Paroubek to už nemá?

Před půl rokem prezentoval na tiskovce předseda Lidového domu jak vysoký má příjem a není pravda, že by mu nezbývalo na živobytí. Každého svého voliče pak na závěr urazil větou "Kdo z vás to má?"

Zdroj: aTeo

Tehdy Jiří Paroubek vypočítal, že mu po zaplacení úvěrů a leasingu na auto (zhruba 200.000 korun) zbývá ročně 724.800 korun. Tehdy brilantně ke svému příjmu připočítal poslanecké náhrady určené na bydlení a dopravu s tím, že to přeci dělá každý. To byla další facka voličům ČSSD, kteří se rekrutují především z řad nízkopříjmových zaměstnanců.

Uběhl půlrok a Jiří Paroubek už neříká zpupně "Kdo z vás to má?". Naopak lká, že "bere nejmíň ze všech poslanců". Vytváří tak image člověka, který je na tom stejně jako jeho nízkopříjmoví voliči. Jenže jeho voliči nedostávají měsíčně několika násobek svého příjmu jako příspěvek na bydlení a dopravu. Rozhodně ani nemají čistý příjem 60 tisíc měsíčně včetně poslaneckých benefitů.

Takže zase Paroubkovi ubližují? Kdeže. To se jen chystají v dohledné době dvě události, na kterých může poslanec Paroubek opět použít jinou svou oblíbenou větu: "A co z toho budu mít já?". Smlouva s USA o umístění radaru je prakticky hotová, Američaně se dohodli i s Ruskem, takže pán Lidového domu zůstal ve svém tažení proti radaru společně s komunistickým dorostem osamocen jak ten kůl v plotě.

Blíží se i české předsednictví Evropské unie a zde má náš nejchudší poslanec opět šanci něco urvat. Ostatně Jiří Paroubek se řídí heslem "co můžeš urvat, urvi, co nemůžeš urvat, ..." - čtenář si jistě doplní druhou část hesla sám.

Vše zjevně spěje k politickému handlu. Jiří Paroubek touží už dva roky po nějaké významné funkci. Sám už několikrát avizoval o jaké křeslo by měl eminentní zájem. Vše nasvědčuje tomu, že handl se bude týkat radaru, příměří po dobu českého předsednictví EU a křesla šéfa poslanecké sněmovny.

Mám za to, že současný předseda sněmovny, kolega blogger Vlček, až na extempore při volbě hlavy státu vůbec není špatným předsedou sněmovny. Naopak patří v ČSSD mezi tu solidní část, která se snaží být konstruktivní. Rozhodně by neměl být pan Vlček obětován mocenským choutkám člověka, který osočuje vládnoucí stranu ze stravování v pětihvězdičkových hotelích, které sám tak dobře zná ze svých cest.

Jediné, co opravdu Jiří Paroubek má na rozdávání, je jeho ego. Trocha pokory by, pane poslanče, nezaškodilo. Když už cpete svůj břich zneužívanými poslaneckými náhradami, tak alespoň u toho nemlaskejte a nechrochtejte jako čuník.

Mé články přebírají servery www.eportal.cz a www.soscr.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Rudolf Polanecký | středa 2.4.2008 6:01 | karma článku: 41,54 | přečteno: 3879x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89