Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Martin V

25. 9. 2008 7:36
Auto

Místo psa si do petice napište auto a dojde Vám (možná) jakou jste napsal pitomost.

Nehledě na fakt, že jse si ty čísla dost vylepšil a upravil argumenty, ale to je asi u Vás normálníRv

0 0
možnosti
T

Taz

6. 9. 2008 14:50
Kontakt

Dobrý den pane inženýre, můžete nás kontaktovat na adrese:

jeden.metr@seznam.cz

0 0
možnosti
J

jenda9999

23. 7. 2008 13:04
Délka vodítka

Všichni, co šmahem podporujete zákon si povšimněte nesmyslnosti s délkou vodítka. Běžný člověk - běžný jezevčík - délka vodítka 120 cm. To znamená, že se jezevčík dostane maximálně asi metr od majitele, který drží vodítko. Pokud majitel natáhne ruku, aby jezevčíkovi umožnil větší pohyb, jezevčíka uškrtí.

Doga - běžný člověk - délka vodítka 120 cm: rázem je akční rádius zvířete min. 170 cm, protože když doga zabere, tak tu ruku od těla natáhne. !

To je jedna z pitomostí toho zákona a proto se tak nelíbí.

Rozumná právní úprava by jistě byla přivítána i pejskaři.

Za celý život na mě vícekrát zaútočila drůbež, než volně pobíhající psi, přestože takových psů je více než volně pobíhající drůbeže - i to o něčem svědčí. A mít přeraženou ruku od husy taky není nic moc - tomu jsem se zatím vyhnul ;-D

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

23. 7. 2008 14:54
Re: Délka vodítka

Rozzuření a útočící kohouti a husy těžce zranili, či zabili za posledních deset let velké množství našich spoluobčanů. Mnozí umírali v nesmírných bolestech a utrpení. ;-(

0 0
možnosti
A

autor_clanku

23. 7. 2008 9:58
příspěvky

díky za příspěvky :-) jednotlivě se k nim už zřejmě vyjadřovat nebudu, neboť jsem své názory dostatečně jasně vyjádřil v textu petice + dalších článcích o psech  ve svém blogu ;-) hádat se v diskuzích se zavilými anti-pejskaři nemá smysl, protože se navzájem stejně nepřesvědčíme ;-) a hádat se s milovníky příkazo-zákazového stylu života, kteří funí blahem, kdykoli dojde k okleštění nějaké osobní svobody - to je samozřejmě také ztráta času... ;o))) 

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

23. 7. 2008 10:13
Re: příspěvky

pán je anarchista?

0 0
možnosti
MS

Michal007

23. 7. 2008 9:17
Jednostranný pohled

Text se zabývá pouze potřebami psů, ale vůbec se nezmiňuje o lidech. Poměrně často je někdo zabit volně pobíhajícím psem bez náhubku. Situaci lze do jisté míry srovnal s obtěžujícími předpisy a prohlídkami v letecké dopravě, které se dělají kvůli mizivému procentu potenciálních teroristů. Regulace pohybu psů se dělají kvůli menšině neukázněných nebo neschopných pejskařů, a doplácí na to i slušná většina.

Zatím často platí alternativa - pes na vodítku nebo s náhubkem. To vidím jako celkem rozumný kompromis, i když je jasné, že u mnoha psů je zbytečné oboje. Problém je ve stanovení mezních kritérií.

0 0
možnosti
JV

klv

23. 7. 2008 9:31
Re: Jednostranný pohled

poměrně často? 8-o

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

23. 7. 2008 9:10
40%?

Odvolávat se na to, že 40% domácností má psa je nesmysl. 

Statistiku nemám, ale podle mého odhadu 90% domácností má automobil a přesto téměř nikoho nenapadne požadovat zrušení dopravních předpisů. 

Podobně nejspíš pro převážnou většinu majitelů psů nebude nový předpis znamenat žádnou změnu, protže oni se ke svému okolí chovají slušně aniž by jim to někdo musel připomínat.

0 0
možnosti
H

heda

23. 7. 2008 9:00
Politici za to nemůžou

Pane Polame, zákony de facto proti psům si vykoledovali majitelé psů sami. Léta se o tom všude možně píše a diskutuje,  jsou k dispozici stojánky s pytlíky a stejně je to čím dál horší. Majitelé psů mají za to, že když platí ze psa daň, měly by za to stát nebo obec po jejich psech uklízet. No, já taky platím celý život daně a přesto nechci, aby mi každé ráno někdo od státu či obce přišel spláchnout a umýt záchod.  Mám desetiletého psa a za tu dobu se nestalo, abych po něm neuklidila. Je to pro mě samozřejmost od jeho prvního enóna. Kolem sebe ale den co den vidím jen pár lidí, kteří sbírají, a podle toho to taky po ulicích vypadá. Tak až Vám to časově vyjde, zkuste vedle té své petice vymyslet něco, co by lidi skutečně přinutilo po svém psu uklidit. Aby se do věci nemuseli svými pitomými nápady vkládat politici.:-)

0 0
možnosti
LM

Aaron71

23. 7. 2008 8:49
Už brzy bude založený

Spolek na ochranu lidí před spolky a asociacemi na ochranu zvířat.

Jinak to pokračovat nemůže.!

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

23. 7. 2008 8:42
Stalo před chvílí

Vyšel jsem z domu uprostřed města a jen tak tak jsem uskočil před mladou  dámou na kole, jedoucí po chodníku. Asi 50m za ní (ubírám, spíše ještě dále) za ní její běžel pes dle mého odhadu brazilská fila. Na příští křižovatce se cyklistka poprvé ohlédla a zřejmě byla se vzdáleností svého psa spokojena, protože pokračovala přes křižovatku a dále po chodníku. Pes se vyčůral a beze spěchu běžel za ní. Co na to říkáte?

Já vidím problém v tom, že tuhle dámu určitě nikdo nikdy pokutovat nebude, a ona to ví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2603x