Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

janulator

8. 8. 2011 18:47
K větě autora

"Ve zbankrotovaném Řecku také vypláceli lidem důchody třeba i třicet let poté co zemřeli. Tam ale mají aspoň tolik slušnosti, že to považují za chybu státu."

Marně očekávám od politiků pravých (Klaus,Topolánek) i levých (Zeman,Špidla,Paroubek) alespoň tolik slušnosti aby přiznali, že vyplácení nebetyčně štědrých sociálních dávek lidem kteří nebyli zdravotně nebo jinak objektivně hendikepovaní , ale do problémů se dlouhodobě dostali jenom tím, že nechtěli přijmout jakoukoliv práci nebo se nezdravě zadlužili nebo se bez uvážení ženili aby se zakrátko bezhlavě rozvedli nebo prohráli víc peněz v hernách, než si vydělali byla chyba státu pod jejich vedením.

0 0
možnosti
ZK

SID09

8. 8. 2011 19:15
Re: K větě autora

!!R^

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

8. 8. 2011 16:16
V penězích problém není, jsou to jen papírky

, které lze tisknout stejně snadno, jako dosud. Skutečným problémem je však privatizace veřejných zdrojů státu, která osekala příjmy - ty jsou nyní blokovány novými vlastníky, buď původními zloději ale častěji těmi, kterým majetek zloději *)  prodali.

*) privatizátoři

0 0
možnosti
G

Gašpo

8. 8. 2011 16:08
Výborné

Mohol by som si tiež ohrievať polievčičku, pretože to samé už tvrdím tiež dlhú dobu. Mali nás za bláznov, za šíriteľov špatných vĺn atd.

Kde sú teraz tí, čo tvrdili, že za Grécko si možu nenažraní Gréci a nám sa to nikdy nemože stať?

No dobre, ešte nekrachujeme, ale určite to príde. Myslel som že nastúpi doba reštruktualizácií dlhov. Nebolo by to dobré, pretože toto naťahovanie agónie by prinieslo len ďaľšie ožobračovanie ľudí. Našťastie sa začína ukazovať, že politici sú príliš neschopní, aj tá reštruktualizácia je nad ich možnosti.

Čo nás teda čaká? Myslím, že politici už budú schopní len jediného. Vyrábaním ďaľších peňazí skupovať dlhy. Nejaký čas to asi bude fungovať, ale dlho to nebude. Nedávno sa mi zdal ten mystický termín konca roku 2012 príliš blízky na celosvetový kolaps. Už mi tak nepripadá.:-P

0 0
možnosti
W

Widmar

8. 8. 2011 16:00
Autor to vidí ze žabomyšího pohledu.

S klapkama na očích má v zorném poli jen ten náš státeček. Ale v současné době k bankrotu směřuje téměř celá Evropa a kymácí se i USA. Takže by to chtělo trochu více nadhledu, ne jen ten náhled žabomyší.

1 0
možnosti

3lipy

8. 8. 2011 16:06
Re: Autor to vidí ze žabomyšího pohledu.

Žijeme v tomto státě...proto nám vadí co nám vadí...:-(

0 0
možnosti
KC

etamin

8. 8. 2011 15:51
No, není to špatné..

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1547x
Přes pokročilý věk a nabyté zkušenosti stále ještě novinář...

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články