StarDance 2 - třetí večer

Zajímá vás, jak tančily páry složené z profíků a celebrit? Pokusím se vám to opět svým pololaickým pohledem přiblížit.

Česká televize

Třetí večer začal již jen v počtu sedmi párů, když před týdnem vypadla Štěpánka Hilgertová s Michalem Němečkem. Poprvé tančil jeden z párů stejný druh tance. Jak jsem to tedy viděl já?

 

Aleš Valenta a Iva Langerová, jive. Panu Valentovi zřejmě latina nesvědčí. Před týdnem při rumbě toho příliš neodtančil a to samé se dálo i v jivu. Slečna Langerová předváděla jive, pan Valenta spíš hip-hop. Když konečně došlo na jive v páru, tak byl konec skladby. Přesto pan Valenta prokázal, že má na víc, jeho kroky byly krásně odlehčené. Protože prakticky nedošlo k jivu, ohodnotil bych tento výkon 5 body.

 

 


Robert Záruba a Vanda Dětinská, tango. Nádherná melodie z Fantoma opery, k tomu u pana Záruba nasazená maska, podle mne to bylo vcelku zdařilé číslo. V tangu by ale mělo být víc napětí a v závěru tance přišlo krátké zaváhání, které málem skončilo pádem. Tanto tanec bych ocenil 7 body.

 

 


  
Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek, jive. Tohle vystoupení mělo s jivem pramálo společného. Pár předváděl především kopy do rock'n'rollu a u paní Vilhelmové se často objevoval nedostatek v rychlosti nohou, kdy za svým partnerem zaostávala, stejně jako před týdnem ve quickstepu. Tomuto tanci bych udělil 5 bodů.

 

 

 

Lenka Filipová a Michael Petr, tango. Myslím, že hudební doprovod k tomuto tanci byl vybrán hodně špatně. Já jsem tedy tango neslyšel. Celé vystoupení na mne působilo unaveným dojmem a přidání prvků z paso-doble bylo spíše rušivé než oživení. Za tento tanec bych páru udělil 4 body.

 

 

 

Michal Dlouhý a Michaela Gatěková, jive. Vystoupení opět připomínalo spíše rock'n'roll, ale bylo zatančeno v takovém nasazení, že se chyby u partnera daly přehlédnout. Pan Dlouhý po tanci málem potřeboval kyslíkovou bombu, ale nemám jiných slov než paráda. Tento výkon by si ode mne zasloužil 8 bodů.

 



 

Monika Žídková a Jan Halíř, tango. Pár skutečně zatančil tango, a i když paní Žídková měla místy technické problémy, byl to prostě tanec. Moc se mi líbilo zařazení prvků pravého argentinského tanga, které se od soutěžní formy dost liší. I tento pár by ode mne dostal 8 bodů.

 


 

Jiří Schmitzer a Simona Švrčková, jive. Pan Schmitzer mne nepřesvědčil ani herecky. Snažil se seč mu síly stačily, ale vynechávání kroků a přes temperamentnost skladby poměrně statické pojetí tento tanec zavraždilo. Páru bych udělil 4 body.

 

 

 

 

Ze soutěže vypadl na základě hlasování poroty a zaslaných SMS od diváků pár Lenka Filipová a Michael Petr. Páru podle mne ublížila choreografie úvodního waltzu a špatná hudba a tím pádem hodně nevýrazné tango. Příští týden se bude tančit slowfox a paso-doble.

Stejně jako vždy i tentokrát čtenářům doporučím podstatně  zasvěcenější a propracovanější komentář než je ten, který píšu já. V odkaze najdete stránky, na kterých píše profesionální tanečník, můžete tam i hlasovat v anketě.

V uplynulém kole mne zaujal pan Dlouhý a paní Žídková. Kdo vypadne příště? Odhady hovoří v neprospěch pana Záruby.

Fotografie: Česká televize

Autor: Rudolf Polanecký | pondělí 19.11.2007 12:16 | karma článku: 7,52 | přečteno: 1078x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89