Provázanost firem čistě náhodná?

Nedávno jsem obdržel od výkonného ředitele firmy Trade and Technology Jaromíra Glisníka e-mail, ve kterém mě zběžně seznámil s konkurenčním satelitním prostředím na české scéně. Tyto řádky mi přišly natolik zajímavé, že jsem se je rozhodl na svém blogu uveřejnit (s jeho svolením). Původně byly určené pro server DigiZone. Myslím si, že je to zajímavý pohled na spolupráci firem Media Vision (provozovatel uplinku na CS Link) a Gital (jeden z prodejců karet na příjem kanálů ze satelitní platformy CS Link). Zajímavostí je určitě také to, že zaměstnanci Gitalu jsou v podstatě přeběhlíci z firmy Trade and Technology. Ale o tom už v e-mailu…

Jaromír Glisník píše:

Značku CS Link vlastní společnost Media Vision. Tato společnost pro nás (a firmu Gital) na smluvním základě zajišťuje satelitní distribuci 2 (dvou!) televizních stanic, a to TV Nova a HBO.

Další televizní a rozhlasové stanice, které Media Vision zahrnuje do svého brandu CS Link šíří své programy na satelitech Astra 23,5 stupňů na základě vlastních smluv s distributory signálu a firma TRADE and TECHNOLOGY má s těmito subjekty (nebo jejich obchodními zástupci) vlastní smlouvy. Nevím, co má s těmito stanicemi společného firma Media Vision (= CS Link).

Je pravda, že se firmě Media Vision podařilo efektivně zapůsobit na média a rovněž na satelitní společnost ASTRA, takže se to navenek může jevit tak, že Media Vision (CS Link) je tím subjektem, který zajišťuje satelitní distribuci programů na naší satelitní pozici. A dle našich informací dokonce společnost ASTRA směruje velké finanční prostředky do podpory této značky. Výsledkem čehož je dnešní reálná síla značky CS Link. Již delší dobu víme o velmi těsné spolupráci firmy Media Vision s firmou Gital. Dokonce se dovídáme, že jedna a tatáž osoba (nejedná se ani o jednatele firmy Media Vision, ani o jednatele firmy Gital) vede obchodní jednání za jednu i druhou firmu. Proto jsme nuceni při propagaci značky CS Link postupovat velmi opatrně.

Naše firma byla po nějakou dobu poněkud v defenzivě v důsledku činnosti našeho bývalého managementu směřujícího k vytvoření konkurenční firmy Gital. Považuji za úspěch, že se jim naši firmu nepodařilo zlikvidovat a že dnes již TRADE and TECHNOLOGY nemusí působit defenzivně.

Jaromír Glisník
výkonný ředitel
TRADE and TECHNOLOGY, a.s.

Autor: Lukáš Polák | pátek 9.11.2007 0:01 | karma článku: 9,13 | přečteno: 1410x