O digitalizaci bulvárně, proč ne?

Zdá se, že spojení bulvárního webu a serveru o digitálním vysílání nejde moc dohromady. Přesto nakonec obě média začala spolupracovat a výsledek nevypadá úplně nejhůř.

Deník Blesk, potažmo jeho bulvární server, jsou média, která čtou dohromady stovky tisíc lidí. Není se tedy čemu divit, když i plátek spadající pod švýcarský mediální dům Ringier, že i on chce využít aktuálního tématu, kterým je digitalizace, a přinést něco o něm svým čtenářům. Přiznejme si, že Blesk se několikrát v minulosti snažil sám o DVB-T a dalších platformách informovat, ale ne vždy mu to šlo úplně nejlépe, resp. šlo mu to spíše hůře než lépe.

Např. v listopadu loňského roku přinesl průvodce digitalizací, který skončil doslova katastrofálně. Zvláště pak část Postup a 7 výhod digitalizace. Zde jsme se např. mohli dočíst, že na rozdíl od analogové televize je ta digitální prakticky necitlivá na nejrůznější rušení a zkreslení. Vše bylo pak zakončeno konstatováním, že pokud chcete praktickou radu, musíte se obrátit na některou „anténářskou“ firmu v daném místě, nebo se poohlédněte po někom, kdo už v okolí digitální signál přijímá. Zkrátka dobrá rada nad zlato…

Digitální osvětu pak vyzkoušel i Blesk pro ženy, ale výsledek opět nedopadl o moc lépe. V Ringieru se tedy poučili z chyb a přišla na svět stránka, resp. speciál, který je možné najít na adrese http://www.blesk.cz/digitalne. Zmiňuji se o ní proto, jelikož pozorný čtenář při prohlížení narazí na mnoho informací nejen ze státního webu Digitálně.tv, ale také na texty ze serveru DigiZone.cz, jehož jsem redaktorem. Výsledek nedopadl zrovna špatně a kdyby něco podobného na svých stránkách měla i ostatní média, rozhodně by to nebylo ke škodě věci.

Autor: Lukáš Polák | neděle 15.3.2009 21:30 | karma článku: 12,80 | přečteno: 1490x