Jistota bídy

ČSSD už nezná žádný vkus a je ochotna zajít za všechny meze. Stačila mi k tomu jedna jízda autobusem.

Zdroj: volebnifakta.cz

Nejprve jsem našel ve schránce letáček ČSSD, v němž Jiří paroubek horlí proti "provládním médiím" Že by socialistům vadila vláda premiéra Fischera? Možná že v Lidovém domě ještě nezaregistrovali, že už máme měsíc novou vládu.

Rovněž jsem z letáku mohl vyčíst, že socialisté považují slovo "zisk" za sprosté. Jak jinak si vysvětlit, že přednost má sociální spravedlnost? Má to tedy znamenat, že každý, kdo vytvoří nějaký zisk, je povinen ho odevzdat, aby byl rozdroben na směšné částky těm, kterým se pracovat nechce nebo těm, kteří si udělali ze státu dojnou krávu?

Naprosto mne znechutila reklama v autobuse. Stejně jako před volbami do krajů a Senátu byly použity hesla typu "nevolila jsem a pak mi všechno zdražili" i zde sáhli socialisté po osvědčeném modelu. Malé děvčátko, zjevně žijící v nuzných podmínkách, stojící u okna se smutným pohledem a textem "Já volit nemůžu, vy ano! Mám právo na lepší budoucnost. Volte JISTOTU."

Socialisté se zjevně nezastaví před ničím a každý prostředek je jim dobrý, aby zvrátili nepříznivý vývoj volební nálady. Jak vůbec socialisté přišli na to, že člověk má právo na lepší budoucnost? Ta buď přijde nebo nepřijde. Také se může zhoršit, ale aby někdo tvrdil, že je to právem každého člověka?

Pokud je to podle socialistů právem, tak jak chtějí zajistit vymahatelnost takového práva? Postaví snad budoucnost před soud za to, že nebyla dostatečně lepší? Je to ten nejhloupější argument, na který ale možná skočí dost lidí.

Pokud chtějí socialisté naznačit, že jen s nimi nás čeká lepší budoucnost, pak je to k smíchu. Byli to právě socialisté, kteří zadlužili naší a budoucí generaci do této doby nevídaným způsobem. Navýšení schodku státního rozpočtu o více než 300% znamená, že každý občan této republiky včetně nemluvňat dluží sto tisíc korun.

A oranžová budoucnost? Další rozhazování peněz na dluh. Tam přidáme třinácté důchody, onde přidáme na přídavcích, zajistíme, přidáme, rozdáme... To je přesně taková politika, která naopak lepší budoucnost eliminuje.

Místo toho, aby socialisté mysleli na překonání krize a po jejím skončení na vrácení ekonomiky alespoň na dobu předkrizovou, slyšíme z úst představitelů Lidového domu, že jakmile začne ekonomika růst, začnou opět rozhazovat plnými hrstmi.

S ČSSD jde skutečně o jistotu, ale bídy. Místo toho, aby socialisté stát rozvíjelia zvyšovali životní úroveň obyvatelstva přemýšlí nad tím, jak stát v rámci "sociální spravedlnosti" přivést na buben. Co je spravedlivého na tom, když je úspěšný člověk drasticky zdaněn a jeho poctivě vydělané a zasloužené peníze dány povalečům?

Socialisté se v kampani rádi ohánějí slovy jako zastavíme, zabráníme. Vzpomínáte na slib "zastavíme zdražování"? V březnu proběhl on-line rozhovor s novým místopředsedou socialistů Romanem Onderkou. Položil jsem mu dotaz týkající se slibu "zastavíme zdražování" a ptal jsem se jakým způsobem toho chce ČSSD dosáhnout.

Odpověď pana Onderky (viz poslední dotaz a odpověď) byla odpovědí vzorného žáka svého vrchního učitele. Demagogická. Prý ČSSD půjde cestou snižování DPH. Hezké, ale to absolutně nic neřeší. Stačí, když se zboží zdraží o dvacet procent a socialisté jsou se svým slibem v háji.

Nebo snad socialisté uvažují o tom, že by opět byly státem určované ceny? Vůbec bych se tomu nedivil. Vždyť to už jsme tady měli před revolucí. Také byly státem určované platy, kdy dostal stejně jak výborný pracovník, tak flákač. Říkejte si co chcete, ale s ČSSD nás čeká akorát jistota bídy.

Mé články přebírají servery www.eportal.cz, www.nazorne.cz a www.ceska-media.cz

Hlasujte v anketě "Koho považujete za nejhoršího současného politika" na www.polanecky.cz

Autor: Rudolf Polanecký | středa 3.6.2009 12:36 | karma článku: 43,59 | přečteno: 3601x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89