Bedna Tv vypadala jako kdyby Ztohoven vypadla

Pamatujete si na červené srdce na Hradčanech, které se proměnilo na otazník? A co takhle přelepené reklamní plochy s internetovou adresou www.ztohoven.cz? Stále nic? Pak si ale určitě pamatujete na fiktivní výbuch atomové bomby ve vysílání kanálu ČT2. Ano, za tím vším stála skupina Ztohoven. Pomalu už to vypadalo, že ji tu máme znovu.

Do redakce serveru DigiZone.cz a také dalších, potvrzenou mám agenturu ČTK, přišel 3. listopadu e-mail, který sliboval start nového internetového projektu BEDNA.TV. Text zval novináře na tiskovou konferenci k jeho představení a vypadal poměrně věrohodně. „Dovolte, abychom vás jménem týmu nové on-line televize BEDNA TV pozvali 13. listopadu na tiskovou konferenci k jejímu spuštění. Rádi vás uvítáme v 10:30 hod. v restauraci U labutí, Hradčanské nám. 61, Praha 1,“ hlásal e-mail. Zkrátka typická pozvánka, kterou dostávají novináři poměrně často. BEDNA TV slibovala novou inspirativní on-line televizi přinášející nevšední pohled na mediální komunikaci v oblasti audiovize a především alternativu ke sledování klasické televize.

Kde byl tedy problém? Zpráva byla odeslána z freemailu BEDNA.TV@seznam.cz. To by ještě nebylo nic divného. Přesto, že to nepůsobí zrovna seriózně, čas od času, i když jen občas, se stane, že i zaměstnanec  PR pošle zprávu ze své osobní schránky. Jednalo se navíc o nový projekt, takže by se dal leckterý krok vedle odpustit. Poměrně zvláštně se pak jevila i pozvánka na tiskovou konferenci, kterou přikládám zde . Za prvé v ní byly chyby, za druhé byla psaná divným písmem (takhle se zkrátka PR pozvánky nedělají) a za třetí v ní byla prohozená jména jednotlivých členů managementu.

Jak již bylo řečeno, osoba, která psala za BEDNU.TV, komunikovala prostřednictvím Seznamu a nedodržovala ani základní pravidla e-mailové korespondence. Když jsem si s ní na počátku vyměnil několik řádků, stále jsem nevěděl, s kým si píšu. Místo jména, příjmení, funkce a firemní hlavičky nic, pouze BEDNA.TV. Když jsem na to onoho člověka upozornil, omluvil se a začal vystupovat jako Jana. Nic víc o jejím příjmení nebo funkci v projektu BEDNA.TV jsem se nedozvěděl. To už bylo poměrně hodně náhod na to, aby šlo o někoho seriózního a reálného. Jenže podíváte-li se do obchodního rejstříku , BEDNA TV zde opravdu figuruje.
 
Avizovaná tiskovka se nakonec přesunuje o dva týdny. Věřím, že se na ní o Janě i ostatních, kteří se na projektu BEDNA.TV podílejí, dozvím víc. Pokud televize splní, co si předsevzala, tedy bude opravdu alternativou ke sledování klasické televize, drobné nedostatky v počátcích naší komunikace rychle zapomenu. Rád se nechám překvapit.

Autor: Lukáš Polák | středa 12.11.2008 22:14 | karma článku: 12,95 | přečteno: 2969x