Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

LCypher

20. 4. 2011 16:28
hra na city

Nevím co je to několik posledních let za módu, že se stále lidem vsugerovává cosi jako pocit viny, třeba za to že jsou zdraví, dostávají každý měsíc výplatu, mají kde bydlet a co jíst, mohou utrácet peníze za cokoliv co chtějí... No zkrátka že by měli dávat více peněz na všemožnou charitu. Vidím to asi tak, že platím daně a čím více konzumuji tím více i platím na daních a když už mě stát odírá o tolik peněz, tak očekávám že bude nějak řešit ty různé sociální případy. Pokud to stát chce přepustit do soukromé sféry, tak fajn, ale v tom případě ať po mně nechce tolik na daních. Připadá mi že i charita je svého druhu byznys, jakkoliv je dělána dobrovolnicky, stejně její provoz něco stojí a vše co se jí týká není automaticky zadarmo. Kolik peněz spolyká samotný provoz? Těžko říct, ale moc velkou důvěru v to nemám. Výběrčí s kasičkou ve vší slušnosti odmítám, bez jakýchkoli výčitek...

0 0
možnosti
EN

tuana

20. 4. 2011 15:12
něco

je špatně - myslím si,že Ti ,,výběrčí,,by vůbec neměli prosit o pomoc spoluobčany,něco je v tomto státě špatně a za chvíli se bude vybírat mezi lidmi na kdeco.Asi jako když se dělaly sbírky pro postižené povodněmi a přesto tento rok jsem va výplatě chudší o  stovku - povodňovou...Takže když mě někdo zastaví s kasičkou,odpovídám :já přispívám jinak

0 0
možnosti
K

korzár

19. 4. 2011 17:45
Já to dělám jinak:

Na tuto otázku většinou odpovídám, aniž bych zpomalil, "Ne, děkuji, nechci". Také jsem asi dvakrát položil protiotázku: "Já platím OSSZ za sebe každý měsíc pře 11 tisíc. Zdá se vám to málo?" Následuje většinou vyvalení očí tázaného a pak omluvný úsměv: "Ne.... Nezlobte se." A to je vše. Jenom mě přitom vždycky štve, že těch 11 tisíc musím platit každý měsíc. Ten dobrovolný příspěvek ne. Jak rád bych také řekl: "Děkuji, nechci!" ;-€[>-]

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

19. 4. 2011 14:15
Já to zkusila jednou naopak

Na otázku jestli nechci přispět jsem odpověděla, že potřebuju, aby se přispělo mě. Že nemám na chleba a bydlím v azyláku. Hádejte, kdo se odporoučel dřív ;-) 

0 0
možnosti
K

kelev2.0

19. 4. 2011 11:28
4. možnost

Ne, poděkuju a jdu dál. Na co přispěju si vybírám. Žádný výčitky mě netrápí.

0 0
možnosti
OP

Bětka

19. 4. 2011 11:02
Jak kdy

Pokud je to bílá pastelka nebo žlutá kytka proti rakovině,tak dám.nezajímá mě nějaký dětský domov.Přispěla jsem padesátikorunou na materiál do chráněné dílny-udělám si 8 km výlet a můžu si to ověřit. Na veselého klauna-potkala jsem je i v naší nemocnici. Dávám na tříkrálovou sbírku.Co odmítám,jsou dopisy od různých nadací už i s přiloženou složenkou.Až budou sídlit mimo pražské lokality s nekřesťanským nájmem a horkou zaměstnanců,tak třeba z vybraných pěněz i něco pustí potřebným.

Komu vůbec nevěnuji pozornost,jsou poskoci telefonních operátorů a prodejci parfémů. A nejvíc mě naštvala jedna organizace,který žádala emailem peníze na svou činnost. Prostory jim rekonstruovala a vybavila naše konkurenční firma,nás ani neoslovili,ale naše prachy ba chtěli.Tůůůůdle.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

19. 4. 2011 11:09
Re: Jak kdy

já to mám rozdělené na individuální pomoc postiženým (peníze předávám přímo osobě), příspěvek na aktivity dětí ve svém okolí (osobně částku předám lidem, kteří to organizují a znám je), pak adra či člověk v tísni při katastrofách a uvažuji o "zvířátku" v zoo. Tím to hasne.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

19. 4. 2011 10:46
Holky mi aspoň nevyhrožují,

že mě zavřou, když jim nedám prachy. Na rozdíl od státu - a o účelu té jeho "charity" mám svoje mínění.

0 0
možnosti
PK

dolch

19. 4. 2011 10:42
Nový prostor

Já jsem jednou takhle udělal dobročinnost a koupil si číslo časopisu nový prostor. A tak jsem zjistil, že tento časopis téměř výhradně pojednává o prodejcích časopisu Nový prostor. No, ne že by to nebylo zajímavé, ale do dalšího čísla už nějak nemám chuť :-)

0 0
možnosti
TS

tina.sola.nova

19. 4. 2011 12:57
Re: Nový prostor

;-DR^

0 0
možnosti
S

stepulka

19. 4. 2011 10:38
Nesmíte to tak prožívat

Když mne někdo s kasičkou osloví, mile se usměju a řeknu: Ne, děkuji za nabídku. A jdu dál.

Charita je pro mne dobrovolná věc a přispívám tam, kde se sama rozhodnu. Kvůli jakémukoliv oslovování na ulici nemám pražádnou výčitku svědomí. Je to vynucovaná charita. Nic víc. Ale zdá se, že úspěšná, proto je výběrců tolik ;-)

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

19. 4. 2011 10:35
Jó to ještě nevidíš těm sbírkám "pod sukně"

Pokud mne někdo osloví, zda bych nechtěl přispět, odpovím, že uhodl(a), protože nechci přispět. Ještě by mne zajímal, jaké procento z těch vybranejch šestáků se dostane skutečně potřebnejm a kolik si jich nechá organizátor a kolik z toho dostane výběrčí!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x

Seznam rubrik