Zemanova separace postižených

Prezident Zeman zase zaperlil a vypustil do světa své egoistické moudro. Opět, bohužel...

Prezident je pověstný svými bonmoty a žerty, kterým se směje snad jen on sám. Horší je, když začne nahlas uvažovat a své myšlenky veřejně ventilovat. To se pak ukazuje v pravém světle způsob jeho myšlení, který rozhodně není sympatický.

Tentokráte si vzal na mušku postižené děti a jejich vzdělávání. Podle Zemana není dobré, když postižené dítě chodí do stejné třídy s dětmi nepostiženými:

"Děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, by neměly být umísťovány do tříd s nehandicapovanými žáky. Protože je to neštěstí pro oba. Mohl bych to samozřejmě rozvádět, mohl bych mluvit o šikaně, že rychlost kolony je určena rychlostí nejpomalejšího vozidla, takže učitelé se nemohou věnovat těm, řekněme talentovanějším dětem. Ale sám se domnívám – a to není žádný rasismus, to není preference nějaké etnické skupiny – že ty děti jsou daleko štastnější, když jsou v rovnocenné komunitě, než tehdy, když jsou zasazeny do komunity... Z hlediska duševní pohody těch dětí bude lepší, když budou existovat praktické třídy. Vůbec se mi to nelíbí a jsem proti tomu."

Zemanova slova svědčí o absenci rozumu. Děti mohou být handicapovány různým způsobem. Můžeme je rozdělit na duševně a tělesně. Dítě s může být postižené autismem, kdy je v určité disciplíně geniální. Ale takové dítě není nevzdělatelné a pobyt mezi zdravými dětmi mu naopak pomáhá.

Tělesný handicap také "zdržuje", ale to neznamená, že je dítě zároveň hloupé. Vezměme si třeba fyzika Stephena Hawkinga. Toho nemoc dostihla sice až na vysoké škole, ale podle Zemana by měl být pravděpodobně separován od nepostižených. Intelektuálně Zeman Hawkingovi nesahá ani po kotníky.

Máme podle Zemana opět postižené zavírat a odstranit z dohledu nepostižených? Budeme se zase tvářit, že takoví lidé neexistují a zavřeme je do něčeho podobnému vězení? Zemanovo vyjádření je skandální. Pokud má dítě intelektuálně na řádnou docházku nevidím důvod, proč by mělo chodit do zvláštní (praktické) školy.

Mimochodem, Miloš Zeman chodí o holí a jeho intelekt zjevně není ba výši. Neměl by se tedy odebrat někam do ústraní, aby nezdržoval a neobtěžoval zdravé? Samozřejmě, postižený ani handicapovaný v pravém slova smyslu není, ale je duševním mrzákem. To je u hlavy státu dost podstatný problém.

Autor: Rudolf Polanecký | pátek 16.1.2015 9:47 | karma článku: 29,76 | přečteno: 2014x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89