Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

Evropa je levicova a my sme v ni, hotovo dvacet ;-)

Jenom bych dodal, ze ac zivnostnik, s danemi nutne problem nemam.Kdyz se ve sve branzi rozhlednu, ESF supluje praci naseho skveleho statu velmi vyrazne.

1 0
možnosti
MN

poslechl jsem si Zemana kdyz hovoril o danich .. na dotaz moderatora zda by se dala DPH snizit rekl ze ano, ale ze by to muselo byt kompenzovano zvysenim dani jinde tedy progresivni zdaneni a potom dan z luxusu. Uvedl priklad napr Britanie a jeji 0% sazba na potraviny. Progresivni dan se plati ve vetsine statu Evropy a je znacne vysoka a nevim o tom, ze by snad odtud podnikatele emigrovali. Vysoka dan je napr. v Holandsku, ale je to vraceno v socialnich parametrech - takze maji penize na to aby se mohli postarat o stare lidi o nezamestnane atd. Je jasne ze tady bude kazdy podnikatel plakat ze uz tak plati hodne tak at to radeji zaplati duchodci a stredni a nizky stav .. jen si rikam jak dlouho to ten stredni stav bude opravdu zvladat ...pro pana autora ktery napsal priklad migrujiciho podnikatele .. totez se muze nakrasne stat s lidmi .. budou jezdit pracovat do ciziny .. ostatne v prihranici to uz delaji a jsou na tom mnohem lepe nezli by byli tady...

1 0
možnosti
JD

J38a96n 42D90l35o66u32h72ý

13. 6. 2013 19:22

Přiznám se, že jsem to vůbec nedočetl,protože hned na začátku mátek chybnou úvahu. Výše daně nemá vliv na konkurenceschopnost. Daní se totiž až zisk. Takže na konkurenceschopnost to určitě vliv nemá. Druhá věc je, že fimy určitě chtějí,aby ze zisku hodně zbylo....

1 4
možnosti
MN

nekdy to pripomina odpoved ve styllu ... a prooc? ... no protoze proto... Asi jako kdyz jeden ze zdejsich blogeru napsal ze v minulosti jsme na tom byli mizerne ale ted ze jsme potravinove sobestacni ....

1 0
možnosti
JK

Bez konkurencie automaticky klesá výkonnosť. Najlepšie to vidieť v kolektívnych športoch. Ak má nejaký futbalista miesto v zostave na dlhé roky isté, tak môže nasledovať len jediné - pokles jeho výkonnosti.

O "miesto na slniečku" treba bojovať stále a každý deň. Iná cesta nie je. A platí to aj pre štáty. Ak sa to nahradí internacionálnou (za komunistov bratskou) pomocou, tak ekonomická katastrofa na seba nenechá dlho čakať.

Vidieť, že západ sa vôbec nepoučil z komunistických skúseností východu a plánuje robiť podobnú politiku, aj keď miernejšími prostriedkami.

4 1
možnosti
Foto

Patrně uniklo vaší pozornosti, že nejen odbory, ale i EU má snahu sjednotit nejen firemní, ale komplet všechny daně, aby některé členské státy nedělaly "nekalou" soutěž, jak se vyjádřil jeden z čelných představitelů EU.

1 1
možnosti
Foto

To bylo pro pana Stržanovského

1 0
možnosti
KS

Mě je vůbec podivné, že se odboráři montují do daní. Jejich funkcí je ochrana zaměstnanců před zaměstnavateli a vyjednávání s nimi. Ne montování se do daní v EU. Nadpis je tak zavádějící, nechce to EU, ale evropská odborová centrála.

5 0
možnosti
RK

Rudolfku, nějak jste v tom nadpisu v půlce ustrnul.

Neměl náhodou znít: "EU, Zeman, ODS a TOP09 chtějí vyšší daně, "těšme" se na ně"???

To já se těším na víkendový výlet do Rakouska, kde si koupím nějakou tu levnější a kvalitnější potravinu. Naše pravice by totiž chtěla DPH na potraviny alespoň 20%, a hlavně musí být DPH jednotné, to je největší modla...

2 1
možnosti
Foto

Pane Krhovský, nevšiml jsem si, že bychom si potykali. Pokud se těšíte na vládu Bohuslava Sobotky, který se jasně vyjádřil, že je zde prostor pro zvýšení daní o tři procentní body a nyní pozor, nikoli DPH, ale HDP, tedy přibližně devět procent DPH, pak se tešte, ale sám. Jen bych vás rád upozornil, že ačkoli je zvýšení DPH nemilé, muselo k němu dojít právě kvůli rozhazovačné politice socialistů, kteří dělali stomiliardové schodky v době sedmiprocentního růstu HDP. Této vládě se podařilo snížit výši schodku na stejnou úroven při nulovém růstu, a toho Sobotka schopen jednoduše není.

3 1
možnosti
Foto

P92e43t13r 56U59g43r34i87n

12. 6. 2013 6:48

Výše daní je jen střípek v mozaice mnoha faktorů. Kdyby byla korporátní daň vyšší o 6% by mělo pramalý efekt, pokud by například fungovalo školství, které by bylo schopno dostat na trh vysoce kvalifikovanou pracovní sílu. A to je jen jeden příklad. Dalším může být třeba justice, její rychlost a konzistence v rozhodování. Víte o kolik peněz přijdou ročně firmy tím, že nejsou schopny se rychle a efektivně domoci práva? Těch 6% navíc v daních je v tomto balíku nic. A byly by i další příklady ... Nízké daně jsou příjemné, ale proč nedat více, pokud stát začne efektivně fungovat a nabídne o autobus lepší služby. Nepředpokládám ale že by se tak po zvýšení daní někdy stalo ... spíš se to hezky rozkrade.

8 0
možnosti
RJ

Nebudu polemizovat jaká je správná výška korporátních daní, myslím si totiž, že je možné udělat celou řadu optimalizací místo zvyšování daní. Ale s jednou věcí bych polemizoval. V žebříčku konkurenceschopnosti je na tom nejlépe ze států EU Švédsko, tedy stát s extrémním zdaněním. Konkurenceschopnost totiž není zdaleka jenom o daních. Je na čase se zamyslet, zda třeba vlastně chceme donekonečna konkurovat západu právě jenom nízkými firemními daněmi či nízkými mzdovými náklady. Myslím, že máme na víc.

2 2
možnosti
LV

Co to je "konkurenceschopnost", kterou uvádíte? Můžete ji nějak definovat?

1 1
možnosti
ZJ

A zatím nám daně (nepřímé) zvyšuje pan Kalousek (navzdory předvolebním slibům). A nemyslete si, že mu současná hladinka stačí (těch daní).

6 3
možnosti
Foto

Ano, bohužel, zvyšuje. Ale je zde veliký rozdíl. Schodek sto miliard při růstu 7% HDP a schodek sto miliard při nulovém růstu HDP. Jak velký by asi byl nynější schodek za vlády Bohuslava Sobotky?

3 1
možnosti