Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hwnd

28. 7. 2010 9:23
COOL

Dík za fajn článek, občas hovory na této bázi vedu se svým rodičem, ale už méně, protože to prostě nemá smysl. Na jakýkoli spochybňující argument má "argument", který je zas a jen o bibli a o umně propojených verších z ní (otec je sympatizant jehovistů a adventistů).

Ale upřímně mě dostala tato diskuse. Čekal jsem plácání po zádech nebo alespoň konstruktivní zamyšlení, ale že se na autora slétnou haldy fanatiků, to mě nenapadlo. Tak jen vydržet. R^

0 0
možnosti
LPU

Leninovo pravé ucho

13. 7. 2010 23:39
to je mi teda snůška

nesmyslů. Vy jste opravdu obyčejný primitivní človíček ;-D;-D Takto vytrhnout věty z kontextu umí i malé dítě. Ale najít si k tomu další literaturu či nad tím chvíli přemýšlet, to už je moc, vidte?

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

14. 11. 2009 10:33
Bible je jednoduchá a primitivní,

pokud je jednoduchý a primitivní její čtenář. (To není osobní urážka směřovaná na autora článku, ale obecně míněné pravidlo.)

Každý text lze vyložit i chápat mnoha způsoby, které vždy zrcadlí osobnost čtenáře. Pokud jste v Bibli našel zabíjení a hodláte ho brát doslova, ano, i tak to jde. Ale je mnoho lidí, kteří zabíjení ani jednorožce doslovně neberou...

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

14. 11. 2009 10:21
Zdá se že budete

hodně jednoduchým člověkem, řekl bych až primitivním který dokáže vyplodit takový nesmysl ;-D

0 0
možnosti
VF

vlasec

14. 11. 2009 9:41
Pane Polachu ...

Vy zřejmě patříte mezi ty lidi, kteří potřebují nejprve Boha zabít aby si upevnili svůj ateismus ...

0 0
možnosti
VF

vlasec

14. 11. 2009 14:15
Re: Pane Polachu ...

Jen doplním pár detailů ke svému příspěvku:

- Pokud se zmiňujete o vědě a pak napíšete, že duchové či démoni neexistují ... to je něco, na co věda nemůže dát odpověď a měl byste si toho být vědom. Věda se duchovnem prostě nezabývá a tím to hasne, to ateisté tvrdí, že neexistuje Bůh ani jiné nadpřirozené bytosti

- Obětování lidí Bible neschvaluje, otroctví sice nezakazuje, ale dává mu přísná pravidla ... dále se velká část věcí v knihách Mojžíšových týká státního zřízení v Izraeli, kde se víra v jiného boha dala srovnat s vlastizradou (a vlastizrádci se v mnoha zemích popravují).

- To, že je v Bibli spousta věcí, které současná věda nedokáže vysvětlit neznamená, že jsou to báchorky či bludy ... Někdo Bibli vytýkal, že píše o městech, která se nikdy nenašla, později byla města nalezena archeology ...

- Celkově nabývám dojem, že se chytáte každé nejasnosti v Bibli abyste ji použil proti ní. A nemám dojem, že to nějak souvisí s vědou, kterou tak máte rád, ale spíše s ateismem.

0 0
možnosti
A

antees

22. 5. 2009 14:23
A navic

psani v davne dobe bylo nebylo tak jednoduche jak si asi autor "vedec" predstavuje. Nepouzivali klavesnici a nemeli diktafony, takze je jasne, ze se museli spokojit s jednoduchym textem... A vubec - to s temi mikroorganismy jste myslel vazne?? Clovek pred x tisici lety ani nevedel, ze..... ale to ani nema cenu rozebirat... Rv

0 0
možnosti
A

antees

22. 5. 2009 14:20
?

To, ze nekdo neco nedokazal, neznamena, ze to neexistovalo.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

10. 4. 2009 14:46
asi obdobně

"Kain zabil Abela"

"Jděte a čiňte totéž"

...

Spojení obou citátů z Bible ukazuje, že je to neobyčejně krvelačná kniha. Že tomu tak ve skutečnosti není a jedná se o účelovou manipulaci už pak nemá cenu nikomu vysvětlovat, on už má totiž jasno.

0 0
možnosti
C

cojanato

28. 3. 2009 20:54
Autore, jedno je jisté. A to, že.........

....to, co jste napsal, jste v podstatě zdá se opsal, tudíž to nemáte úplně ze své hlavy, která premýšlí způsobem, jenž pro určitý počet lidí bude asi velkou neznámou.

Nevím, v jaké míře ovládá věda Vás, nebo jak Vy zvládáte či poznáváte vědu.  Jisté ovšem je, že ve vzdělávání a poznávání faktů a věcí i netušených máte ještě značné rezervy. Zkuste je tedy začít využívat a hlavně nezapomeňte u toho myslet hlavou. Pokud možno, tou vlastní. 

0 0
možnosti
M

Magistr1981

27. 3. 2009 9:17
Ach jo

To je zase článek co by se mohl jmenovat "Jeden velký neznalý BLÁBOL" ;-D

0 0
možnosti
M

manawatu

28. 3. 2009 19:20
Re: Ach jo

to je tady normální:-)

0 0
možnosti