Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

klikniklikni

15. 6. 2008 7:18
Já bych zkušebně

zavřel všechny pitbuly, ovčáky, stafordy, rotvajlery do jedný velký ohrady, ať se vyběhají a trochu si spolu "pohrajou". (Když mají málo toho pohybu a majitelům to vadí, že musej být na vodítku..) Vždyť "voni nic nedělaj", "přece by si neublížili, ne?":-) Kolik z majitelů těchhle plemen by do toho šlo? Aha? Jsou to přece mírumilovný zvířata, ne?

0 0
možnosti
A

autor_clanku

15. 6. 2008 16:14
Re: Já bych zkušebně

to se běžně na cvičáku dělá, co tu popisujete ;-) ale vy jste asi cvičák viděl akorát z tramvaje - a to ještě přes neumyté sklo, že? ;o)

0 0
možnosti
K

kacer.blog

15. 6. 2008 1:05
Je to s Vámi těžký,

strašně mícháte kozy a vozy, bulvární bláboly a rozumné argumenty. Výsledkem je nečitelná změť. Ale čiší z Vás zájem o věc, přijde mi škoda jen mávnout rukou.

Tak postupně: S vizuální podobou článku má redaktor velkého média opravdu pramálo společného. Neagresivita pitbullů je velmi problematická, znám minimálně jedno dítě s ukousnutou půlkou obličeje. Navíc dlouhodobě šlechtěná agresivita vůči jiným psům stačí, aby to byl obecný problém. Stejný postih 50kg ženské a 90kg chlapa je nerozum. Mluvím-li o tom, jestli ona i on někoho odpráskli devítkou, máte pravdu, při pěstním souboji mi toho ale 50 kg ženská moc neudělá, v tom pravdu zase nemáte. Vaše vize motivace majitelů je velmi rozumná a zcela s Vámi souhlasím.  Líbí se mi, že za svými názory stojíte a odpovídáte v diskusi. Jen proboha, proč ty osobní výpady? Člověk nemusí vždycky vyhrát...

0 0
možnosti
A

autor_clanku

15. 6. 2008 15:33
Re: Je to s Vámi těžký,

asi začnu odzadu ;-) odpovědi přispěvatelům vážím na lékárnických vážkách ;-) pokud je příspěvek vulgární - odpovídám vulgárně, když je arogantní - moje odezva je také arogantní, pokud vstup vyhodnotím jako konfrontační - odpovídám stejně ;-) jsem sice poměrně slušný člověk (myslím si), ;-) ale nejsem sv. františek z asisi, abych nastavil pravou tvář, když mě uhodí v levou ;-) btw. VÁŠ příspěvek mi přijde... jak bych to řekl... takový nějaký - blahosklonně nad věcí - s lehkou patinou přezíravostí ;o)    

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

14. 6. 2008 23:11
Tak to ja poznam dogu od pitbula bez problemu.

K doze sveho psa nechat jit, k pitbulovi v zadnem pripade:-/

0 0
možnosti
A

autor_clanku

14. 6. 2008 23:49
Re: Tak to ja poznam dogu od pitbula bez problemu.

v zásadě máte pravdu... oni ti pitbulové sice lidi MILUJOU - ale ostatní psy moc nemusej ;-)... ale také to není pravidlo, je to "kus od kusu"... MŮJ pitbul se třeba od malého psa nechá i kousnout (a ignoruje ho) - ovšem když vidí něco většího... ;o))) ale vy asi pitbuly moc nemusíte, co? ;-) vzpomínám si na váš "stesk" z nějaké diskuze, že je to teď "děsná móda" chovat pitbuly ;-) a ZASE máte pravdu - je to HROZNÁ móda chovat určitá plemena... v poslední době je každý druhý čokl pitbul nebo ZLATÝ RETRÍVR... ;o)

0 0
možnosti
I

ivy07

14. 6. 2008 19:41
Vážený pane,

přečtěte si zmíněný článek pořádně a nenapadejte redaktora. O holčičce ve Francii byla pouze zmínka jako příklad, jinak je článek o všech plemenech bojových psů.Rv

0 0
možnosti
A

autor_clanku

14. 6. 2008 20:16
Re: Vážený pane,

uvozující příběh je o holčičce, kterou pokousaly dogy - fotka je pitbul, kdyby ji pokousali ovčáci - fotka by zase byla pitbul, co si budeme povídat... když bude článek o kriminalitě, a dají tam ilustrační fotku róma, všichni ochránci lidských práv se po****, ale vám to určitě vůbec nepřijde divné... no - a já jsem prostě takový "ochránce pitbulích práv" ;-)

0 0
možnosti
AA

A.A.

14. 6. 2008 18:36
A pozor!!!

Je pozdě trestat pokousání od psa! Je nutné věnovat se prevenci. Pokud vidíme, že jsou někteří psi vychováváni v nevyhovujících podmínkách, je třeba tomu věnovat pozornost!

0 0
možnosti
ZW

cassul

14. 6. 2008 18:49
Re: A pozor!!!

Pokud párkrát nezodpovědné majitele zavřou a zabaví jim majetek, ti ostatní se leknou a zařídí se podle toho, dřív, než se něco podobného přihodí jim. V tom je ta preventivnost.

0 0
možnosti
AA

A.A.

14. 6. 2008 18:34
Pes není věc

Psovi se musíme věnovat, musíme ho poznat. Každý pes je zcela jiný. Někteří jsou dobráci, kteří by nikdy nikomu neublížili, jiní mají své nálady. Úkolem majitele psa je postarat se o to své zvíře a také dokázat psa co nejlépe odhadnout. Kdo se skutečně svému psovi věnuje, ten toto dokáže a může pak prohlásit, že za svého psa stoprocentně ručí. Bohužel existuje spousta lidí, kteří si psa pořídí a tento psík je pak izolován kdesi na zahradě, v kotci, v bytě a vyrůstá si sám a neřízeně. Pak se nelze divit, že takového psa je obtížné odhadnout.

0 0
možnosti
ZW

cassul

14. 6. 2008 18:10
Souhlas

Přesně tak, musí se na to přes kriminál a hlavně přes prachy! Stačí jeden, dva rozsudky, kde soud odsoudí majitele útočícího psa (čivavy, dobrmana nebo vlastně jakéhokoliv zvířete bez ohledu na plemeno nebo druh) na pár let do chládku, k tomu odškodné ve statisících, náhrada výdělku, snížené společenské uplatnění, exekutor mu bryskně prodá barák a uvidíte, jak to bude fungovat, jak budou pejsci pěkně na řemeni u nohy, připadně nebudou vůbec (když nemám schopnosti a podmínky zvládat psa, nemám si ho vůbec pořizovat). A žádné novely ani speciální zákony na to nepotřebujeme, všechno pěkně podle stávajících, za psa jednoduše odpovídá majitel a hotovo!  A babiček s přežraným dýchavičným pudlem se to nedotkne, stejně jako lidí, co mají psa - hlídače někde na zahradě.. Jenom trochu chtít...

0 0
možnosti
A

autor_clanku

14. 6. 2008 20:04
Re: Souhlas

jsem rád, že existují i inteligentní lidé ;-) veřejného pořádku lze docílit i jinými prostředky než tunami restriktivních a regulativních obecních vyhlášek a zákonů, které stejně v konečném důsledku nejsou vymahatelné...

0 0
možnosti
TV

Witty1

14. 6. 2008 17:51
Ve statistice pokousani

rozhodne nejsou bojova plemena nijak zvlast vepredu.

0 0
možnosti
A

autor_clanku

14. 6. 2008 19:59
Re: Ve statistice pokousani

souhlasím - samozřejmě, že v kousání vedou statistiky na body ti "malí vzteklíci" ;-) ale jasné taky je, že když vás rafne trpasličí knírač nebo rotvajler, tak je v tom určitý "kvalitativní rozdíl" ;o) ale to lze ošetřit VÝŠÍ NÁHRADY ZA ZPŮSOBENOU ŠKODU (obecně) - a ne "vyškatulkovat" si pár plemen, a na ně pak aplikovat speciální režim...   

0 0
možnosti
K

karhukoira

14. 6. 2008 17:44
Když jste řekl A, řekněte i B

Nepolemizuji s obsahem článku, s tím souhlasím. Ale když jste řekl o pitbulech, že jsou to fajn psi (s čímž rovněž souhlasím a psal jsem to i v diskuzi na obdobné téma o pár blogů níž), měl byste také konstatovat, že existují stafordi, od kterých laik pitbula nerozezná. A stafordi, vlastně americká odnož pitbula, už jsou krajně nevyzpytatelní. Kamarádovi ho dali synové k narozeninám - když napadl sousedovic dítě, bralo se to jako nešťastná náhoda. Teprve až když zle potrhal svého majitele, kterého pak pracně sešívali v nemocnici, došlo, bohužel, k razantnímu řešení... Tedy - není pitbul jako pitbul, může to být i staford.

0 0
možnosti
MS

isamuel

14. 6. 2008 17:35
Milý Richarde,

Nebezpečným situacím je třeba předcházet, proto musíme mít řidičák a udělat zkoušky. Proto musíme předcházet i nebezpečí z útoku psa. "Ovladatelní psi ať si klidně běhají mezi lidmi (ať už je to doga nebo čivava)" - dokud se neleknou třeba auta, francouzské hole atd. a pak bezmilosti zaútočí... Žádný pes není 100% ovladatelný, díky vlivům okolí, tak bych byl opatrný - o psech toho asi moc nevíte. Navíc KAŽDÝ majitel si myslí, že jeho pes je ovladatelný. Nikdo neřekne, ten náš pes je pitomec a proto ho nepustím se proběhnput...

Právě třeba kvůli vám a vašemu postoji je třeba stanovit pevná pravidla a hlavně sankce.

Snad si vás proboha nikdo za poradce nevybere....

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2603x