Našla NASA mimozemšťany? Zřejmě ne, ale realita je neméně zajímavá

Na zítřejší večer plánuje NASA tiskovou konferenci s popisem, že bude zveřejněn"astrobiologický nález, který bude mít dopad na hledání důkazů mimozemského života." Tato záhadná formulace vyvolala ve vědecké blogosféře i v médiích spekulace, že NASA oznámí nález mimozemského života.

Ačkoliv NASA uvalila až do zítřejší tiskové konference informační embargo, začínají prosakovat informace, že se jedná ve skutečnosti o objev záhadného druhu mikroorganismu, který žije v jezeře Mono Lake poblíž Yelowstonského parku v prostředí bohatém na arzén, o kterém se dříve soudilo, že je příliš toxické pro jakoukoli formu života. Je dokonce možné, že tyto baktérie tvoří zcela samostatnou linii života a že tedy život na zemi vzniknul více než jednou, jak píše server Skymania.

Tuto historku zdá se potvrzuje fakt, že mezi řečníky zitřejší konference bude Felisa Wolfe-Simonová, která již několik let právě v jezeře Mono Lake hledá neobvyklé formy života.

"Veškeré dosud objevené formy života jsou v zásadě jednoho typu, protože spoléhají na fosfor jako základní stavební blok. Nově objevené mikroorganismy, zdá se, místo toho používají arzén," píše Skymania.

Zdá se tedy, že ti, co doufali v oznámení objevu ET budou zklamaní, pro biology to však může být jeden z nejdůležitějších objevů století. Na další podrobnosti si však budeme muset počkat do zítřejšího večera.

 

Odkazy:

http://www.exoplanety.cz/2010/11/nasa-astrobi-kachna/

http://www.novinky.cz/veda-skoly/218340-nasa-chysta-zverejneni-prelomove-zpravy-o-mimozemskem-zivote.html

http://www.telegraph.co.uk/science/space/8174040/Life-as-we-dont-know-it-discovery-could-prove-existence-of-aliens.html

http://skymania.com/wp/2010/11/alien-life-form-is-here-on-earth.html

 

Autor: Roman Polach | středa 1.12.2010 22:10 | karma článku: 16,26 | přečteno: 2998x