Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
APG

Absolovent prestižního gymnazia

28. 8. 2009 19:32
Zemědělství pomohl do hrobu hlavně Špidla

tím jak byl nadržený na Brusel odkýval ty nejhorší možné přístupové podmínky v dějínách Eu. Ted tu pěkně žereme nezralé ovoce z kamionů , místo abychom měli sladké vlastní a bez kamionů.

Ve Francii může např vyrábět sýry každý doma na koleně a živit se jejich prodejem. U nás za to skončíte ve vězení.

VIVAT EU. VIVAT národní zájmy.

0 0
možnosti
RP

radim36

28. 8. 2009 21:20
Re: Zemědělství pomohl do hrobu hlavně Špidla

U nás chybí daňový, odvodový a předpisový režim vhodný pro malovýrobce. Pokud by u nás se měl někdo výrobou toho sýru legálně živit, musí splnit tolik podmínek a dávat státu tolik odvodů, že těch sýrů musí vyrábět jakoby pro nějaké menší město, aby se uživil. Proto kdo může, tak to dělá v rámci šedé až černé ekonomiky. Legálně v malém množství to snad jde, když dělá ty sýry jakoby tři dny v měsíci, další 3 dny třeba dělá vajíčka, další 3 dny med, potom maso, potom třeba píšťalky z proutí nebo keramické hrnečky.... a dohromady to potom není výroba potraviny, ale agroturistika či něco takového, co papírově nemá s potravinami nic společného.....

0 0
možnosti
K

K-D

28. 8. 2009 17:30
Biofarmy dostávají dotace

a ne malé. Tím na ně doplácíme všichni. Pokud někdo věří, že bio je lepší, ať si to zaplatí. Ostatně odstranění várky dětské výživy označené jako BIO z obchodů by mělo všechny rozumné lidi dostatečně varovat.

0 0
možnosti
FP

forhend

28. 8. 2009 17:07
Taky bych podporova,

ale, zdejší zloděje už nemíním podporovat. Kam přijedu, tedy do okolních zemí, všude je levněji!!! I to zboží, které se dováží k nám. Jistě, v zemí původu by mělo být levnější, ale o 1/2 polovinu???

0 0
možnosti
APG

Absolovent prestižního gymnazia

28. 8. 2009 19:34
Re: Taky bych podporova,

Vyšší dotace a nižší DPH udělají svoje. Ano i desítky %.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

28. 8. 2009 16:59
+

Já podporuji, když můžu, ale tady kolem Prahy toho taky moc není, je to náhodou, když jedu přes vesnici a na něco narazím.

0 0
možnosti
D

dedko

28. 8. 2009 15:57
Já tedy nevím !

Žiji na venkově, v úrodném teplém kraji. Většína občanů s pěstováním čeholiv pomalu končí. Žádnou biofarmu ve svém okolí nevidím, jen snad ojedinělé drobné pěstitele, kteří jsou staršího data a tak pracují a pracují a nepočítají, zda je to ekonomické či nikoliv. Až tito nebudou, niikdo nic pěstovat nebude. Mladých chovatelů je na 150 tisíc obyvatel 10, včelařů 2 o mladých zahrádkářích nevím.

Ani mně se už nic nechce dělat ! Je fakt, že zelenina z hypermarketu je hnus  oproti tomu co se vypěstuje v zahrádce. Doba je ale jiná, semele nás to všechny !

0 0
možnosti
S

samsula23

28. 8. 2009 15:46
kupní nacionalismus

Máte pravdu o využívání domácích výrobků. Ale třeba v rakousku jde do kampaně za rakouské výrobky - a ne jen potraviny velké množství peněz. Rakušáci v mnohem větší míře  dávají přednost domácím výrobkům, ctí takový svůj nacionalismus nákupu. A každý  tam i takto vámi popsaný stav chápe, u nás o tom nikdo nemluví a tak si to do takovýhto  spojitostí dá jen malá část lidí. Opět ČR zaostává a zase v tom má prsty stát.

Nadruhou stranu, může čech koupit o kornu dražší brambory, když  jsou na jednom pultu vedle sebe? Ke změně přístupu dlouhá to cesta.

0 0
možnosti
RP

radim36

28. 8. 2009 16:00
Re: kupní nacionalismus

No, když brambory nebo zelí stojí na pultu supermarketu 5 korun a tady místní zemědělec o 10 baráků vedle  za to chce 7 korun, tak proč ne. Ale když za to chce 10 - 12 korun, tak už ne.

0 0
možnosti