První filmový HD kanál ve střední Evropě vysílá na satelitu volně

Placený filmový kanál Filmbox HD z produkce společnosti SPI International, českým divákům známý spíše pod starším názvem Nonstop Kino HD, je od čtvrtečního odpoledne volně dostupný na satelitu. V rámci propagační akce, která probíhá od 6. do 10. března, jej na satelitu Hotbird 7A na pozici 13 stupňů východně uvolnila polská placená služba „n“. Vysílání má také českou zvukovou stopu. Je to vůbec poprvé, co se něco podobného pro českého diváka na satelitu událo.

Volné satelitní vysílání programu Filmbox HD není náhodnou akcí a nevzniklo ani jako porucha kódování. Stanici odkódovala polská placená satelitní služba "n", která se soustředí na nabídku programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Platforma připravila významné snížení cen za sledování tří stanic z produkce SPI International a při této příležitosti odkódovala jejich vysílání na družici Hotbird 7A (pozice 13 stupňů východně), jejíž signál bez problémů naladí i diváci v České republice.

Nekódované vysílání je časově omezenou promo akcí a má probíhat od pátku 7. března do pondělí 10. března. Pro české diváky je příznivé, že Filmbox HD vysílá nejen polskou, ale i českou zvukovou stopu, takže všechny filmy lze sledovat i v češtině (naprosto stejně jako v nabídce IPTV operátora Mattes AD).

Parametry příjmu:

Filmbox HD - satelit Hotbird (13 st. východně), 11449/H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, ID „NK HD“, polské a české audio (Dolby Digital 5.1)

Pokud tedy máte HD televizor a satelitní přijímač, který podporuje vysoké rozlišení, můžete si užívat o tomto víkendu opravdu kvalitního obrazu.

Podrobnosti najdete na serveru DigiZone.cz.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Polák | sobota 8.3.2008 14:21 | karma článku: 11,26 | přečteno: 1723x