Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

klv

29. 5. 2008 10:31
stejně je celá hysterie kolem psů

jen nafouklá bublina, částečně vinou snahou politiků se zviditelnit, častečně odtržením lidí od přírody, psi s námi žijí už tisíciletí a pokud by byli takoví škůdci jak mnozí tvrdí tak už prostě neexistují, někdy mám pocit že někteří si myslí že příroda je tu pro člověka, hluboký omyl  

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

29. 5. 2008 10:42
Re: stejně je celá hysterie kolem psů

Před těmi tisíci let bylo méně lidí. A psa si ochočili proto, aby jim sloužil.

Dnes je lidí násobně více a někteří mají psa proto, aby mu mohli sloužit. Je to jejich právo, ať svému psovi slouží, proč by mu ale měli sloužit i druzí?

0 0
možnosti
ES

telmah

29. 5. 2008 10:28
No

No, podle mě je to celé o tom, že se dopředu trestají a omezují ti slušní a poctiví, zatímco by ke zlepšení stávajícího stavu důsledně stačilo využívání zákonných prostředků stávajících.

Čili je to o tom, že v supermarketech někteří kradou a tak se tam nepustí nikdo... (velmi hrubé přirovnání). Navíc - jak se mají zachovat současní majitelé, kterým se možnosti zákonem zúží - mají psy vystřílet ??? (I když jsou vychovaní a nic nikomu neudělali?)

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

29. 5. 2008 10:11
Zajímavé srovnání

"Co by asi říkali „rodiče“, kdyby parlament přišel s myšlenkou, že se děti mohou pohybovat "navolno" pouze na dětských hřištích - tj. v takových těch "ohrádkách". ...

Dlužno podotknout, že dle velmi častého  tvrzení vás pejskařů, je inteligence psa srovantelná s inteligencí dvouletého dítěte.  Až si jednou pořídíte děti, počítejte s tím, že do dvou let (i déle ) je budete vodit za ruku a "na volno" je pustíte opravdu jen na pískovišti.

0 0
možnosti
A

autor_clanku

29. 5. 2008 10:19
Re: Zajímavé srovnání

n. já nevím - děti si už asi nepořídím ;-) ale asi - kdybych je měl - nebyl bych moc nadšený, kdyby mi do toho někdo (stát) "kecal" ;-) dítě bych vodil za ruku podle situace (stejně jako vodím na vodítku psa)...  také s ohledem na to, že své dítě bych zřejmě nejlépe znal  JÁ  -  a zodpovídal bych za něj JÁ - ne stát nebo obec...

0 0
možnosti
JV

klv

29. 5. 2008 10:06
náš pes vypadá jako plyšová hračka

a neustále se mi stává když s ním jdu po městě na vodítku, že ho chce hladit dítě, problém je v tom že ten pes hlazení nesnáší a zvláště od toho koho nezná, pak vrčí, když upozorním maminku či tatínka že nechci aby ho hladili, vypadám jako Herodes, ale já to dítě chráním,

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

29. 5. 2008 10:19
Re: náš pes vypadá jako plyšová hračka

Děláte správně, myslím že pokud si dítě chce pohladit neznámého pejska, rodiče by si měli napřed vyžádat majitelův souhlas a případný nesouhlas respektovat.

0 0
možnosti
E

eNden

29. 5. 2008 9:44
Všem diskutujícím,

kteří psy milují, ale jsou pobouření, že by pejskaři mohli chtít vyhrazené prostory pro výběh svých psů, všem diskutujícím, kteří psy milují, ale jedině v troubě:

Všemi desti byste měli hlasovat pro to, aby psi své výběhy měli, aby vás neotravovali a neobtěžovali. Je nějak řešitelné zakázat psům pohyb bez vodítka VŠUDE ? Utlučete mě, ale začíná to zákazama kdečeho a může to dojít tam, že Vám budou určovat kolik dětí můžete mít, protože nebude dostatek škol. Dál už diskutovat nemohu, myslím, že jsem vyčerpala veškeré argumenty. Kdo nechce slyšet-vidět, toho nepřesvědčím. Na srovnání s auty také nikdo neargumentoval .

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

29. 5. 2008 9:56
Re: Všem diskutujícím,

souhlasím s tím, že ten zákon vypadá dost nablble,  ale na druhou stranu - je to reakce na  současný stav věci, kdy si pejskaři myslí, že když psa chtějí, tak ho prostě musí mít, bez ohledu na to,mají-li pro to podmínky. Státe,město, starej se, rozhodl jsem se mít  psisko v pátém patře u magistrály.Tečka.

0 0
možnosti
JV

klv

29. 5. 2008 9:35
u násse město stará

vyhradilo místa pro psy, celkem pěkná, na břehu řeky, na hřebeni přilehlého kopce apd. dokonce to tam seká, v čem je problém? zvykly si tam chodit maminky s malými dětmi, a konflikty jsou na světě, a teď kdo je v právu ?

0 0
možnosti
ES

telmah

29. 5. 2008 9:39
Re: u násse město stará

Pejskaři. V tomto případě pejskaři. Protože v případě, že je toto místo oficiálně vyhrazené pro volné pobíhání psů, musí maminky s dětmi počítat, že tam holt psi volně pobíhat budou....

Předpokládám, že i maminky s dětmi mají dost míst, kam s dětmi jít, aby tam psi nebyli - a ty psímilovné z toho aféru určitě nedělají. Mimochodem, to se máte, že se město stará, že bych se tam přestěhovala??

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

29. 5. 2008 9:29
Poridila jsem si auto

Mam psa, sladkou inteligentni hodnou retrivrici. A jelikoz si narozdil od nasich zakonodarcu nemyslim, ze je to plysak, ktereho posadim doprostred sve sedacky a tim je vse vyreseno, koupila jsem si auto. Jo.. nesmejte se, mam auto kvuli psovi. A jezdime za Prahu... Ted se jen muzu modlit, aby se mohla probehnout aspon tam..

0 0
možnosti
ES

telmah

29. 5. 2008 9:33
Re: Poridila jsem si auto

Právě. Modlete se fest.....

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

29. 5. 2008 9:11
Nezlobte se, ale tohle je legrační

Argumentovat tím, že když platím daně, musí stát pro mě, pejskaře něco udělat je komické. Daně platím abych pokryl provoz veřejné sféry a byl solidární s těmi, kteří na tom nejsou nejlépe nebo jim pomohl ke zlepšení situace.

Zrovna tak podle mě kulhá zde oblíbené srovnávání s cyklosteskami a veřejnými sportovišti, možná proto, že stále ještě cítím rozdíl mezi psem a člověkem, jakkoli psy miluju.

A co se poplatku za psa týče? Ten ve městě podle mě sotva stačí (nestačí) na náklady na úklid, papírové pytlíky a koše.

Bojím se, že i když obec zřídí výběh pro venčení psů, tak zase budou pejskaři křičet, že to je málo a že nemohou psy venčit na takovém prostoru.

Absolutně se mi ztrácí osobní odpovědnost pejskařů. Chci psa a státe, obci, postarejte se mi o výběh? A argument na jejich masové rozšíření? Ještě víc lidí má akvárium. Mají ti v obecních bytech požadovat kohoutek s vodou a odpad v každé místnosti na náklady obce?

0 0
možnosti
E

eNden

29. 5. 2008 9:18
Re: Nezlobte se, ale tohle je legrační

Pane Binko, co navrhujete ?

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

29. 5. 2008 8:25
Pořád nechápu,

proč si lidi pořizují psa, když:

-ho nemají kde venčit

-a vlastně ani nemají čas se tomu venčení pořádně věnovat.

0 0
možnosti
A

autor_clanku

29. 5. 2008 8:56
Re: Pořád nechápu,

těžko vám můžu odpovídat za ty ostatní - ale JÁ psa MÁM KDE venčit (v místech, kde neobtěžuje oststní) a MÁM čas se tomu venčení věnovat... resp. možná MĚL JSEM... neboť pokud tenhle paragraf celoplošné a absolutní restrikce projde, stávám se tím okamžitě psancem mimo zákon... ;-)

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

29. 5. 2008 8:09
Mám psa

Mám psa, ale když podobné články jako váš, tak mám pocit, že by to mělo jít obráceným směrem, tzn. omezit držení domácích zvířat ve městech a na místech, kde pro to nejsou vhodné podmínky. Prostě zákaz. Pokud byste opravdu nutně psa chtěl chovat, tak byste se musel přestěhovat na místo, kde je chov povolen.

0 0
možnosti
E

eNden

29. 5. 2008 8:19
Re: Mám psa

Chov psů je povolen tam, kde pes dostane psí známku a je dokonce i registrován v celostátním registru.8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2578x