Magazín o digitalizaci? Katastrofa!

Nedávno začala vysílat satelitní televize CS Link TV magazín o digitalizaci. Divák, který čeká kvalitní a aktuální informace, může být nemile překvapen.

CS Link magazín, který začala nedávno vysílat digitální satelitní televize CS Link TV, je pěkný propadák. Kopie úspěšného pořadu z Německa, DrDish Magazín, totiž nesahá svému vzoru ani po kotníky. CS Link magazín vyrábí pro společnost Media Vision ostravské studio Polar, které pracovalo pro tuto společnost již dříve, natáčelo pro ni např. různé akce s digitalizací spojené nebo rozhovory. Ve vysílání magazínu se tak tedy objevují i jeho moderátorky. Vezměme to ale pěkně po pořádku, abychom se dobrali toho, proč je magazín takový, jaký je.

Pořad je dělen do několika částí. Jeho aktuální vydání obsahovalo novinky z digitalizace, rozhovor se dvěma hosty a digi slovníček. Aktuality především ze světa byly tragické v tom, že zpravodajství bylo bráno z jednoho nejmenovaného satelitního serveru a informace, přestože měly být novinkami, byly zastaralé. To, co vyjde jako aktualita, není možné prezentovat povětšinou jako novinku v týdeníku. Zpráva má svůj vývoj, a tak např. informace o tom, že satelitní platforma Digi TV změnila kvůli zahájení Eura 2008 kódování, působila více než směšně. Nehledě na to, že na moderátorce bylo očividně vidět, že vůbec neví, o čem mluví a vše četla buď ze čtecího zařízení, nebo z papíru.

Naprostým propadákem byl však rozhovor s ředitelem hudební televize Óčko Jiřím Balvínem, který byl veden stylem otázka odpověď. Redaktorka Polaru neposlouchala, co jí Balvín říká a vše četla z papírů, avšak když jí ředitel odpovídal, souhlasně kývala hlavou ve smyslu, že přesně ví, o čem se mluví. Rozhovor byl pak navíc neaktuální, protože jeho natočení bych datoval někdy na polovinu května. Jiří Balvín totiž hovořil o chystaném spuštění digitálního vysílání v Ostravě a v Plzni, kterého už se diváci dávno dočkali. Diváka už pak mohl „dorazit“ jedině rozhovor se Zdeňkem Duspivou (foto), který následoval vzápětí. Můj osobní pocit je, že národního koordinátora bylo na obrazovce této TV víc než dost. Jak to vypadá, s kvalitním magazínem o DVB-T, DVB-S, IPTV, ale i dalších platformách se můžeme na naší obrazovce prozatím rozloučit…

OMLUVA: Omlouvám se Regionální televizní agentuře, že v původní verzi článku bylo uvedeno, že studio Polar provozuje právě ona. Šlo o mylnou informaci, která ve spojení s negativní kritikou poškozovala jméno RTA. Studio Polar v Ostravě působí jako nezávislé televizní studio nabízející příspěvky a pořady více televizím, mezi něž patří i televize ze sítě RTA, není však součástí RTA a není s ní ani nijak majetkově propojeno.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Polák | pondělí 16.6.2008 20:54 | karma článku: 11,30 | přečteno: 1951x