Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

12. 1. 2011 22:58
Červená Karkulka

Existence Červené Karkulky je také nevyvratitelný vědecký fakt, stejný jako  vědecké argumenty shorauvedené.   Život na Zemi vznikl hodně těsně po vychladnutí Země. Nejstarší horniny, které  jsou zde, už mají v sobě zbytky organické hmoty. Tenkát, bez časové rezervy vznikly  prokaryotické a eukariotické buňky  na bázi RNA, DNK a bílkovin a celý život až do dneška  jsou jen variace  eukaryotických buněk. Časově se jedná o téměř 4 miliardy let a za tu dobu, ačkoliv zde na Zemi byly mimořádně příznivé podmínky, život na jiné bázi nevznikl.

Jeda z chyb v článku je také o fungování RNK, ta může fungovat pouze za přispění  bílkovinných enzymů - viz časopis Vesmír 11/2010.

Existuje několik milionů bílkovin. Krevní bílkovina albumin, složená z asi 500 aminokyselin má pravděpodobnost, že vznikne 1:10 na 720.

Prosím vědecké ateisty, aby svoje  bláboly nevydávali za vědecky dokázané, ale pouze za svoji vědeckou víru.

0 0
možnosti
RP

Roman01

12. 1. 2011 23:29
Re: Červená Karkulka

Vážený pane, vznik života na zemi se odhaduje někdy na dobu před 3,5 až 3,8 miliardami let. To jsou stovky miliony let po vzniku země a tedy spousta času pro vznik života. Jinak to, že RNA může fungovat pouze za přispění bilkovinových enzymů je nesmysl, v článku je uvedený odkaz, který to dokazuje, uvádím ho tedy zde znovu:

http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&akce=showall&clanek=4181&id_c=104755

Co se týče vami vypočtené pravděpobnosti vzniku bílkoviny, to máte zřejme vyčtené ze Strážné věže nebo nějaké jiné publikace svědků jehovových. Realističtější čísla najdete zde:

http://planetopia.cz/_kreace/biologie/pravdepodobnost-abiogeneze.html

Nevydávejte laskavě svoji náboženskou víru za vědu. Rv

0 0
možnosti
JP

joserpor

12. 1. 2011 23:52
Re: Červená Karkulka

Pane,přečtete si Vesmír 11/2010, kde je jasně uvedeno, že fungovaní RNA bez bílkovin  byl vědecký omyl - vezměte to na vědomí.

Pravděpodobnost vzniku bílkovin mám z knhy "Kde tedy všichni jsou" Stephen Webb, která vyšla v r. 2010.

Já svoji víru nevydávám za vědu, pouze uvádím  údaje z počtu pravděpodobnosti a ty údaje jsou pro teorii náhodného vzniku světa a života velice, velice malé a to tak malé, že i váš ateistický světový názor  musí být charakterizován jako víra - zlobte se jak chcete, ale je to tak

0 0
možnosti
RP

Roman01

13. 1. 2011 0:02
Re: Červená Karkulka

Pokud se v tom časopise tvrdí něco takového, tak je to zjevný nesmysl, přečtěte si ten odkaz, co jsem vám dával. V laboratoři pozorovaný fakt nevyvrátíte jenom tak lusknutím prstu.

Jinak tu knihu Kde tedy všichni jsou, mám doma. Můžete uvést na které straně je tento vámi udávaný odhad pravděpodobnosti uveden?

0 0
možnosti
RP

Roman01

13. 1. 2011 0:15
Re: Červená Karkulka

Aha, už jsem to vámi citované číslo našel. ;-D Ale to jste zřejmě zapomněl číst dále. Na straně 254: "V tomto prastarém jezeře bylo zkrátka dost času na to, aby mohly vznikout proteiny. A takových jezer a jezírek mohly být na rané Zemi miliony."

O kus dále na stejné stránce pak: "Podobnou sérii argumetntů o prebiotické molekulární evoluci bychom mohli vyvrácet i názor, že vznik DNA byl zázračnou událostí. V tomto případě se taková snaha zdá nepotřebná. Je čím dál tím pravděpodobnější, že původní molekulou schopnou reprodukce nebyla DNA (...) ale RNA. (...) fungovala jako genetický materiál i enzymy."

O kus dále na stejné stránce: "Vypadá to, že neexistuje ani jeden skutečně rozumný důvod, proč by se základní molekuly života nemohly s rozumnou pravděpodobní vyvinout v přirozených procesech."

Chce to holt číst to celé a nevybírat si jenom to, co se vám hodí :)

0 0
možnosti
JP

joserpor

14. 1. 2011 10:34
Re: Červená Karkulka

Už sice zde nikdo nediskutuje, ale přesto mi nedá, abych se opět ozval. Všimněte si že vámi uvedené příklady z té knihy jsou v podmiňovacím způsobu, že by to tak mohlo být. Tedy teorie nepodpořené žádnými důkazy.

Já vám ty teorie neberu, já jenom tvrdím, že z vaší strany je to ateistická víra, ve svých projevech  stejná jako tísíce dalších na světě, pouze místo boha je zde "Náhoda".Dále se mi zdá ta snaha o odstranění astronomických nepravděpodobností vzniku života směšná - prebiotická polévka, sopouchy v moři, vaše teorie.

Jedna z věcí, která je proti náhodnému vzniku života je i skutečnost, že za 4 miliardy let, i přes vysoce příznivé podmínky na Zemi, nedošlo k vývoji jiné formy života. Proč tedy k tomu nedochází nyní ve vámi uvedených mořských objektech, kde jsou tak mimořádně příznivé podmínky ?

0 0
možnosti
RP

Roman01

14. 1. 2011 21:00
Re: Červená Karkulka

Důvodů, proč dnes život nevzniká, může být celá řada. Jak již bylo uvedeno v článku, tak těch alkalických hydrotermálních vývěrů bylo na dávné zemi mnohem více, v dnešní době víme pokud vím akorát o tom jednom, tedy Lost City. Druhá věc je, že poblíž hydrotermalních vývěrů žije spousta baktérií, které se nejspíš živí právě těma sloučeninama, ze kterých kdysi vzniknul život. Zkrátka i kdyby tam nějaká nová forma života vznikla, nepřežila by v konkurenci už mnohem vyvinutějších současných forem života.

0 0
možnosti
RP

Roman01

14. 1. 2011 21:01
Re: Červená Karkulka

Jinak co se týče astronomických nepravděpobností, je to ze strany kreacionistů pouze nechopení evoluce. Nepravdědobnost se jako mávnutím kouzelného proutku sníží, když si uvědomíte dvě základní skutečnosti: 1) skládání aminokyselin probíhalo současně na milionech míst současně a vyzkoušelo se tedy obrovské množství možných kombinací současně. A 2) tyto bílkoviny nevznikly z ničeho nic ve své současné podobě, ale vznikly z mnohem jednodušších předchůdců a ty se pak dále vyvíjely evolucí - jinými slovy nezačínalo se po každém pokusu zase od začátku. To už vysvětloval Dawkins v knize Slepý hodinář někdy před 20 léty. Tyto bílkoviny navíc nemusí mít přesně danou formu, spoustu sekvencí v bílkovině lze změnit, aniž by došlo ke ztrátě funkčnosti. Nemusí tedy existovat pouze jeden správný hemoglobin, ale můžou teoreticky existovat třebas miliardy různých molekul, které by dokázaly zastat funkci hemoglobinu.

0 0
možnosti
JM

janacz

18. 1. 2011 15:05
Re: Červená Karkulka

Slyšela jsem, že  jiné formy vznikají právě tehdy, když jsou podmínky zvláště nepříznivé, třeba pád meteoritu vyhubil dinosaury a skoro všechno a co z toho zbylo to se přizpůsobilo jinakk.

0 0
možnosti
P

prex

12. 1. 2011 23:33
Re: Červená Karkulka

červená karkulka je pohádka.....podobný princip...jako v pk: stvoření světa bohem za 7 dní

0 0
možnosti