Paroubkova vaječná omeleta

Velký Jiří už musí jen při zaslechnutí slova "vejce" dostávat tik ne nepodobný šéfinspektoru Dreyfusovi při konfliktech s inspektorem Clouesauem.

Fotomontáž: Rudolf Polanecký

Aby se pomalu začal bát dalších mítinků. Začíná se z toho stávat taková tradice, že kam přijede Paroubek, tam létají vzduchem vejce. Na mítinku v Písku už byl předsedissimus Paroubek tak konsternován, že když mu neznámý muž donesl vejce vcelku v platíčku až na pódium, zařídil jejich let sám nákopem, za nějž by se nemusel stydět ani Petr Čech.

Novináři z Deníku očekávali, že se po dvou vaječných incidentech opět něco přihodí, a tak byli přímo na místě a poreferovali, že vejce letěla ke stánku s rozdávanými růžemi, kde znečistila návštěvníky socialistického mítinku. Zkrátka vejce musí létat a když to nezařídí nikdo jiný, musí to udělat sám předseda. Jak pravý klasik, "show must go on". 

Jiří Paroubek má smůlu. Jeho náhlá ztráta paměti neobstojí s přítomnými novináři. Jistě, novinář může záležitost zveličit, ale pokud se Jiří Paroubek ohání tím, že vůbec o ničem neví, pak buďto trpí poruchou paměti a tím pádem by asi neměl být svéprávný, neví-li co se stalo sotva před pár hodinami anebo záměrně lže. Vyberte si.

Paroubkovy odpovědi v telefonickém rozhovoru jsou až komické: "Jestli se nějaký incident stal, tak jsem si toho nevšiml. ... Tak asi jsem si všiml, ale je to pod mou rozlišovací schopnost. Kdybyste mi to teď nepřipomněl. Oni se tam ti lidé s těmi vajíčky, to je zajímavé, objevují, jen když tam jsou televizní kamery."

Podle Paroubka se žádný incident nestal, je to pod jeho rozlišovací schopnost a musí se mu to připomenout. To asi předsedissimus nepochválí šéfa PR Lidového domu Dimuna. Ten totiž o incidentu informoval trochu jinak: "Pan předseda do plata nekopl, on ho pouze odsunul. Pravda je, že spadlo, protože pán, co ho tam dával, ho tam strčil dost nešťastně. Pan předseda se ale okamžitě omlouval. Vejce nikoho nepotřísnila."

Vzhledem k Paroubkově rozčilené reakci (viz článek iDnes) je daleko pravděpodobnější, že vejce skutečně rozkopl a účelově lže, že si nic nepamatuje. Koneckonců nebyl by při lží přistižen poprvé. Podobnou ztrátou paměti trpěl i u soudu v dubnu, kdy rovněž odpovídal "Na nic se nepamatuji... Nemám tušení... Nevzpomínám si"

Soud mu ale začal předkládat důkazy, které ho ze lži usvědčily a zároveň dokázaly, že Jiří Paroubek svými svévolnými podpisy proti právnímu stanovisku ministerstva pro místní rozvoj způsobil škodu státu ve výši nejméně 35 milionů (více v mém článku zde).

Situaci se snažil zachránit eurolídr, tituly ověnčený Jiří Havel, když se pokusil zmást všechny přítomné písečany a novináře svým "Vítejte v Táboře", ale pravděpodobně jeho úhybný manévr zůstal nepochopen a zlí jazykové si nyní dělají škodolibou legraci zpáně Havlovy neznalosti zeměpisu.

Asi bude pršet, vejce létají nízko. Budou létat i dnes (22.5.) v Benešově (10), Příbrami (13), Berouně (15) a na Kladně (17)? Troufám si odhadnout, že alespoň na jednom místě se létající vejce objeví.

Mé články přebírají servery www.eportal.cz, www.nazorne.cz a www.ceska-media.cz

Hlasujte v anketě "Koho považujete za nejhoršího současného politika" na www.polanecky.cz

Autor: Rudolf Polanecký | pátek 22.5.2009 12:01 | karma článku: 35,32 | přečteno: 1871x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89