vše negativní, co v současné lidské společnosti existuje. Osobně si nemyslím, že většina zápasů byla hodně zajímavá, převažovala opatrnost, ofenzivní snahy byly k vidění jen za stavu, kdy tým fatálně potřeboval dát gól. Jsem přesvědčený, že kdyby vynikajícími fotbalisty našlapaná Anglie chtěla za stavu 1:0 proti Česku dál hrát fotbal, mohla vyhrát klidně 4:0. Ale nechtěla, stačil jí postup, vůči fanouškům to bylo hodně neuctivé. Rozhodčí? Absolutní souhlas s Vámi, byli výborní, až na penaltu za "faul" na Sterlinga. Ten chlapík je notoricky známý simulant, ve vápně padá samovolně, i když jen cítí závan větru, v Lize mistrů v zápase M. City vers. Doněck sám zakopl o trávník (potvrzeno pohledy ze všech kamer), nejbližší noha soupeře byla vzdálena metr, přesto hereckým výkonem získal penaltu. Kde je respekt k soupeři, k rozhodčím, k divákům? Zasluhuje si Sterling úctu? Souhlasím s Vámi, že fotbal je, nejlepší hrou na světě, hraji ho nepřetržitě od čtyř let a mám naplánováno, že skončím v 85, kdy vstřelím gól z voleje do šibenice a zabije mě tsunami endorfinů, o to víc mě vše negativní kolem fotbalu štve. Tohle Euro se podle mého názoru opravdu nepovedlo a pokud soudruzi z UEFA prosadí rozšíření na 32 týmů, bude té šedé nudy ještě víc. JP

0 0
možnosti

Souhlasím s autorem, fotbal by se měl zrušit, nebo rovnou zakázat!

0 0
možnosti

L60i65b28o31r 23B22í16l47e76k

12. 7. 2021 14:44

A opravdu si myslíte, že bude po vašem, jak to bylo kdysi v minulosti, tak na to rychle zapomeňte, starý časy zpátky nevrátíte, smiřte se s tím, Tour de France je taky jiné, nová doba, buď se přizpůsobíte, jinak máte smůlu, takhle to v životě chodí

0 0
možnosti

... hmmm - ta pravda bývá někdy poněkud drsná R^!

1 0
možnosti

Vždyť jsou ty turnaje po herní stránce stejné poslednich asi šestnáct let, jenom v Rusku 2018 se fotbal vcelku povedl.

0 0
možnosti

J60a15n 29R36á13ž

12. 7. 2021 13:12

Dobře napsané.

Už "podivná" penalta proti Dánům v semifinále a ignorování faktu, že byl brankář Dánů oslňován laserem, byla jasným vzkazem, že v zákulisí není zájem, aby finále hrály týmy Itálie a Dánů. O férový sport v žádném případě nejde.

No a to, že v neděli Londýn více připomínal válečnou zónu než metropoli hostící finále fotbalového šampionátu hodně vypovídá o tom, co dnes fotbal reálně je.

5 0
možnosti

Nejvíc mě pobavila hláška : desetitisíce chudých lůzrů v hledišti křičí na 22 milionářů na hřišti.

;-D;-D;-DR^R^R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 25,84
  • Průměrná čtenost 2124x
Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze, v toku času sportovní novinář, tiskový mluvčí, PR ředitel, Corporate Affairs Manager, politický komentátor Amerických listů vydávaných v New Yorku, autor knih Dobrodružství triatlonu, Kde výčep můj a 2022: Rok hlupců, aktuálně PR konzultant. Také bývalý triatlonista, stále amatérský fotbalista, pomalý maratonský běžec a biker, trochu cestovatel na pěti světadílech, kytarista a zpěvák v rock&blues bandu Beer Reminder. Celoživotní vyznavač zdravého selského rozumu a fair play.

Seznam rubrik