Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

3. 4. 2008 15:45
já to všechno umím jenom rozmazlit

proto si pořizuju jenom rasy, co spíš leští nežli koušou max do 5 kg, teda rasy...kříženečky, ale je fakt, že z velkých psů mám respekt

0 0
možnosti
S

Sampis

3. 4. 2008 16:26
Re: já to všechno umím jenom rozmazlit

Každý by si měl pořídit takového psa, který mu vyhovoje, který splňuje jeho požadavky a kterého zvládne. Vaše volba toto vše splňuje, k čemuž vám upřímně gratuluji.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

3. 4. 2008 14:23
Za psa byl a je odjakživa zodpovědný jeho MAJITEL.

v tom s vámi rád souhlasím.

Zbývá už jen jediné. Dosáhnout toho, aby to vzali na vědomí majitelé psů. Zatím to v některých případech vypadá, že za chování psa je zodpovědný kdokoliv, jen ne  majitele.

0 0
možnosti
S

Sampis

3. 4. 2008 16:25
Re: Za psa byl a je odjakživa zodpovědný jeho MAJITEL.

Tak zní zákon. Obecně platí, že každá podskupina lidí je jen obrazem celé společnosti. Aneb z hovada člověka slušný  * (doplňte libovolně, například kynolog, kuřák, řidič, lékař, vychovatel, manžel, milenec atd.) nikdy nebude.

0 0
možnosti
S

Sampis

3. 4. 2008 12:43
Než se to tu zaplevelí nadávkami

chci Vám vyjádřit podporu. Více článků se obdobnými názory najdete na mém blogu sampis.bloguje.cz. A není jeden.

Osobně se domnívám, že toto nesmyslné politiku, histerie okolo "bojových psů" je jen novinářská kachna, složící vytváření bulvárních článků. Sekundárně se ji chytili politici. Všiml jste si ale někdo, že všichni se ohání rostoucím počtem napadením, aniž je možné někde nalést statistiku počtu psů/napadení za jednotlivé roky? Navíc nikde se nerozlišují bezdůvodná napadení od žádoucích útoků, či útoků vyprovokovaných.Souhlasím s autorem, že vycvičený pes je často nebezpečnější než necvičený. Dokonce se u některých plemen, některých molossů, výcvik nedoporučuje.  Na druhou stranu mě mé zkušenosti učí, že pro služební výcvik nejsou teriéři typu bull (pitt, stafor, amstaf, bulterier) nejvohdnější plemena, právě pro jejich vrozenou neochotu napadat lidi. Kousání jim, alespoň co jsem měl možnost pozorovat, moc nejde. A já se při podobných příležitostí vždy ptám. Jaká je míra ryzika?

0 0
možnosti
A

autor_clanku

3. 4. 2008 14:01
Re: Než se to tu zaplevelí nadávkami

to je vážně zajímavé :-) pitbuly jsem cvičit obranu nikdy nezkoušel (svého piťáka jsem naučil jenom poslušnost - takže na procházce můžu v klidu pozorovat obláčky) ;o)... ale předpokládal jsem, že by se jim rukáv mohl líbit, když se zakusují do všeho kolem (výjma lidí samozřejmě) ;o)... měl jsem tedy za to, že by do rukávu kousali - ale brali by to jako hru... ;-))

0 0
možnosti

Pajinka-Kt

3. 4. 2008 12:23
Je to otázka

Přeji hezký den,

já osobně s Vámi v mnoha ohledech souhlasím. Prostředí, kde pes vyrůstá a je "vychováván" má velký vliv na jeho chování, ale ne s tím, co se týče nebezpečných plemen. Proč jsou v jiným státech zakázaní? Podle mého názoru, ten kdo si chce pořídit pittbula nebo příbuzné plemeno, měl by na něj mít zbrojní průkaz. Je to zvíře, u kterého nikdy nevíte. Prostě mu jednou cvakne v hlavě a pak Vám sežere půlku obličeje, nedej bože Vašemu dítěti. Pro názornost příklad z mého okolí: Dvě kamarádky... jedna měla pittbula, druhá jiné plemeno... pejsi se znali od štěňat, paničky taktéž. Přesto jednou přišla kamarádka s pejskem na návštěvu a než se nadála, pittbul, který ji do té doby miloval, jí skočil na obličej a dnes je znetvořená na celý život. Přitom to byl takovej miláček...

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2603x