Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zmi

19. 7. 2009 21:15
Pojišťovat se bude, doufám

Češi jsou (alespoň zatím) poměrně velmi bohatý národ. A postupně si uvědomují, že jejich majetek nebo život může být ohrožen, a to s katastrofálními důsledky na životní úroveň jejich nebo celé rodiny. Pojišťění proti případné fatální ztrátě, to byl a je prvotní smysl pojištění.

Nechápu, že někdo věnuje několik let života a celoživotní úspory na výstavbu svého domu a nepojistí ho. Nebo si vezme hypotéku, jsou na něm závislé děti a rodina, a on si nepojistí svůj život. Je to snad trochu morbidní, ale je to potřeba. Každý rok někdo dědí majetek, každý rok vznikají nové rodiny. Pojišťovat se bude, ještě máme co dohánět. Je rozhodně třeba, aby pojišťovny zjednodušily smlouvy, aby pečlivě informovaly klienty, na co se vlastně pojišťují. Dle zahraničních trendů  vzroste vliv makléřů, odborníků, kteří se živí sjednáváním pojistek pro více pojišťoven a jsou schopni vybírat optimální varianty smluv.

Samozřejmě, kde jsou peníze, najdete podvodníky. Ale to je jiná kapitola.

0 0
možnosti
RP

radim36

20. 7. 2009 9:52
Re: Pojišťovat se bude, doufám

Článek je o životním pojištění, A tam pojišťovny počítají s klienty, kteří se nechají přemluvit k předčasnému zrušení a následně uzavření nové smlouvy. Což zdánlivě dělá trh s pojištěním větší než ve skutečnosti je, záleží jak se odhadne míra klinetů, kteří se k tomu rušení "zastaralých" smluv  a uzavření nových nechají přemluvit. Neboli zobecněno jak se odhadne hloupost národa.  U jiného pojištění než životního se toto nedělá.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

19. 7. 2009 18:10
jsi to ty ?

Radime jsi trochu podobný jednomu studentu z Pardubic v 80. letech. :-)

0 0
možnosti
RP

radim36

19. 7. 2009 21:13
Re: jsi to ty ?

Nevím, jestli jsem to já. Pošli vzkaz a pokecáme mimo diskuzi.

0 0
možnosti
P

pěnice

19. 7. 2009 16:20
Měli jsme s manželem

 oba dva životní pojištění .já navíc penzijní připojištění a stavební spoření.Nezkoumám,kolik kdo měl z toho jakou provizi,ale vím jedno,že teď jsem v důchodu a pohodě.Že jsme neprojedli každou korunu,ale mysleli na stáří a rozhodně se nemusím počítat mezi "chudáky" důchodce.Zato mě spolehlivě dokáže vytočit  p.Paroubek,který se důchodci stále ohání.Kdo má dnes jistý příjem?

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

19. 7. 2009 20:56
Re: Měli jsme s manželem

Gratuluji k dobře zajištěnému stáří, kéž by takových jako Vy s manželem byla většina. Ovšem mám pocit, že Vaše reakce má málo společného s článkem. Nebo jste svá pojištění několikrát změnili na základě doporučení neznámých lidí?

0 0
možnosti
BH

BoboHml

19. 7. 2009 16:10
.

R^

0 0
možnosti