Dostali jste Diginoviny?

Minulý týden skončila dle Národní koordinační skupiny (NKS) distribuce tzv. Diginovin pro Pražany, tiskového materiálu, který je měl informovat o přechodu na DVB-T. Jak to ale vypadá z ohlasů mého okolí, skoro nikdo je nedostal.

Diginoviny, jeden z článků informační kampaně pro hlavní město Praha k přechodu z analogového na digitální televizní vysílání, měly být distribuovány v minulém týdnu, tedy v době od 9. do 15. února 2009. Taková je alespoň oficiální informace od NKS, resp. České pošty. „Distribuce novin probíhala na základě smluv realizátora prostřednictvím České pošty. Dle vyjádření České pošty byla distribuce Diginovin ukončena v pátek. Nyní monitorujeme ohlasy Pražanů a kontrolujeme, zda došlo k dodání skutečně ve všech částech Prahy v souladu se smluvními podmínkami České pošty,“ sdělil mi nedávno prostřednictvím e-mailu tiskový mluvčí projektu digitalizace TV vysílání Rostislav Starý.

Už teď můžu Národní koordinační skupinu ujistit, že noviny bohužel všichni Pražané nedostali a nebude jich asi málo. Zajímalo mě, jak se na Diginoviny lidé tvářili a co jim tato tisková informace dala. Jaké pak bylo moje překvapení, když se mi téměř vesměs dostávalo stejné odpovědi - do schránky jsme nic nedostali. Žádnou přesnou statistiku jsem si nevedl, ale přibližně pouze 30 % lidí mi odpovědělo, že noviny obdrželo. Kdo je na vině, zůstává pochopitelně otázkou, avšak je jasné, že si opět někdo způsobil pěknou ostudu.

Jde sice pouze o princip, protože dle mého názoru jen hluchý nebo slepý člověk nemůže vědět o tom, že se bude digitalizovat, ale pokud mělo být distribuováno přibližně 610 tisíc (!) výtisků těchto speciálních novin, měly se dostat do každé domácnosti. „Případné stížnosti na způsob dodání nebo zjištění, že některé domácnosti Diginoviny nedostaly, budou s Českou poštou samozřejmě řešeny standardními procesy (reklamace) v rámci uzavřené smlouvy,“ sdělil také Starý z agentury PR Point. Stížnosti tedy jsou, a pokud bude náhodou číst moje řádky i generální ředitel televize Nova Petr Dvořák, má hned o důvod víc, proč pražskou digitalizaci koncem dubna zbrzdit.

Autor: Lukáš Polák | neděle 22.2.2009 21:31 | karma článku: 12,50 | přečteno: 1516x