Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M60a33r42t17i35n 49Š28i32k

8. 11. 2013 5:44

Musím se zamyslet, proč vy, dospělý člověk, hledáte jakousi spravedlnost a logiku v tomto tak nespravedlivém a nelogickém světě. No ale každý blbneme jinak a tak nějak po svém..... ;-)

0 2
možnosti
Foto

Když jedete autem a chcete vědět, co je před vámi, hledáte v rádiu zprávy o dopravě. A tam určitě nechcete slyšet podrobné informace o každém metru metru asfaltu, který je v pořádku. Potřebujete vědět to, co v pořádku není: nehody, uzavírky, zácpy.

To samé platí o běžných zprávách.

Žijeme ve světě, který je zázračně stabilní a systematický, od sub-atomárních částic až po živé organismy. Informací o všem dobrém je dostatek: Evangelium, výroční zprávy organizací, odborné časopisy, vědecké publikace, ...

Noviny jsou od toho, aby varovaly před Zlým a špatným, abychom se tomu mohli vyhnout. Náš mozek je nastaven tak, že těmto varováním dává mnohem větší prioritu (viz odkazy níže), což je určitě správně.

 

http://www.psychologytoday.com/blog/wired-success/201012/why-we-love-bad-news http://bigthink.com/in-their-own-words/why-we-love-bad-news-understanding-negativity-bias http://www.icfj.org/our-work/why-negative-news-turns-us http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130727192040AA5ZFdC

1 0
možnosti
Foto

I41v66a79n 28M60a92r23e66k

7. 11. 2013 20:57

Nadpis mě zaujal ! A když "deratizace" tak  celoplošná ! ! !

0 0
možnosti
TM

... s následnou likvidací kadavérů v místně příslušné kafilerii.

0 0
možnosti
Foto

Máte zcela jistě pravdu ale podívejte se kolem sebe, kolik lidí čte něco jiného než bulvár. A ten je založen na prezentaci negativních a senzacechtivých událostí. Společnost je prostě nemocná. :-(

2 1
možnosti
JP

v jaké době byla zdravá???

0 0
možnosti

škoda že jste toho charizmatickýho chlapíka nezmínil, nějak nemám tušení

0 0
možnosti
SU

chovanec,sobotka a hašek se stali zajímavými objekty pro media jako kolečka v soukolí zemanova puče:-)

0 1
možnosti

Já myslím, že to není nic nového. Dřív nebyl bulvár, ale byly klepy. Lidi nezajímalo, co se komu povedlo, ale hlavně pořádně šťavnaté skandály. A tak drbali a klepali.

3 0
možnosti
Foto

DobréR^ Coby odborník mimo jiné i v ,,PíÁr" do toho jistě dobře vidíte i z druhé strany. Taky dobrý ,,džob". A ty agentury na to mají spolu s médii možná také nemalý podíl. Možná. Třeba se mýlím. Tím netvrdím, že přímo i Vy..Zdravím ;-)

1 0
možnosti
Foto

P65a38v40e61l 84R17e43m47e96š

7. 11. 2013 12:29

Děkuji za příjemný článek. Souhlasím s vámi. Nevím proč většinu lidí fascinují bulvární zprávy, vše negativní apod. Možná máme někde v sobě zakódovanou honbu za senzací. Ale žijeme opravdu ve zvláštním světě. Američané jsou zabíjeni v cizích zemích vlastními zbraněmi, odsuzujeme obezitu a vysíláme reklamy na hamburgry a kolu, omezujeme rychlost na silnicích a vyrábíme rychlá auta atd.atd. Těch příkladů nesouladu je spousta. Mám ale pocit, že lidí, kteří jsou tímto vším otráveni a znechuceni je čím dál víc. Bojovat proti tomu lze , ale nevím zda je možné vyhrát. Ještě jednou díky za hezke počtení.R^

6 0
možnosti

Ale prd. Nežijeme ve vzláštním světě. Žijeme v tom samém světě co Homo sapiens žije už nějakých 200 000 let. Všechno co kolem sebe vidíte je výsledkem evolučního a kulturního naprogramování. Jestliže se něčemu divíte, chyba není ve společnosti. Chyba je ve Vašem nedostatku vzdělání v relevantních humáních a přírodních vědách. Lidé mají velice dobré důvody proč sledují negativní zprávy, proč sledují bulvár, proč jsou amíci zabíjeni v cízí zemi vlastními zbraněmi, ... .

0 3
možnosti