Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Anti-Vašíček aneb Nebe na Zemi

Protipól článků blogera Vašíčka, ve kterých popisuje chmurné zítřky americké a vůbec západní civilizace... ;-)

Neskromně si myslím, že argumentačně se to těm vašíčkovským blábolům nejmíň rovná, možná je to i předčí... ;o)

********************

NEBE NA ZEMI - krátká humorná jednoaktovka začínající zvolením Baracka Obamy americkým prezidentem

********************

Obama je vyhlášen vítězem voleb a americkým prezidentem. Jako reakce na zvolení Obamy, finanční trhy se zklidňují, a dolar začíná mírně stoupat.

Obama má svůj první prezidentský projev. Vizionářsky prohlašuje, že "všichni lidé bratry jsou" a "pravda a láska zvítězí". Zároveň, navzdory všem předvolebním prognózám, ruší ochranářská opatření amerického trhu, a otevírá ekonomiku USA všem zemím na světě bez výjimky. Také přehodnocuje dosavadní imigrační politiku USA. Jeho věta: "Nelegální imigranti jsou solí této země, a my je uvítáme s tradiční americkou pohostinností," startuje obrovskou mexickou přistěhovaleckou vlnu, srovnatelnou s onou historickou irskou přistěhovaleckou vlnou způsobenou celoevropskou neúrodou brambor v 19. století. Světové finanční trhy reagují bleskurychle. Dolar se vyhoupne na 2:1 k Euru.

Obama v objetí s McCainem před Bílým domem zpívá píseň Stevieho Wondera "Ebony and Ivory living in perfect harmony." Následně vyhlašuje sloučení republikánské a demokratické strany.

Dolar je nyní na 5:1 k Euru. Zlato v podstatě nemá žádnou cenu, neboť dolar dokonale převzal funkci rezervní měny. Nastává obdoba "zlaté horečky" ze 70. let v Anglii, ale naopak. Překupníci postávají před bankami a burzami a vnucují lidem zlato za směšně nízké ceny, babičky rozdávají své zlaté rodinné šperky na ulicích za hubičku.  

Bill Gates pořádá ve svém domě na břehu jezera Washington v Seattlu obrovský happening, na kterém v euforii demonstrativně trhá své akcie Microsoftu, které měl až dosud držení a které z něj dělaly nejbohatšího muže planety.

Dolar strmě stoupá a tlačí na komodity. Cena zlata je téměř na nule. Kdo by taky takový nesmysl jako zlato chtěl, když americká měna je mnohem praktičtější, skladnější, má větší hodnotu a je zaštítěna výkonným motorem US ekonomiky. Arabové podléhají celosvětové euforii a expedují ropu zadarmo. Jeden nebo dva finanční analytikové jejich počin sice snižují řkouc, že za tak nízkou, dolarem stlačenou cenu stejně nemá smysl ropu prodávat, nicméně většina obyvatel planety Země OPECu tleská. 

Firmy začínají houfně opouštět Čínu a stěhují svá sídla i výrobní linky do USA, země blahobytu a štěstí. Čínská vláda nejprve vysílá proti emigrantům tanky, posléze ale podléhá všeobecnému nadšení a pálí všechny americké státní dluhopisy na náměstí Nebeského klidu, čímž demonstrativně odpouští Americe její čínský dluh. To samozřejmě ještě více posiluje dolar. Téměř všichni Číňané odlétají letadly do USA, neboť se létá zadarmo. Letecké společnosti totiž, v reakci na free-charge ropu, nejprve ruší palivové příplatky - a poté i samotný prodej letenek. Čína se vylidňuje. Lehounký větřík čeří vlnky Velké žluté řeky, ale džunky a lidé jsou pryč. Komunistická vláda v Pekingu vyhlašuje úpadek a je určen správce konkurzní podstaty ČLR. Nikoho už nepřekvapuje, že je to Američan. Američané mají přirozenou autoritu, a okolní svět je uznává jako své tutory a vůdce. V důsledku toho si může Obama dovolit zrušit armádu a veškeré zbrojní programy. Není jich již třeba. Dolar skáče na 30:1 k Euru.

Dolar je 60:1 k Euru. Na několika místech ve světě vypukají nepokoje, když zaměstnanci odmítají výplaty svých zaměstnavatelů. Vysoký dolar totiž již stlačil veškeré komodity tak, že peníze přestávají mít smysl a vše je téměř zadarmo. Vlády některých rozvojových zemí se snaží situaci uklidnit vydáváním zákonů, podle kterých zaměstnanec MUSÍ svůj plat od svého zaměstnavatele přijmout pod pohrůžkou vězení. Pod tlakem veřejného mínění však rychle rezignují a nechávají věcem volný průběh. Několik podnikatelů sice páchá sebevraždu, neboť takovýhle život pro ně nemá smysl, ale to jsou jediné stíny celosvětového ráje, který právě na Zemi nastává.

Obama přilétá na návštěvu Evropy. Po krátkém, ale intenzivním jednání v sídle ODS na Jánském vršku (Česko předsedá EU), Obama spolu s premiérem Topolánkem vyhlašuje USAE (Spojené státy evropskoamerické). Sloučení Evropské centrální banky s FEDem a zavedení Eurodolaru jako jediné měny už ani nikoho nepřekvapí. Paroubek skřípe zuby. Osa Jánský vršek - Bílý dům se stává legendární a americko-český brainstorming plodí masu nápadů, které jsou oceňovány Nobelovými cenami - v příštích letech si nikdo, kdo není Čech nebo Američan, o Nobelovku ani neškrtne. 

Africká přistěhovalecká vlna do Evropy na sebe nenechá dlouho čekat. Neoliberalisté si mnou ruce. Konečně je člověk na úrovni zboží, které lze volně přemisťovat za účelem zisku. Radost jim ale trochu kalí skutečnost, že vše je téměř zadarmo a zaměstnanci již delší dobu žádné platy nepožadují. Eurodolar by nyní jistě stoupal nade všechny meze, bohužel - vzhledem k faktické neexistenci jiných měn - nemá praktický význam ho k něčemu poměřovat.  

Přistávají Paroubkovi Marťané. K velkému smutku oranžového lídra ne v Lidovém domě, ale ve Washingtonu. "Když nechce Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi," prohlašuje plynnou angličtinou jejich mluvčí X-Wart narážkou na Obamou před volbami avizované utlumení US vesmírného programu letů na Mars. Pokročilé vesmírné technologie, které s sebou Marťané přinášejí, nakopávají USAE k dalšímu bouřlivému rozvoji. Eurodolar se stává jedinou světovou měnou (a to dokonce i ve Velké Británii!) a rezervou. USAE si altruisticky nenechávají vědecké poznatky pro sebe, ale dělí se o ně s celým světem. Věda a technika kvete. V důsledku toho se za pomoci inteligentních nanobotů daří v Iráku oživit mrtvolu Saddáma Hussaina. Verze Hussain 1.1 umí sice pouze mávat euro-americkou vlaječkou a na požádání odříkat "God bless USAE", zdokonalená verze Hussain 1.1.2 se už ovšem ujímá vedení státu s heslem "Se Spojenými státy na věčné časy a nikdy jinak." Jako reakci na to, Usama bin Ladin vystupuje z ilegality a v arabské televizi Al Džazíra prohlašuje, že se vzdává islámu a konvertuje ke křesťanství, neboť ho perspektivy západní civilizace dnes a denně přesvědčují, že není boha kromě boha a Ježíš Kristus je jeho prorok. Proces globalizace a multikulturalizace je dovršen.

Všichni se mají rádi.

Bůh se mimo prostor i čas objímá se Satanem, a nastává nebe na Zemi.

------------------------------

Více podobných článků na mém weblogu: tuat WEB. :-)

Autor: Richard Polame | středa 5.11.2008 9:42 | karma článku: 16,83 | přečteno: 1433x
  • Další články autora

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 20

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

12.2.2016 v 13:30 | Karma: 26,58 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 19

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

7.2.2016 v 17:40 | Karma: 15,29 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 18

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

16.1.2016 v 11:07 | Karma: 31,35 | Přečteno: 732x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 17

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

10.1.2016 v 11:23 | Karma: 31,67 | Přečteno: 961x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 16

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

3.1.2016 v 12:11 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2603x