Diskuse
Václavky
Děkujeme za pochopení.
jarinka
Probůh, jen
ne václavky. Myslela jsem si, že to je moje poslední hodina, jak mi bylo špatně...
isabell
...
Hezký.
Václavky sbíral můj dědeček, miloval je nakládané. Já je nesbírám, ale vždycky si je fotím, moc se mi ty obrovské trsy na pařezech líbí.
A vzorky neznámých hub jsem si domů taky vždycky nosila- u jedné jsem přesvědčila sama sebe, že je jedlá a od té doby jí sbírám (byl to lošák), u jiné mi do toho rozhodování už kafral manžel a tím to bylo těžší.
Naštěstí se ve městě zrovna konala výstava a tak nám pomohli znalci- byla to liška nálevkovitá a ten rok jí byl "náš les" úplně plný, takže jsem nakonec manželovi i odpustila, že mi vyhodil ten první vzorek- byl ho totiž plný košík
jarinka
Re: ...
Lošák sbírám taky, ale jen když jiné houby nerostou. Letos to není, lesy jsou plné krásných hřibů.
malý david
doporučuji václavky
spařit,následně propláchnout přes cedník studenou vodou nechat okapat a pak zpracovat na guláš nebo naložit do okurkového nálevu. Po spaření už nemůže být po nich nikomu nevolno.
villík
Já se nespletu, ale....
je taková houba, se kterou si je někdo může splést. Ale není jedovatá jen dřevnatější:
Šupinovka kostrbatá: