Herec z Ošklivky Betty rozsekal svou matku mečem: Nepřijala Ježíše

Mohla by to být scéna z hororu. Je to však bohužel krutá realita. Herec Michael Brea, který je  znamý svým účinkovaním v seriálu Ošklivka Betty, zabil svou matku samurajským mečem v jejim New Yorkském bytě. Sousedé vypověděli, že se z jejího bytu rozléhal křik a Rheův hlas: "Hříšníce, hříšníce! Nikdy jsi nepřijala Ježíše!"

Policie po svém příjezdu našla oběť s mnohočetnými ranami na hlavě v zakrvácené koupelně. Michael Rhea během zatýkání blábolil cosi o "největším architektovi vesmíru."

O případu informoval z českých médií, pokud vím, pouze server novinky.cz. Nejvíce podrobností se tak lze dozvědět především z amerického tisku, hlavně ze serveru NY Daily News.

"Nezabil jsem ji, zabil jsem démona v ní," řekl Rhea v hodinovém interview v nemocnici. Když mu bylo řečeno, že jeho matka zemřela, odpověděl: "Tak budiž, je to dílo Boží."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Spal jsem ve své ložnici, když se Bůh zjevil vedle mé postele a dotknul se mě. Řekl jsem: Bože, je můj čas na zemi u konce? Hlas řekl: Ano, Michaele, dnes je tvůj poslední den."



Pak začal slyšet různé hlasy. Když jel vlakem do Brooklynu: "Cítil jsem se jako Neo z Matrixu. Začal jsem slyšet hlasy a cítil jsem se silný. Ptaly se mě na rozdíl mezi maminkou a matkou. To bylo znamení."


Pak se vrátil do rodinného bytu a počkal na příchod své matky. Ta jej požádala, aby šel do kuchyně a vylil vodu z hrnce, ve kterém vařila tři kuřata.
"Podíval jsem se na ty kuřata ležící v hrnci a hlas mi řekl, že to byla rituální obět. Byla to černá magie."
Brea nechal kuřata být a vrátil se do svého pokoje. Když se jej pak matka ptala, proč neudělal, oč jej žádala, mluvila prý jiným hlasem: "Měla hlas démona. Otevřel jsem dveře s dýkou a mečem. Zeptal jsem se: Věříš v Boha?" "Ne, Michaele, ne," začala křičet, když na ní zautočil. Naháněl ji z místnosti do místnosti: "Nechtěl jsem ji zabít hned. Chtěl jsem ji dát čas, aby se smířila s Bohem."

V tu chvíli k bytu již dorazila policie, ale Brea dle svých slov neměl pochyby, že bude schopen dokončit svou práci. Policisté vyzývali, aby otevřel, ale násilník byl přesvědčen, že se dovnitř nedostanou, jeho byt chránili duchové: "Prostě jsem ji řezal dál. Nikdo mě nemohl zastavit. Dělal jsem Boží dílo. Jmenuju se podle svatého - svatý Michael. On ochraňoval dům před policií. Nebylo jim dovoleno vstoupit do bytu."


Ve skutečnosti se však spíš než o zásah svatého Michaela jednalo o neschopnost a slepé dodržování pravidel přivolanou policejní hlídkou, která odmítla vyrazit dveře a vyčkávala desítky minut na příjezd speciální jednotky, přestože se z bytu ozýval křik. Když se policie nakonec dostala dovnitř, bylo už po všem.

"Může se vám to zdát praštěné, ale v mé kultuře jsou démoni velmi reální," dodal Brea, který je původem z Haiti.

Je mi jasné, že většina věřících řekne, že tento případ nemá s Bohem nic společného. Řeknou, že to byl zkrátka nějaký blázen, který by měl být zavřený v psychiatrické léčebně. Já však znám i z mých vlastních debat s věřícími spoustu těch, kteří tvrdí, že vedou s Bohem obousměrnou komunikaci nebo mají "osobní vztah s Bohem." Je jasné, že většina z nich nikdy nic špatného neudělá. Je to však opravdu Bůh, s kým věřící komunikují? Jaký je rozdíl mezi takovým duševně nemocným jedincem a věřícím, který údajně doopravdy s Bohem komunikuje? Oba jsou skálopevně přesvědčení, že jejich komunikace s Bohem je skutečná. Nedá mi to nezmínit jeden klasický citát: "Když trpí jeden člověk bludem, říká se tomu šílenství.  Když trpí milion lidí bludem, říká se tomu náboženství."

Články týkající se případu v NY Daily News:

Michael Brea, bit-part 'Ugly Betty' actor, says, 'I didn't kill her. I killed the demon inside her'


Michael Brea, bit-part 'Ugly Betty' actor, has unwavering support of his family despite killing mom

Michael Brea killed mom with sword, police say, neighbors say cops were slow to respond



Autor: Roman Polach | neděle 28.11.2010 14:11 | karma článku: 17,95 | přečteno: 3622x