Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

2. 5. 2010 14:40
Dluhy bez odpočinku.

Mě jen zarazilo, jak to ve skutečnosti krásně názorně funguje. Řecko dřív před eurem sice dluhy mělo, ale nijak významné. Za 8 - 10 let, kdy má euro, udělali dluhy odpovídající roku a několika měsícům provozní finanční bilance státu. Ale místo prázdnin budou muset naopak pracovat ještě tvrději.

Analogicky jedinec může třeba 8 - 10 let tvrdě pracovat, potom si může dát za nějakou naspořenou finanční částku roční prázdniny, pohov a odpočinek.  Jiný jedinec bude pracovat tak méně tvrdě, že za těch 8 - 10 let nahromadí dluh v stejné výši, potom ho čekají nějaké roky režimu splácení dluhu. Kdy bude muset stejně tvrdě pracovat třeba stejný počet let jako ten první člověk, ale k žádnému roku prázdnin se nedostane. Prostě bude jen furt makat......

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 5. 2010 17:00
Re: Dluhy bez odpočinku.

Ono to je tak, vy máte naspořeno jen díky tomu zadlužení státu. je to zkrátka vylej nalej.

0 0
možnosti
VM

Dluhy se neplatí

2. 5. 2010 13:44
Pro (pouze slovně) statečného:

Proč byla privatizace?

Protože předcházela krádež zvaná "znárodnění" a "kolektivizace". Co komunisti už jednou sloučení se sociálními demokraty ukradli, to se vracelo.

Správně by se to mělo vracet bez náhrady. Je jen jediná výjimky, kdy se zlodějům platí, a to je výkupné.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

2. 5. 2010 13:39
Asi

bych byl přesnější. Nehodlá platit celá EU ale jen země Eurozony. Další peníze jdou z MMF a do té přispívá i ČR, ovšem tam posíláme peníze již několik let(formou pujčky,takže peníze se vrátí zpět do ČR) a nevšiml jsem si problému s půjčkou MMF do Maďarska etc. Řecko bude muset příjmout dohled MMF a plnit podmínky pujčky, neřekl bych že je to pro ně výhra, max. politická, protože už budou moci říkat že je to nařízeno MMF :)

0 0
možnosti
JVPO

Jyrkovo velmi pozdní odpoledne

2. 5. 2010 13:10
A přesně toto má na mysli náš Paroubkonasis, když

hlásá: "Dluhy se neplatí!"

On se nám bude z floridského bytu posmívat, teď si on a ostatní papalášové z ČSSD nahrabe ze společného, a jiní to budou muset splácet...

0 0
možnosti
S

statečný

2. 5. 2010 13:12
Re: A přesně toto má na mysli náš Paroubkonasis, když

Jj jako Stehlíkova Poldovka za korunu,!!

0 0
možnosti
S

statečný

2. 5. 2010 13:07
Asi by jste se divil

kolik firem,podniků,soukromníků tyto prázdniny od 90 let mělo!! a kdo to všechno zaplatil? no přece ta pracující socka,ten třicetikorunáč co točí korunu na dlani!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.