Česká strana sociální - nedemokratická

Demokracie má různé podoby. Demokracií ale rozhodně není diktatura, byť se za demokracii vydává.

Socialistická demokracieManic_Kanibal

O tom, že ČSSD není stranou demokratickou jsme se mohli znovu přesvědčit dnes. Poslanec Evžen Snítilý si dovolil hodně. Minulý týden nezvedl ruku tak, jak mu ukládal stranický diktát. Poté byl v pátek večer vyfocen na chodbě při rozhovoru s ministrem Langerem a poslankyní Horníkovou.

O dvanáct hodin později se při zasedání klubu ČSSD hroutí a musí být převezen do nemocnice. Viníkem je podle ČSSD nejsilnější vládní strana, která na poslance činila takový tlak, až se z toho zhroutil, sdělil nám na tiskovce triumvirát Paroubek, Hašek a Rath.

Co na tom, že se pan poslanec zhroutil až dvanáct hodin po rozhovoru a navíc při zasedání klubu ČSSD. Vždyť viník je přeci jasný. Pověstným Mackovým pohlavkem pak muselo být pro ČSSD vyjádření pana poslance v TV, kde jasně řekl, že na něj nebyl činěn žádný nátlak.

Odměna na sebe nenechala dlouho čekat a poslanec obdržel v dopise kulku. Nyní ho všude doprovází ochranka. Doprovázela ho i na dnešní zasedání klubu ČSSD, kde poslanec Snítilý potvrdil svá včerejší slova, že bude hlasovat pro zvolení Václava Klause.

V ČSSD ale panuje tuhá diktatura. Osobní názor je potlačen a nahražen názorem vedení. Pro poslance a senátory za ČSSD tedy neplatí slib, který hovoří o rozhodování v zájmu všech občanů a podle svého nejlepšího vlastního vědomí a svědomí. Je nahrazen slibem poslušnosti vůči kmotrovi.

Poslanecký klub ihned pana Snítilého vyloučil ze svých řad. Před malou chvílí, mezi prvním a druhým kolem druhé volby potvrdil kmotr, pardon, předseda ČSSD Paroubek, že pan Snítilý bude pravděpodobně velice rychle vyloučen z ČSSD.

Nezbývá než se ptát za co. Snad za to, že hlasoval v souladu s poslaneckým slibem který složil? Za to, že projevil svůj vlastní názor? Je opravdu ČSSD tak diktátorskou stranou, že nepřipouští jiný než oficiální názor a jsou poslanci a senátoři nuceni pod hrozbou vyloučení hlasovat jen tak jak jim je diktováno?

Předseda Paroubek rovněž nazval Snítilého hlas hlasem korupčním. Jak už je zvykem v ČSSD bez jakýchkoli důkazů. Tím, že pana Snítilého přiřadil k dvojici Melčák - Pohanka, zařadil jej mezi zrádce (mezi zrádce byl zařazen i expředseda Zeman). Jak se ČSSD vůči svým zrádcům chová již známe. Parte na billboardech, veřejné obviňování z korupce, ze zrady, z pomatené mysli...

Ideálem pro Jiřího Paroubka by zřejmě bylo, pokud by vydával rezoluce, které by byly pro všechny členy ČSSD povinné. Sám obklopen úzkým kruhem sobě podobných osob a trochu širším kruhem kývačů by diktoval, co si lidé mají myslet. Kdyby byl politický činný v padesátých letech, byl by snad ještě horší než Gottwald, a to už je co říct.

ČSSD by se měla přejmenovat na ČSS-N, jak je uvedeno v titulku. Tato strana přestává být demokratickou. Upírá svým lidem právo na vlastní názor, trestá je pokud svůj názor veřejně projeví. Tato strana nemá právo nazývat se demokratickou.

 

Autor: Rudolf Polanecký | pátek 15.2.2008 16:01 | karma článku: 47,93 | přečteno: 20150x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89