Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Luborka

31. 5. 2008 9:04
Komu by vadilo.....

 Pokud by lidé neplyvali žvýkačy na zem, komu by vadilo, že zvýkají? Pokud by lidé po svých psech uklízeli exkrementy, komu by vadilo, že psy mají také svou potřebu? Pokud by lidé dodržovali pravidla, komu by vadilo, že žijí? Pokud by lidé neměli touhu zbohatnout na hlouposti jiných, komu by vadilo, že nekouří, nedrogují, a se vším co řekne vláda souhlasí?

0 0
možnosti
A

autor_clanku

31. 5. 2008 22:32
Re: Komu by vadilo.....

nemůžete přece všechno ZREGULOVAT ;-) a to pod pohrůžkou nesmyslných pokut, při jejichž zaplacení většina lidí bude muset vyhlásit osobní bankrot ;-) ve středověku bylo za krádež useknutí ruky - a stejně se kradlo...

0 0
možnosti
L

Luborka

31. 5. 2008 9:03
Komu by vadilo......

V celku chápu a rozumím co říkáte, občas se divím čím se liší prodej něčeho na ulici, ať je to kdekoli. Pokud tvrdíte, že jsou zákazy nesmyslné, jaký má smysl omezovat tento druh prodeje? Nebo, žeby tam byl nějaký zádrhel?  Třeba to, že děti jsou zajímavou cílovou skupinou pro různé skupiny lidí? Nebo proč myslíte, že lidé požadují zákazy. Řekla bych, že i Vy sám, jste někdy řekl:..... tak tohle bych normálně zakázal!!!" A víte co k tomuto výroku lidi vede? Jednosuše pocit, že je něco jinak, než si představují oni sami. Je to jenom snaha a touha prosadit svůj pohled na věc. A jestli je více těch, kteří souhlasí s oným záměrem se prokáže právě tím, že ten zákaz se prosadí. ( nebo se prosadí tím, že má někdo více peněz)Takže obecně se požaduje dodržování jistých pravidel. To, že jsou lidé, kterým to vadí, nebo s tím nesouhlasí? No jo, vždycky se najde něco s čím budeme ve sporu.

0 0
možnosti
LM

lada222

31. 5. 2008 12:32
Re: Komu by vadilo......

Jde o to, ze paradoxne mohou byt svobody obcana skutecne nakonec mensi, nez za minuleho rezimu. Podivnych obrysu zacina nabyvat tato demokracie, ktera smeruje ke svazani a sikane obcana, kteremu ma slouzit.

0 0
možnosti
PF

Pasingr Fr.

30. 5. 2008 19:04
jít si zazpívat do sousední říše

Kuřácká turistika již existuje.

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/index_view.php?id=314776

0 0
možnosti
A

autor_clanku

30. 5. 2008 22:23
Re: jít si zazpívat do sousední říše

moooc pěkný ;-) to už je teda vážně trága ;-/ jinak - já jsem tedy v podstatě dá se říct nekuřák - ale v pubu nad guinessem snad nějaký ten doutníček nezaškodí, ne? :o) jinak chodím pravidelně na pivčo s jedním kamarádem (který taky nekouří), ale u toho piva si ten doutník dá se mnou - a říká, že kouří na protest proti zákazu kouření ;o)

0 0
možnosti
JP

J. Polame

30. 5. 2008 13:43
zdravim byt i vzdalenou rodinu:-)

Muzete se mi ozvat na jaroslav.polame@email.cz? :-)

0 0
možnosti
H

Hulu

30. 5. 2008 12:31
LSD nepomůže

Říká se, že pesimista je optimista s bohatými zkušenostmi ... takže přesně v tomhle duchu jsem přesvědčen, že by ani LSD nepomohla. Pokud by totiž taková strana měla jen trochu šanci uspět ve volbách, nalezli by do ní okamžitě stejní vypočítaví parchanti jako do kterékoliv jiné strany. (...a že by se nějaké ty příklady stran, které svou image stavěly na "vysoké morálce" případně to "myslely upřímně" našly i v celkem nedávné minulosti)

Takže osobně, pokud by mělo dojít k nápravě, spíš bych věřil, že to dokáže nějaký OS (osvícený samovládce) než jakákoliv strana ... čestného a poctivého jedince s dobrými úmysly si totiž ještě jakžtakž dovedu představit, celou politickou stranu ovšem rozhodně ne :-/ ... Jinak ovšem s obsahem tohoto žertovného článku souhlasím ... :-)

0 0
možnosti
A

autor_clanku

30. 5. 2008 13:14
Re: LSD nepomůže

to ale vůbec nebyl ŽERT... ;-)

0 0
možnosti
MV

phoebe79

30. 5. 2008 11:44
KARMA!!!

SOUHLAS, je neuvěřitelné co se děje, už se i ráno bojím podívat do novin, jestli na mě nevystartuje další titulek se ZÁKAZEM;-€

0 0
možnosti
A

autor_clanku

30. 5. 2008 13:18
Re: KARMA!!!

jsem na tom podobně...

0 0
možnosti
JC

Jarcho

30. 5. 2008 11:04
Výňatky z přestupkového zákona:

 Státní orgány, orgány policie a obce oznamují příslušným správním orgánům přestupky, o nichž se dozví, nejsou-li samy příslušny k jejich projednávání. V oznámení uvedou zejména, který přestupek je ve skutku spatřován, důkazní prostředky, které jsou jim známy a které prokazují, že jde o přestupek a že byl spáchán určitou osobou.  Oznamuje-li přestupky příslušným správním orgánům orgán policie a jedná-li se o přestupky proti veřejnému pořádku... učiní orgán policie nezbytná šetření ke zjištění osoby podezřelé ze spáchání přestupku a k zajištění důkazních prostředků nezbytných pro pozdější dokazování před správním orgánem. O zjištěných skutečnostech sepíše orgán policie úřední záznam, který přiloží k oznámení. Oznámení učiní orgán policie nejpozději do třiceti dnů ode dne, kdy se o přestupku dozví.

Dozví-li se orgán policie o přestupku od občana, vyrozumí jej na jeho žádost do třiceti dnů o provedených opatřeních.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

30. 5. 2008 11:08
A proto znovu vyzývám všechny občany

k občanské spolupráci s orgány veřejné správy:

Najdete-li na ulici žvýkačku, přivolejte ihned městskou policii, aby mohla tento nepochybný corpus delicti zajistit a učinit vše potřebné ke zjištění pachatele a jeho odevzdání přestupkové komisi.

A žádejte o vyrozumění o provedených opatřeních podle § 58 odst. 4 přestupkového zákona.

Zastupitelé to myslí s obcí dobře, ale sami to nevytrhnout: musíme jim pomoci a na všechna porušení obecních vyhlášek pilně upozorňovat, jinak ráj na zemi nenastane!

0 0
možnosti
Z

zafod41

30. 5. 2008 10:55
souhlas

karma R^

0 0
možnosti
A

autor_clanku

30. 5. 2008 13:25
Re: souhlas

karma sice hřeje ;-) ale mnohem lepší by bylo, kdyby to i-dnes nechala chvíli dýl na titulní straně, a přečetlo si to více lidí (a třeba i nějaký poslanec) ;o)

0 0
možnosti
R

rik_killer

30. 5. 2008 10:41
Jo

Jo, přesně tak. Karma je Vaše.

0 0
možnosti
LM

lada222

30. 5. 2008 10:35
Karma!

Presne popsano. Vymysleji se stale absurdnejsi zakony a vyhlasky, doplnene pokutami v nesmyslne vysi. Svoboda bude pri tomto vyvoji skutecne jen prazdnym slovem.

0 0
možnosti