Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Deset důvodů, proč lidi štve zrovna Topolánek

Malé srovnání aneb když tendenční články, tak nejen zprava, ale i zleva. ;-)

Pro porovnání s originálem: Deset důvodů, proč lidi štve zrovna Paroubek

1. Pohrdání mladými: cuc na klacku vs. Pohrdání staršími a sociálně slabšími

Topolánka s jeho rádoby pravicovou rétorikou budou mít samozřejmě vždycky raději ti mladí, úspěšní, výkonní a bohatí. Když ovšem pohlédneme za horizont, ti inteligentnější z nás pochopí, že mladý a výkonný nebude nikdo věčně, a také úspěšnost a bohatství jsou věci pomíjivé. Sociální cítění je něco, co v ústech skalního pravičáka zní skoro jako sprosté slovo, velmi silně nadpoloviční většina národa na to slovo ovšem slyší. Koneckonců - úspěch, peníze a bohatství vždy dosahujeme na úkor někoho jiného, a čím více je těch "neúspěšných a chudých", tím bohatší a mocnější jsou "elity". Pravicové pohrdání "sockami" je čirý nesmysl. Bez svých méně úspěšných spoluobčanů by elity stěží akumulovali nějaké zisky nebo moc. Uznávám, že Topolánkovo "pohrdání" není tak přímočarým pohrdáním jako pohrdání Paroubkovo. Do cukrárny na "cuc na klacku" nikoho neposílá. Pohrdání Topolánka vyplývá z přežitého raně kapitalistického pohledu na uspořádání ve společnosti a v jeho politice, která je na tomto pohledu založena. Myslím, že co se týče pohrdání svými občany, Topolánek i Paroubek jedno jest, akorát záleží na tom, z které strany se na to kouknete. ;-)

2. Nabubřelost: mám vyšší poslání vs. Arogance

Arogance patřila k ODS tak nějak odjakživa. Jistě si vzpomínáte, jak po Sametové revoluci, kdy vše levicové mělo přídech nadávky, ODS nekompromisně a arogantně stírala opozici. Od té doby ji ČSSD v aroganci a nabubřelosti dohnala. Holt, jak se do lesa volá... ;-) Příliš tedy nechápu, na co si pravicoví příznivci a novináři stále stěžují, a proč by zrovna nabubřelý Paroubek měl být horší než arogantní Topolánek. ;o) A svým "posláním" je zřejmě posedlý i Topol. Jinak by se tak svéřepě nedržel korýtka, když je nade slunce jasnější, že svéřepým setrváváním ve funkci ODS jenom škodí a nová krev by byla přínosem...

3. Papaláš: "Kdo z vás to má?!" vs. Papaláš s opačným znaménkem je také papaláš

Využívání státního luxusního automobilu a státní ochranky jeho manželkou, se kterou již léta nežije a zhola nic jí tudíž z titulu jeho funkce nehrozí. Výlety letadlem na tenisové turnaje. Směšné vynucování si vstupů do diskoték v cizích zemích na základě toho, že je premiérem. (Já jsem premiérem ČR, a kdo je víc?) Nepřipadá vám to snad jako "papalášské manýry"? ;o) A člověk ani nemusí být bývalým šéfem RaJ, aby tím nasákl... ;-)

4. Agresivní: Útočí a neunese porážku vs. Agresivita na druhou

Ani v agresivitě Topolánek nezůstává za Paroubkem nijak pozadu. Spíše naopak. Topolánek, když se mu nedaří, je schopen v návalu frustrace i uhodit fotografa. To se myslím Paroubkovi ještě nepřihodilo.

5. Shození vlády: Ostuda v EU vs. Kdo vlastně položil vládu - ČSSD nebo ODS a Bursík?

Odhlédneme-li od faktu, že vládu svou neústupností a pohrdáním jinými názory položili především Topolánek sám a Bursík, nutno připomenout, že sama ČSSD Paroubkovými ústy nabízela ODS "pakt o neútočení" v době předsedání ČR Evropské unii. Topolánek toto arogantně a trochu nesmyslně odmítl. A faktem také je, že Topolánek zřejmě mohl do poslední chvilky krach vlády odvrátit (pokud by se dohodl se Zubovou). Svou politikou buldozeru ale sám poslal vlastní vládu do kytek. A co se týče dalších trapasů - únik zápisu z jednání se Sarkozym, to byl také bonbónek, to se musí nechat, navíc trefně dokumentující úroveň "špiček", ale to je zase jiná kapitola...

6. Spojení s komunisty: Lidé si zvyknou na leccos vs. Úplně stejné spojování se s kýmkoli, kdo zaručí moc

Neustále všichni vytýkají Paroubkovi marťany a komunisty. Chová se snad Topolánek jinak? Jeho spojenci v parlamentu - Zelení a KDU-ČSL - to je skutečně výkvět! Ekoteroristé prosazující daně z komínků, přičemž nemají potuchy, čím se vlastně topí v kamnech (Jacques). A KDU-ČSL? Více slizounů ve vrcholných funkcích než KDU snad nevyprodukovaly za tu krátkou dobu trvání ČR všechny politické strany dohromady! (Nebudu jmenovat, všichni je dobře znáte.) ;o) V parlamentu se prostě každý spojuje bezostyšně s tím, kdo mu přinese komparativní výhodu ve formě většiny hlasů, o nic jiného nejde.

7. Populismus a závist: Bohaté oškubeme vs. Pravicový populismus aneb Jánošík naruby

Chudým z kapes vezmeme, a bohatým to nastrkáme do pokladniček. Zrušíme stravenky, a snížíme daně restauratérům. Zrušíme státní podporu stavebního spoření. Uděláme daňovou reformu, při které si lidé s platem půl mega měsíčně přilepší o tisíce, a lidé s průměrným nebo podprůměrným platem dostanou v lepším případě stovky, v horším nula nebo mínus. Není to úplně stejný populismus jako Paroubkův? Jen trochu naruby? ;-)

8. Zadlužování: Slibuje krize nekrize vs. Úspory na úkor potřebných

Neustálé proklamované šetření, ale ne na úkor bohatších lidí, kteří mají dost, nýbrž z kapes těch, kteří mají peněz nedostatek. Nikdo sice "nemusí být vystudovaný ekonom, aby pochopil, že stejně jako se ve špatných časech musí uskrovnit rodinný rozpočet, musí spořit i stát" (citát z článku I-dnes), ale nikdo také nemusí být studovaným psychologem, aby pochopil, že šetřit na lidech s minimální mzdou, kteří při výpadku financí nemají takový manévrovací prostor, je nejenom asociální, ale také krátkozraké a netaktické. Již se to ukázalo ve dvou volbách, ale ODS v čele s Topolánkem jde stále hlavou proti zdi. Přeju jim co nejvíce boulí, pak se jim snad rozsvítí... "A mnoho lidí se ptá: To ty dluhy zaplatí naše děti?" (citát z článku I-dnes). Mnoho lidí se také ptá, co s tou Evropou bude, když nezaplatíme české zaměstnance, a raději zcela v neoliberálním duchu přivezeme levnější pracovní sílu ze zahraničí. Podnikatelé sice funí blahem, ale je to velmi krátkozraké a krátkodobé řešení, ze kterého má zisk pár jedinců, a v dlouhodobé perspektivě je to ta Topolánkova příslovečná "cesta do pekel" - s neevropskou přivandrovalou lůzou zapalující automobily a házející molotovovy koktejly... Copak tomu asi potom řeknou naše děti?

9. Vzhled: Dieta a růžová trička vs. Humpoláctví a hulvátství

Topolánek je bývalý zupák a neúspěšný podnikatel. Vzhled a mluva tomu odpovídá. Vztyčené prostředníčky na půdě parlamentu. Mladá "blonďatá milenka", se kterou nerozveden již roky žije ve společné domácnosti a která mu povila levobočka. Ve srovnání s tím jsou růžová trička Paroubkova a jeho "blonďatá manželka" (citát z článku I-dnes) prkotina.

10. Divní přátelé: Kočka a spol. vs. Ještě divnější přátelé Dalík a spol.

Divný pan Dalík trestně stíhaný za uplácení poslanců, který pár let nato "lobuje" za zájmy ODS formou návštěv reportérů a vynucováním si neodvysílání určitých reportáží. Když už jsme u toho, oni ani ti přeběhlíci, zásluhou kterých Topolánkova vláda dostala důvěru, zřejmě neoplývají zrovna "ryzím charakterem". Také zveřejněné fotografie rozesmátého Topolánka objímajícího se s mladým vyděračem Moravou vypovídají o mnohém. Pravdou je, že mezi Topolánkovy přátele nepatřil zrovna konkrétně Kočka, ovšem domnívat se, že zrovna Kočka je typickým příkladem levičáka, je zcestný. Nádherně to bylo vidět na pohřbu jeho syna, kde vedle sebe ruku v ruce stáli pravicoví i levicoví příznivci z řad politických elit, herců i podnikatelů, a unisono štkali nad ztrátou mladého nadějného muže. ;o)

Mají si tedy pan Paroubek s panem Topolánkem co vyčítat? ;o) Ale proč tedy na rozdíl od Paroubka na Topolánka vejce nelétají? Mám dvě možná vysvětlení. Buď proto, že Paroubkovi příznivci jsou kultivovanější. ;o) Anebo proto, že Topolánek na podobné mítingy s kůží na trh tolik nechodí... ;-)

------------------------------

Více podobných článků na mém weblogu: tuat WEB. :-)

Autor: Richard Polame | pátek 29.5.2009 11:16 | karma článku: 32,63 | přečteno: 3655x
  • Další články autora

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 20

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

12.2.2016 v 13:30 | Karma: 26,58 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 19

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

7.2.2016 v 17:40 | Karma: 15,29 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 18

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

16.1.2016 v 11:07 | Karma: 31,35 | Přečteno: 732x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 17

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

10.1.2016 v 11:23 | Karma: 31,67 | Přečteno: 961x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 16

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

3.1.2016 v 12:11 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2603x