Po teleshoppingové TOP TV přišel konec i pro parlamentní 24cz

Včera ve večerních hodinách vydal server DigiZone, který se specializuje především na oblast digitální televize, zprávu o tom, že parlamentní kanál 24cz už neobnoví své vysílání. Tato televize je po teleshoppingové TOP TV druhou, pro kterou znamená přerušení vysílání definitivní konec.

K přerušení vysílání došlo oficiálně 1. září proto, že na vlastníka televize Miloše Červenku byla uvalena exekuce a došlo k zmrazení jeho majetku. Kanál tak nemohl za přenos svého signálu zaplatit. Společnost SAT Plus, s.r.o., která vysílání 24cz zajišťovala, se k přerušení vysílání rozhodla 27. srpna. Radomír Kaňok z této firmy však diváky ubezpečoval, že společnost je připravena obnovit vysílání 24cz ihned poté, co společnost Region media, s.r.o. Miloše Červenky uhradí své pohledávky. Za pár týdnů už však bylo jasné, že televize své vysílání neobnoví, protože nebylo kde vzít peníze na pohledávku ani její další provoz média. Prohlášení pana Častvaje, který byl šéfredaktorem této televize, že nové projekty Region media nejsou v ohrožení, proto považuji za scestné.

24cz vysílala neupravované a nekomentované přímé přenosy z jednání Poslanecké sněmovny a Senátu České republiky, dále záznamy z výborů a komisí Parlamentu České republiky, ze zasedání Vlády ČR, Kanceláře prezidenta republiky, ministerstev, krajských úřadů a jejich tiskových konferencí. Programová nabídka obsahovala také vlastní diskusní pořady k politickým, ekonomickým, společensko-kulturním tématům a aktuálním událostem z domova a ze zahraničí.

Stejný osud nedávno potkal i teleshoppingovou televizi TOP TV, kterou diváci měli spojenou především s „odpadlíky“ z jiných televizí jako byla Nova, Prima a TV 3. Mezi nejznámější tváře patřily např. Eva Jurinová, Lucie Koňaříková, Přemek Podlaha, Jan Musil nebo Slávek Boura s Markétou Mayerovou. Většina televizních diváků si tuhle televizi stejně ale raději ani nenaladila, protože také díky svým licenčním podmínkám mohla některé iritovat. Teleshoppingu zde bylo někdy opravdu až moc. Škoda byla, že díky tomu, že výrobek se musí prodat, byl ovlivněn i „názor“ v některých pořadech jako např. TOP Games, kde recenze byly sice občas i kritické, ale snažily se vyzvednout hlavně pozitiva – jak jinak u placené služby...

Autor: Lukáš Polák | čtvrtek 27.9.2007 21:58 | karma článku: 9,85 | přečteno: 1417x