Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ja

10. 11. 2007 11:49
Neplkej

Moznost policejni kontroly je v celem shengenskem prostoru a je normalni. Vzdyt i nasi policajti muzou kohokoli a kdekoli kontrolovat.

EU je jedna celni zona a my jsme v ni od 2004

0 0
možnosti
JT

drevak_patlak

10. 11. 2007 10:12
Hranice už zmizely

Někde už hranice zmizely dávno. Když nebudu mít touhu jet zrovna autem, tak např. pěších turistických přechodů, kde  o pohraniční stráž člověk nezakpone, je spousta.

Podobně se pohraničníci příliš nezatěžují železničními přechody. Včera jsem se vrátil ze Slovenska vlakem. Cestou tam se objevili jen slovenští ohraničáři, kteří jen tak prošli vlak a stačilo jim zamávat pasem zdálky. Češi nikde. Nazpět se neobjevili ve vlaku ani Češi ani Slováci, osobák dojel v pohodě z Kútů až do Břeclavi jako za starých Československých časů.

0 0
možnosti
RP

Pongo

9. 11. 2007 12:41
Pro čenáře z rojů

Celní správa České republiky má právní zakotvení v zákoně číslo 185/2004 Sb. o Celní správě České republiky. Celní správu tvoří Generální ředitelství cel, celní ředitelství a celní úřady. Území ČR je rozděleno mezi 8 celních ředitelství. Hlavními úkoly Celní správy jsou především zajišťování bezpečnosti zahraničního obchodu, provádění celního řízení, boj proti porušování celních předpisů a ochrana společnosti a životního prostředí.

Celní správa vás může kontrolovat na celém území států sdružených v EU. Co kdybyste náhodou převážel zboží podléhající clu?

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

9. 11. 2007 21:38
milý orangutane (pongo)

napište mi prosím, jaké zboží, které si koupím v Česku a odvezu ho do Rakouska (nebo opačně), podléhá clu.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

9. 11. 2007 12:21
pane Polanský

celní kontrola se do vnitrozemí nepřesune. Asi Vám uniko, že od vstupu do EU jsme součástí jednoho hospodářského prostoru, ve kterém se nejen že neplatí clo, ale dokonce ani neodpočítává DPH při nákupu zboží soukromou osobou. Už dnes si mohu jet koupit například nový automobil do Vídně a nikomu na hranicích to nemusím hlásit. Takže k čemu by byly celní kontroly?

0 0
možnosti