Příjem německé pozemní digitální televize v Praze - 4. část

V závěrečné části článku o dálkovém příjmu pozemní digitální televize z Německa přinesu přehled multiplexů, které je u nás možné zachytit a hlavně pro nedůvěřivce, že je vůbec něco takového možné, screeny programů se sílou a kvalitou signálu. Obrázky jsou opatřeny logem serveru satCentrum, aby je nikdo další nemohl vydávat za své.

27. kanál - Löbau (Schafberg) – Sasko

Já mám bohužel s příjmem tohoto multiplexu problém. Signál zachytím pouze při zlepšených podmínkách. Ze zkušenosti od ostatních kolegů z CSDXC (Michal Hoftich a Kuba Melín) však vím, že tu tento kanál z Německa jde běžně poměrně v solidních parametrech.

Galerie:
Golden Interstar 8300 signál nedetekuje
Hodnoty multiplexu na Opticu 3000T ve stejný čas
Bayerisches Fernsehen rbb Brandenburg
WDR Köln

28. kanál - Hoher Bogen/Furth (Burgstall) – Bavorsko

Příjem tohoto multiplexu je bohužel nemožný. Signál sice set-top box zachytí, ale jeho kvalita se pohybuje mezi 0 a 7 %, což je i pro naladění pozic málo.


29. kanál - Dresden/Wachwitz – Sasko

Tento kanál má bohužel silné sousedy (Rychnov nad Kněžnou a Votice) a jeho signál se nepodařilo zachytit. Stb nedetekuje sílu ani kvalitu signálu.


36. kanál - Dresden/Wachwitz - Sasko

Multiplex ZDF je zde možné běžně zachytit. Během klasických podmínek je příjem na hodnotách - síla 25-50 a kvalita 40-60, při zlepšených podmínkách se lze dostat až na místní parametry, tedy 97/97.

Galerie:
Síla/kvalita signálu na GI 8300
Informace o muxu na LCD televizoru Samsung
Obsah muxu (opět GI) 3sat KI.KA (Kinderkanal) ZDF

39. kanál - Dresden/Wachwitz - Sasko

Multiplex dosahuje o něco málo horších hodnot než ten na 36. kanálu ze stejného vysílače, ale většinou se dá s mírným kostičkováním také běžně sledovat.

Galerie:
Síla/kvalita signálu Obsah multiplexu Informace o muxu na LCD televizoru Samsung arte Das Erste Eins Festival Phoenix Elektronický programový průvodce (EPG) Phoenixu Teletext kanálu Phoenix

53. kanál - Frankfurt/Oder (Booßen) – Braniborsko

Signál tohoto multiplexu se mi podařilo zachytit pouze párkrát, a to při více než zlepšených podmínkách, kdy většina ostatních vysílačů z Německa chodila v místní kvalitě. Multiplex obsahuje kanály DasErste, rbb Brandenburg, rbb Berlin, Phoenix a EinsExtra. Pro těchto 5 programů je vyhrazen datový tok 14,93 Mbit/s. Na stejném kanále je přitom nedaleko stojící Cukrák.


57. kanál - Frankfurt/Oder (Booßen) – Braniborsko

Při zlepšených podmínkách je tu tento 260 km vzdálený vysílač běžně zachytitelný v poměrně solidních parametrech. Minulý týden se dokonce vyšplhala síla na 86 % a kvalita na 96 %.

Galerie:
Síla/kvalita signálu Obsah multiplexu arte MDR Fernsehen NDR Fernsehen


Tento článek vyšel v podobném znění na autorově předchozím blogu, takže se tímto jeho dřívějším čtenářům omlouvá.

Autor: Lukáš Polák | úterý 9.10.2007 0:01 | karma článku: 14,35 | přečteno: 2253x