Diskuse

Vodka a bůček

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Tuubeen

1. 12. 2008 18:52
Skladba, nebo kvantita?

Ale napadlo taky někoho, že kromě skladby potravy se v relativně velice krátké době změnily i jiné věci? Možná nejsme naprogramováni k požírání nízkotučných pokrmů (mezi námi, mně je po vysokotučných špatně, takže se jim musím vyhýbat chtě nechtě), ale zároveň nejsme ani napogramováni k tomu, abychom konzumovali to množství, jaké teď běžně jíme (dokonce prý nejsme ani uzpůsobeni k tomu, abychom jedli každý den!), ani k tomu, abychom měli tak málo pohybu (a ty druhy), jako máme dnes. Takže pouhá záměna kuřecího masa za bůček, zeleniny za rohlík a vody za vodku asi nepomůže.

0 0
možnosti
G

garumna

1. 12. 2008 16:00
Ad odtucnene mleko:

vzdycky jsem se divila, jak to lide mohou kupovat? Vzdyt uz na ZS jsme se ucili ze vitamin D se nejlepe rozpousti v tucich. Jinak k vasemu clanku: cetla jsem kdysi kdesi, ze bychom meli byt opatrnejsi v konzumaci tropickeho ovce - nas zaludek je pry "naprogramovan" na traveni plodin, ktere se vyskytuji v nasich zemepisnych sirkach a s ostatnimi ma problemy....

Tak nevim a drzim se Aristotela a zlate stredni cesty

;-D[

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

1. 12. 2008 18:15
Re: Ad odtucnene mleko:

Jj, čím více je něco odtučněného (mléka, jogurtů), tím více je tam cukru (poměrně). Pokud si někdo dá salát a myslí si, jak si pomohl - je mu to k ničemu, důležité vitamíny se nevstřebají, když si salát nezaleje trochou oleje.

A jezení živočišné stravy: zkuste si představit, jak by dopadli Laponci, kdyby je nějaký šílený vegan začal cpát jen pomeranči a banány - už na padesáté rovnoběžce není život bez živočišné bílkoviny dost dobře možný (konec citátu, prof. Vondráček). V pomerančích jakožto tropickém ovoci jsou látky, které pomeranče brání před přehřátím - dejte si jich v zimě kilo...

0 0
možnosti
Z

zcek

1. 12. 2008 15:55
jazyk???

Předpokládám, že článek psal Slovák snažící se mluvit česky:) A dopadl jako já, kdybych psala slovensky. Doporučuju, aby každý psal, jak mu huba narostla, ono se to aspoň pak dá číst;-DEU

0 0
možnosti
L

lesicatko

1. 12. 2008 15:22
To sú blbosti

Tak fruktóza spôsobuje cukrovku ?

Tak schválne, čo sa týka cukrovky I typu, je v EU navyšší výskyt na severe, najnižší na juhu - teda asi cukrom v ovocí to nebude.

A čo sa týka II typu, tam je dané viac - menej obezitou a tá jedno z čoho vznikne, dokonca v USA už podozrievali fruktózu z HFCS sladidla - nakoniec to bolo vyvrátené.

http://www.afic.org/FFA%20Issue%2032%20Obesity-Is%20HFCS%20to%20Blame_Eng.htm

http://www.potravinari.sk/page1601sk.html

0 0
možnosti
T

tom.ondra

1. 12. 2008 15:13
Strasne napsanej clanek

ale na 100% souhlasim. Nic mene se zrani zeleniny nevzdam, ale vzdy ji prolozim nejakou tou fetou, oliv olejem a kdyz je k tomu grilovane veprove, taky nevadi. Cele to idealne splachnout pivickem nebo dobrym cervenym. Telo je pak spokojene. R^

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

1. 12. 2008 15:04
Můj recept

Méně žrát ... více se pohybovat.

0 0
možnosti
I

ivoš

1. 12. 2008 15:12
Re: Můj recept

tedy pánů Š+G: musíme dobře jíst a hodně spát, aby tělo bylo zdravé a mohlo se obezitě bránit.

0 0
možnosti
P

pa-ya

1. 12. 2008 14:49
myšlenka zajímavá ale

Myšlenka je to jistě zajímavá !

8-oVáš jazyk však připomíná češtinu jen vzdáleně...

To je překlad z angličtiny ?

0 0
možnosti
I

ivoš

1. 12. 2008 15:11
Re: myšlenka zajímavá ale

jde spíš o překlad ze svahilštiny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik